Calculul costurilor externe datorate transporturilor

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2123
Mărime: 734.11KB (arhivat)
Publicat de: Chirtoaca Victoria
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stinga Viorela Georgeana
Facultatea de Navigatie, Transport Maritim si Fluvial
Universitatea Maritima, Constanta
Specializare: Ingineria și Management în Domeniul Transporturilor

Cuprins

  1. Itroducere .3
  2. Costurile poluării atmosferice 4
  3. Costurile poluării fonice ..6
  4. Costurile externe datorate aglomerări traficului și deteriorării infrastructurii ...8
  5. Costurile specifice accidentelor .9

Extras din proiect

Introducere

Într-o economie valoarea bunurilor și serviciilor se stabilește pe piața specifică. Din păcate, pentru factorii de mediu și caracteristicile acestora, nu există o piață specifică, ceea ce face destul de dificilă determinarea valorii monetare a unor externalități de mediu.

Ambiția de monetarizare a efectelor este veche, dar stabilirea unor meto dologii eficiente și corecte pentru îndeplinirea acesteia rămâne și în prezent, în unele domenii, în faza de dorință. Cu toate acestea, în ultimele decenii, numeroși economiști au încercat să evalueze cât mai fidel efectele externalităților de transport asupra factorilor de mediu și sănătății, utilizând diferite modele analitice.

Adoptarea unor modele de calcul efectiv ale costurilor externe datorate transporturilor s-a încercat, mai ales, în ultimele două decenii. Cu toate că obstacolele întâlnite în aceste demersuri sunt multe și diferite ca intensitate, în ultimii ani au fost făcute progrese însemnate, mai ales referitor la trans portul rutier, care este cel mai poluant. De aceea, în continuare se va pune accentul pe analiza cu prioritate a acestui mod de transport.

După cum s-a amintit anterior, modelele realizate au urmărit evaluarea costurilor datorate:

- poluării atmosferice ;

- poluării fonice;

- aglomerărilor datorate traficului;

- deteriorării rețelei infrastructurale;

- accidentelor.

Costurile poluării atmosferice

Poluarea urbană a aerului este cunoscută sub denumirea de smog. Smogul este în general un amestec de monoxid de carbon și compuși organici din combustia incompletă a combustibililor fosili cum ar fi cărbunii și deoxid de sulf de la impuritățile din combustibili. În timp ce smogul reacționează cu oxigenul, acizii organici și sulfurici se condensează sub formă de picături. Până în secolul XX smogul devenise deja un pericol major pentru sănătate.

Un alt tip de smog, cel fotochiomic, a început să reducă calitatea aerului deasupra orașelor mari. Acest smog este cauzat de combustia în motoarele autovehiculelor și ale avioanelor a combustibilului care produce oxizi de azot și eliberează hidrocarburi din combustililii nearși.

Cea mai importantă sursă de poluare o reprezintă transporturile. La nivel european, de exemplu, transportul este responsabil pentru circa 69% din emisia totală de CO, 63% din cea de NOX, 30% din cea a compușilor organici volatili (COV) doar pentru circa 1% în ceea ce privește S02. Poluarea aerului realizată de autovehicule prezintă două mari particularități:

- Eliminarea se face foarte aproape de sol, faptă care duce la realizarea unor concentrații ridicate la înălțimi foarte mici, chiar pentru gazele cu densitate mică și mare capacitate de difuziune în atmosferă.

- Emisiile se fac pe întraga suprafață a localității, diferențele de concentrații depizând de intesitatea traficului și posibilitatea de ventilație a străzii.

Ca substanțe care realizează poluarea aerului, formate din sute de substanțe, pe primul rând se situează gazele de eșapament. Volumul, natura și concentrația poluanților emiși depind de tipul de autovehicul, de natura combustibilului și de condițiile tehnice de funcționare. Dintre aceste substanțe poluante sunt demne de amintit particulele în suspensie, dioxidul de sulf, plumbul, hidrocarburile poliaromatice, compușii organici volatili, metanul și naltele.

Efectele directe sunt reprezentate de modificările care apar în starea de sănătate a populației ca urmare a expunerii la agenți poluanți. Aceste modificări se pot traduce în ordinea gravității prin:

- Creșterea mortalității;

- Apariția unor simptome sau modificări fizio-patologice;

- Apariția unor modificări fiziologice directe și/sau încărcarea organismului cu agenți poluanți.

Impactul poluării aerului este calculat în dolari. În 2060, 3.75 miliarde de zile de muncă vor fi pierdute din cauza efectelor adverse asupra sănătății(efect denumit de economiști ,,dezutilitatea bolii”).

Impactul direct al poluării asupra economiei în termeni de productivitate scăzută a muncitorilor, cheltuieli crescute cu sănătatea și recolte diminuate va depăși 1% din PIB-ul global anual în 2060 (2.6 mii de miliarde de dolari)

Sumele în dolari sunt uriașe dar tot nu reflectă adevăratele costuri ale poluării aerului. Morțile premature cauzate de inhalarea particulelor și a gazelor toxice, precum și durerea și suferința produse de bolile respiratorii sau cardiovasculare, nu au preț de piață. Și nici inhalarea continuă de aer viciat, ori obligarea copiilor să poarte măști când ies la joacă. Acestea sunt problemele care afectează oamenii mai mult decât banii pierduți.

Bibliografie

- https://cursdeguvernare.ro/accidentele-pe-drumurile-din-romania-cea-mai-mare-rata-de-mortalitate-din-ue-in-2019.html

- https://automobile101.ro/top-10-cele-mai-aglomerate-orase-din-lume-pe-ce-pozitie-este-bucuresti/

- https://www.forestdesign.ro/index.php/ro/blog-ro/128-poluarea-atmosferei

- https://green-report.ro/top-10-orase-cu-cel-mai-ridicat-nivel-de-poluare-fonica/

- https://www.gandul.ro/reportaj/harta-zgomotului-in-bucuresti-85-din-populatie-e-afectata-in-iasi-doar-16-ce-se-intampla-in-cluj-brasov-timisoara-ploiesti-8004523

- https://www.capital.ro/zgomotele-puternice-provoaca-boli-si-saracesc-economia-ce-impact-financiar-are-poluarea-fonica.html

- https://www.politicidesanatate.ro/costurile-poluarii-atmosferice-si-fonice-din-europa/

- https://www.skia.ro/ro/blog/poluarea-fonica-ce-este-si-cum-o-putem-diminua/

- https://www.digi24.ro/opinii/costul-poluarii-aerului-564370

- https://www.medichub.ro/stiri/poluarea-aerului-genereaza-costuri-de-1-miliard-de-euro-pentru-bugetul-sanatatii-id-2055-cmsid-2

- https://www.eea.europa.eu/media/newsreleases/industrial-air-pollution-cost-europe/key-facts/costurile-poluarii-atmosferice-din-instalatiile-industriale

- https://green-report.ro/ce-este-poluarea-aerului-si-cum-poate-fi-aceasta-combatuta/?gclid=CjwKCAjwgqejBhBAEiwAuWHioGDfEV-Twr5NTcQYGv9I1-AQDLbC1EA2gEipfhoUHmriO7qz6qi_BBoCScwQAvD_BwE

- https://www.politicidesanatate.ro/costurile-poluarii-atmosferice-si-fonice-din-europa/

- https://www.moldpres.md/news/2014/11/25/14001369

- https://www.ebrd.com/english/pages/project/eia/45388eiar.pdf

Preview document

Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 1
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 2
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 3
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 4
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 5
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 6
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 7
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 8
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 9
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 10
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 11
Calculul costurilor externe datorate transporturilor - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Calculul costurilor externe datorate transporturilor.docx

Te-ar putea interesa și

Aplicații ale cererii și ofertei - economia bunăstării

Aplicatii ale cererii si ofertei: Economia Bunastarii 1. Bunastarea economica si eficienta pietelor libere Economistul Adam Smith in lucrarea “La...

Ai nevoie de altceva?