Comportamentul consumatorului de acadele

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4682
Mărime: 812.25KB (arhivat)
Publicat de: Tamara Mușat
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu
Universitatea “Al. I. Cuza”, Iaşi FEAA

Extras din proiect

Prezentarea produsului

Istoria inventǎrii acadelei pare sǎ se piardǎ în mǎgura timpului Prima bomboanǎ pe bǎţ a fost probabil creatǎ de oamenii peşterii ce susţineau stupul (se sprijineau de scorburǎ) şi colectau mierea de albine pe un bǎţ Neaşteptând sǎ piardǎ acest produs dulce şi natural, de cele mai multe ori, ei lingeau ustensibilul şi astfel s-a nǎscut prima acadea (bomboanǎ pe bǎţ) neinternaţionalǎ.

Cererea:

Cererea este primarǎ, produsul este folosit în forma în care este cumpǎrat şi se adreseazǎ direct consumatorilor finali. Aceştia se împart în trei segmente principale : copii, adolescenţi şi cei care se lasǎ de fumat. Principalul motiv pentru care se cumpǎrǎ o acadea este acela de a fi mâncatǎ. Consumarea ei este ceva natural, normal, un reflex sǎnǎtos şi de fapf este un comportament sǎnǎtos pentru mulţi copii mici, atraşi de culori şi cu exces de salivǎ.

Acadelele pot fi şi ele de mai multe tipuri:

1) Acadele mari şi rotunde

Acestea sunt consumate de copii, ce sunt atraşi

de culorile vii şi diverse, dar şi de forma rotund-spiralatǎ şi

foarte interesantǎ. Totuşi nu ei reprezintǎ segmentul ţintǎ

în România al acestor acadele pentru cǎ sunt prea mari şi

copilul nu o terminǎ de cele mai multe ori (în concluzie data viitoare

mama îi ia una mai micǎ) şi pentru cǎ aceştia îşi doresc dulciuri pentru gust iar la noi acest tip de acadele este slab calitativ din punct de vedere al gustului. În România se gǎsesc astfel de acadele de provenienţǎ autohtonǎ, ce conţin mai mult zahǎr decât arome dar sunt într-adevǎr foarte colorate.

A doua categorie o reprezintǎ adolescenţii, cu încredere în ei, rebeli, dar care vor sǎ iasǎ în evidenţǎ. Aceştia le vor achiziţiona mai mult pentu formǎ, mǎrime şi colorit şi mai puţin pentru gust. În fapt acesta este segmentul ţintǎ al acestor acadele.

Persoanele care se lasǎ de fumat au trecut în general de vârsta adolescenţeii şi vor prefera acadele mai discrete.

2) Acadele sferice cu diferite arome (Cola, diferite fructe, vanilie, frişcǎ sau combinate)

Acestea sunt cele mai cǎutate. Gustul este superior calitativ, este mai puternic şi în plus încap cu totul în gurǎ.

Copiii sunt segmentul ţintǎ al acestui tip de acadele pentru cǎ este cel mai numeros segment pe piaţa dulciurior. Aceste acadele sunt dorite de ei pentru gustul deosebit, pentru diversitatea aromelor, pentru a consuma excesul de salivǎ. Ceea ce le va atrage atenţia va fi însǎ ambalajul vesel colorat. Aromele preferate sunt cele de Cola pentru cǎ “pişcǎ limba” şi cele de fructe (care sunt mai dulci).

Adolescenţii consumǎ şi ei aceste acadele. Aroma de Cola este şi aici favoritǎ urmatǎ de combinaţii fructe-vanilie, fructe-frişcǎ (mai puţin dulci, dar cu un colorit mai deosebit al bomboanei - spiralat în 2 culori).

Aceste acadele sunt şi favoritele celor care se lasǎ de fumat pentru cǎ sunt mai mici, au o aromǎ mai puternicǎ şi intrǎ cu totul în gurǎ. Cu toate cǎ aceştia vor prefera la început aromele frişcǎ-fructe sau vanilie-fructe, vor constata cǎ cele de Cola sau cele de fructe (mai dulci, şi cu un gust mai puternic) sunt mai eficiente.

3) Acadele în formǎ de baston

Aceste acadele se folosesc de secole, dar abia în jurul anului 1900 au fost decorate cu dungi roşii şi îndoite în forma unui baston. Uneori, erau dǎruite în timpul unor servicii religioase, pentru a-i linişti pe copiii care deveneau agitaţi şi plictisiţi la slujbe. Una dintre poveşti (şi aproape sigur falsǎ) care este spusǎ adesea în America în legǎturǎ cu felul în care au apǎrut aceste acadele este aceasta:

La sfârşitul anilor 1800, un cofetar din Indiana a vrut sǎ exprime semnificaţia Crǎciunului cu ajutorul unei acadele. I-a venit ideea de a îndoi una dintre acadelele sale albe sub forma unui baston. De asemenea, a încorporat în aceste dulciuri mai multe simboluri ale iubirii şi sacrificiului pe care Iisus Hristos le-a facut pentru oameni.

La început, a folosit un baston de acadea alb, simplu - albul vrând sǎ simbolizeze puritatea lui Iisus. Apoi, a adaugat trei dungi roşii, pentru a sugera durerea suferita de acesta pe cruce, înainte de moarte. Aceste trei dungi simbolizeazǎ Sfânta Treime. De asemenea, a adaugat o dungǎ roşie mai latǎ, care ţine locul sângelui vǎrsat de Iisus pentru întreaga omenire.

Dacǎ priveşti acest baston din acadea, aratǎ ca un toiag ciobanesc, deoarece Iisus este Pastorul oamenilor. Cofetarul a facut aceste acadele special pentru Crǎciun (când sunt cele mai multe vânzǎri), argumentând cǎ vrea sǎ aminteascǎ mereu ce anume înseamnǎ pentru omenire aceastǎ sǎrbǎtoare.

În SUA, aceste acadele sunt cumpǎrate în proporţii mari în preajma Sǎrbǎtorilor de Iarnǎ pentru cǎ se atârnǎ în pomul de Crǎciun. La noi încǎ nu a fost preluatǎ aceastǎ tradiţie (sau mai degrabǎ obicei) aşa cǎ segmentul ţintǎ îl reprezintǎ strict copiii. Acestea sunt cele mai dulci acadele şi ceea ce atrage este forma deosebitǎ

Preview document

Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 1
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 2
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 3
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 4
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 5
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 6
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 7
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 8
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 9
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 10
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 11
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 12
Comportamentul consumatorului de acadele - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului de Acadele.doc

Te-ar putea interesa și

Hepatita cronică agresivă

Cap I. Istoric II.2. ISTORIC Inca din secolele XVIII si XIX au fost observate ictere febrile cu caracter epidemic in timpul razboaielor, denumite...

Marketingul serviciilor bancare și marketingul bancar în Republica Moldova

Aparitia si dezvoltarea serviciului bancar in lume Istoria sistemului bancar isi găseşte originile in trecutul îndepărtat. Exista marturii foarte...

Nevoile și Resursele Umane

Activitatea economică este o activitate umană complexă care se încadrează între două limite extreme. Pe de o parte trebuinţele (nevoile) pe care le...

Sociologie Economică

1.1.Conceptele de baza în sociologia economica Pentru ca o disciplina sa existe, trebuie îndeplinite, simultan, trei conditii: 1) sa aiba obiect...

Sociologie economică

1.1. Nevoile umane si resursele umane Prin factori de producţie înţelegem totalitatea resurselor naturale si umane care, prin transformări...

Introducere în Sociologia Economică

Pentru ca o disciplina sa existe, trebuie indeplinite, simultan, trei conditii: 1) sa aiba obiect de studiu – in cazul nostru, obiectul de studiu...

Ai nevoie de altceva?