Analiza comparativă a strategiilor de creare a identităților online

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 38 în total
Mărime: 8.93MB (arhivat)
Publicat de: Tiberia Grigore
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

PARTICULARITĂŢI ALE STRATEGIEI DE CREARE A IDENTITĂŢII ONLINE A COMPANIEI CITRÖEN

Multi nu stiu ca simbolul sagetii duble este prezent pe autovehiculele marcii de la fondarea acesteia in 1919. Aceasta nu inseamna, insa, ca sageata dubla nu a evoluat de-a lungul timpului. In ultimii ani, a aparut o tendinta de supradimensionare si stilizare. Simbolul Citroën devine din ce in ce mai vizibil. Sageata dubla care marcheaza autovehiculele marcii are o istorie proprie. Trebuie sa ne intoarcem in timp, la inceputul secolului trecut, in momentul in care parintele fondator al marcii, André Citroën, incepe sa fabrice angrenaje cu dinti in forma de sageata. Acesta cumparase licenta de productie a angrenajelor de la un unchi al mamei sale, nascuta la Varsovia. Urmarea este cunoscuta – compania Engrenages Citroën devine o prezenta marcanta in industria auto si decide sa amplaseze sageata dubla pe grilele radiatoarelor autovehiculelor sale, ca semn distinctiv.

1919: Aparitia primului logo octogonal cu sageti argintii sau aurii pe fond albastru, in partea de sus a radiatorului, sub busonul de alimentare cu apa a modelului Type A (10 CP).

1932: Aparitia sagetii duble pe intreaga grila a radiatorului.

1949: Aparitia unui nou logo odata cu lansarea modelului 2 CV, cu sageata dubla amplasata intr-un cadru oval, situat pe grila radiatorului. Cadrul oval dispare in anul 1954 –ramane doar sageata dubla.

1955: Lansarea modelului DS 19, cu o mica sageata dubla aurie sau argintie, prezenta doar pe profilul posterior al autovehiculului.

2004-2005: Dubla sageata inaripata decoreaza modelele C4, C5 si C6.

În România, autoturismele CITRÖEN sunt distribuite prin intermediul unor dealeri autorizaţi în Bucureşti şi 7 judeţe ale ţării, urmând ca în viitor să se realizeze o acoperire integrală a tuturor judeţelor cu reprezentanţe de vânzări CITRÖEN ( Belvedere Motors, Alpha Motors, EuropCar, SD Prestige, Cartec Trading, PRO MOTOR, EVEMAN Banat).

Pe pagina de start a site-ului Citröen apare un slider care prezinta anumite sectiuni din site cum ar fi: oferte speciale, noutati, informatii despre C5 Facelift, C-ZERO etc.

Figura nr. 1 – Prezentarea home-page-ului website-ului www.citröen.ro

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Strategiilor de Creare a Identitatilor Online.ppt

Te-ar putea interesa și

Studiu de Caz - Strategii de Identitate Online

STUDIU DE CAZ Analiza comparativă a strategiilor de creare a identităţii on-line implementate pe website-urile www.mercedes-benz.ro, www.audi.ro,...

Strategie de Brand - Hong Kong

CAPITOLUL I: PREZENTAREA ORAŞULUI HONG KONG Se poate afirma că adevărata istorie a Hong Kong-ului a început la 1 iulie 1997, când după 156 de...

Ai nevoie de altceva?