Prezentarea unei societăți - firma Search Corporation

Proiect
7.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 7 în total
Mărime: 184.91KB (arhivat)
Publicat de: Eliana Coman
Puncte necesare: 5

Extras din proiect

PROIECT MANAGEMENT

Firma SEARCH CORPORATION

Despre firma

SEARCH CORPORATION este o firma romaneasca, infiintata in 1991, care isi desfasoara activitatea in domeniul planificarii, proiectarii, consultantei, managementului proiectelor de infrastructura de transport rutier si cercetari, atat in Romania cat si in strainatate. Ideea fundamentala pe care s-a dezvoltat SEARCH CORPORATION a fost crearea unei organizatii profesionale puternice care sa lucreze la standarde internationale si costuri competitive. Modul de abordare al proiectelor se bazeaza pe un management si pe o planificare detaliata a tuturor activitatilor precum si pe o comunicare eficienta care permite o buna gestionare a informatiilor. Creativitatea, calitatea si eficienta sunt elementele fundamentale ale echipelor care formeaza aceste departamente. Echipe mature, omogene si tenace, familiarizate cu cele mai performante echipamente si programe de calcul si editare, care detin cunostinte teoretice si practice pentru abordarea diverselor solutii sau rezolvarea problemelor din domeniu. Activitatea desfasurata în cadrul Search Corporation urmareste aplicarea procedurilor sistemului de calitate intern, creat atât în vederea eficientizarii cât si a controlului lucrarilor.

In cadrul companiei se pot distinge 7 departamente principale:

1.Departamentul de Proiectare Drumuri si Autostrazi (60 ingineri si tehnicieni)

2. Departamentul de Proiectare Poduri (30 ingineri si tehnicieni)

3. Departamentul de Sistematizare si Urbanism (6 ingineri, un tehnician )

4. Departamentul de Studii Tehnice Rutiere (24 de specialisti)

5. Departamentul de Consultanta (50 ingineri si tehnicieni )

6. Departamentul de Aeroporturi

7. Departamentul de Arhitectura

Organigrama societatii - analiza

Organigrama societatii Search Corporation este foarte bine realizata, intrucat se pot evidentia clar departamentele, echipele de lucru, precum si relatiile ce se stabilesc intre acestea (subordonare, comunicare).

Presedintele are in subordine 3 echipe de lucru: Comitetul Consultativ, Auditul Financiar Intern si Consilierii. Eu consider ca ar trebui sa se numeasca departamente si sa fie impartite in: AGA (Adunarea Generala a Asociatilor), Consiliul de Administratie (CA) si Comitetul de Directie (CD). Aceste departamente ar trebui sa aiba in subordine Presedintele companiei cu care sa aiba o relatie de comunicare foarte buna.

Departamentul Juridic, Relatii publice si Comunicare se afla in subordinea Presedintelui, acesta fiind un lucru bun , deoarece informatiile importante pot ajunge cu usurinta la Presedinte

Vicepresedintele Executiv cred ca ar trebui sa se afle pe acelasi nivel cu ceilalti Vicepresedinti si sa existe o relatie de comunicare intre ei si nu o relatie de subordonare.Fiecare Vicepresedinte ar trebui sa aiba in subordine in numar aproximativ egal de departamente , pentru a putea desfasura o activitate cat mai eficienta. ( De exemplu Vicepresedintele de Studii Tehnice Rutiere are in subordine un singur departament , pe cand Vicepresedintele Executiv are 12 departamente in subordine, iar Vicepresedintele de Planificare si Dezvoltare are in subordine 5 departamente).

Comitetul de Strategie si Planificare este considerat o echipa de lucru aflata in subordinea Vicepresedintelui de Planificare si Dezvoltare, alaturi de celelalte departamente.Eu l-as numi departament si i-as pune in subordine celelalte 5 departamente.( cred ca ar trebui sa se afle pe un nivel superior celor 5 departamente).La fel as proceda si cu Comisia Tehnica de Avizare.

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea unei Societati - Firma Search Corporation.ppt

Ai nevoie de altceva?