Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4193
Mărime: 155.83KB (arhivat)
Publicat de: Octavian Dumitrascu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Petrescu

Extras din proiect

INTRODUCERE

Am optat pentru simularea unui proces de recrutare a unui director de marketing, funcţie prezentă în majoritatea companiilor de top din România şi nu numai şi care presupune responsabilităţi decizionale atât la nivelul departamentului condus dar şi a firmei în ansambul său, responsabilităţi prezentate în fişa postului prezentă în proiect. Am ales recrutarea unui director de marketing în cadrul companiei Pres Com din Braşov. Am încercat o detaliere a principalelor etape care ar presupune o astfel de funcţie: recrutarea, selecţia şi integrarea.

Pe scurt, cele trei etape presupun:

Recrutarea este procesul prin care atragem (de pe piaţa muncii sau din interiorul companiei) candidaţii cei mai potriviţi pentru postul/posturile vacante cu costurile cele mai mici. Scopul este acela de a primi candidaturi de la persoanele potrivite pentru ocuparea postului, nicidecum achiziţionarea unui teanc de cv-uri, cu a căror triere să consumăm timp şi energie.

În primul rand, calitatea candidaturilor atrase şi apoi numărul acestora, definesc un proces eficient de recrutare.

Selecţia este procesul prin care identificăm candidatul care prezintă cea mai mare pobabilitate de a obţine performanţă pe post. Nu există niciun proces de selecţie care să garanteze în proporţie de sută la sută corectitudinea alegerii, dar există diferite metode care pot face ca marja de eroare să fie cât mai mică.

Integrarea/Promovarea este procesul de primire a noilor angajaţi în cadru organizaţiei prin care se facilitează acomodarea acestora cu postul şi mediul de lucru.

CAPITOLUL 1. DESCRIEREA FIRMEI

Denumirea firmei: SC. PRES COM S.R.L.

Multipoll este un nou brand pe piaţa braşoveană propus şi lansat în data de 9 august 2005 de către grupul de firme PRES COM.

Complexul, situat la intrarea în Braşov dinspre Cristian, oferă atât agenţilor economici, cât şi clienţilor casnici o gamă completă de produse pentru amenajarea unei case.

Premieră în domeniu - consultanţă la standarde ridicate. Ideea unui astfel de complex a venit în urmă cu 10 luni. Din acel moment au început prospecţii prin diferite magazine de profil din ţară. Văzând care sunt ofertele de până acum şi care este nevoia pe piaţă, complexul Multipoll vine cu un punct forte, reprezentat de consultanţă oferită de personal calificat în domeniu. Astfel, oricine doreşte să-şi reamenajeze un spaţiu poate merge la complexul Multipoll cu dimensiunile, iar specialiştii de acolo vor face proiecţiile cu ajutorul unui soft nou în România, care poate oferi o vedere tridimensională a soluţiei. În perspectivă, după primul complex Multipoll, până la sfârşitul anului 2005 s-a mai realizat unul, la Făgăraş, iar în anul 2006 câte unul la Predeal, Sinaia şi Ploieşti.

Judeţe acoperite: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti (Ilfov), Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

La ora actuală, SC. PRES COM SRL. deţine depozite de materiale de construcţii în: Braşov, Predeal, Făgăraş, Prejmer şi Bod.

2. PROCESUL DE RECRUTARE

2.1. PROCESAREA CERERII DE RECRUTARE

Se presupune că un post “Director Marketing” a rămas vacant iar departamenul Resurse Umane a luat decizia de a angaja o persoană nouă care să înlocuiască cu succes fostul angajat iar activitatea organizaţiei să nu aibe de suferit.

2.2. ACTUALIZAREA FIŞEI DE POST ŞI A SPECIFICAŢIEI POSTULUI

Aceasta este o decizie importantă, deoarece modul cum este atras şi reţinut în firmă noul angajat va avea implicaţii directe asupra angajatorului, dar şi a întregului personal. În climatul economic dificil din ţara noastră este foarte important să se ia decizii bune din start. Costurile unei decizii incorecte pot fi foarte mari, nu doar din punct de vedere financiar, ci şi ca timp şi energie. De aceea, înainte de a angaja pe cineva trebuie să se facă o analiză a postului şi o îmbunătăţire a fişei postului care să permită obţinerea celor mai bune rezultate.

Deoarece nu este vorba despre un post cu atribuţii foarte complexe şi subordonaţi, se vor utiliza doar două metode de analiză a postului:

- analiza documentelor

- interviul

Primul pas va fi analiza documentelor, se vor studia cu atenţie fişa postului, specificaţiile de post şi deciziile interne. În urma acestei documentări se va trece la al doilea pas, respectiv interviul, se va face o programare pentru realizarea acestuia şi se vor utiliza următoarele întrebări:

1. Care este denumirea postului ?

2. De ce departament aparţine postul ?

3. Care este postul căruia i se subordonează ?

4. Are subordonaţi ?

5. Câţi subordonaţi are ?

6. Ce studii obligatorii sunt necesare postului ?

Preview document

Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 1
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 2
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 3
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 4
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 5
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 6
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 7
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 8
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 9
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 10
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 11
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 12
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 13
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 14
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 15
Procesul de recrutare, selecție și angajare la SC Pres Com SRL - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Procesul de Recrutare, Selectie si Angajare la SC Pres Com SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Recrutarea personalului la SC Moraru Com SRL

INTRODUCERE Este evident că, în condiţiile economiei de piaţă, exerciţiul managerial prezintă o complexitate deosebită, problemele decizionale...

Ai nevoie de altceva?