Agremenet de city break în Județul Sibiu

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 7557
Mărime: 37.76KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Cristea

Cuprins

  1. 1. INTRODUCERE
  2. 2. ISTORIC ACTIVITATE DE AGREMENT IN JUDETUL SIBIU
  3. 3. CLASIFICAREA ACTIVITATILOR DE AGREMENT SPECIFICE DIN PUNCT DE VEDERE TEORETIC PENTRU JUDETUL SIBIU
  4. 4. PREZENTAREA TUTUROR ACTIVITATILOR DE AGREMENT DIN JUDETUL CONSTANTA
  5. 5. PREZENTAREA INFRASTUCTURII SPECIFICE DE AGREMENT
  6. 6. INDICATORI AI CIRCULATIEI TURISTICE
  7. 7. ANALIZA SWOTA ACTIVITATII DE AGREMENT
  8. 8. CONCLUZII
  9. 9. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

1. INTRODUCERE

Judetul Sibiu, situat în regiunea istorică a Transilvaniei, în partea centrală a României, este cunoscut pentru peisajele sale idilice, patrimoniul cultural bogat și atmosfera autentică. Situat într-o zonă montană pitorească, dar și la intersecția unor importante drumuri de acces, Sibiu este o destinație perfectă pentru un city break plin de agrement. Cu o istorie îndelungată și o moștenire multiculturală, Sibiu a fost declarat Capitală Culturală Europeană în 2007, iar de atunci a devenit un centru turistic atrăgător pentru călătorii din întreaga lume.

În acest proiect, ne propunem să explorăm agrementul de city break în judetul Sibiu, evidențiind activitățile specifice de agrement disponibile pentru turiști. Vom analiza clasificarea acestor activități, reglementările și legislația aplicabile, precum și infrastructura specifică și dotările necesare pentru a oferi o experiență plăcută și de neuitat celor care vizitează această zonă. Vom acoperi diverse tipuri de activități recreative, de la activități culturale și de divertisment urban, până la aventuri în aer liber în munți, peisaje pitorești de deal și experiențe deosebite pe câmpie.

De asemenea, vom evidenția importanța infrastructurii adecvate în promovarea agrementului de city break în Sibiu, precum și beneficiile pe care le oferă turiștilor pentru a avea o experiență plăcută și memorabilă. Proiectul nostru va oferi o privire detaliată asupra atracțiilor și facilităților disponibile în Sibiu, precum și modul în care acestea contribuie la poziționarea și situarea judetului ca destinație turistică atractivă pentru city break-uri.

2. ISTORIC ACTIVITATE DE AGREMENT IN JUDETUL SIBIU

2.1 Definiția agrementului și cerințele turistului

Agrementul reprezintă un ansamblu de activități recreative și de divertisment care sunt destinate să ofere turiștilor o experiență plăcută și relaxantă, într-un mediu care le permite să se distreze, să se relaxeze și să se bucure de timpul liber. Aceste activități de agrement pot varia de la activități culturale și artistice, la activități sportive și de aventură, și pot cuprinde o gamă largă de opțiuni, precum turismul rural, ecoturismul, turismul montan, turismul cultural și multe altele.

Cerințele turistului în ceea ce privește agrementul sunt variate și depind de preferințele și interesele individuale ale fiecărui turist. Unii turiști pot căuta activități de relaxare și recreere, cum ar fi plimbările în natură, vizitarea obiectivelor turistice sau participarea la evenimente culturale. Alții pot fi interesați de activități sportive și de aventură, cum ar fi ciclismul, escaladarea, schiul sau drumețiile montane. Unii pot fi atrași de activități culturale și artistice, precum vizitarea muzeelor, participarea la festivaluri sau la activități de divertisment în aer liber. Astfel, oferta de agrement trebuie să fie diversificată și să răspundă cerințelor și preferințelor diferite ale turiștilor.

2.2 Istoricul activităților de agrement în județul Sibiu

Județul Sibiu, situat în regiunea istorică a Transilvaniei în partea de centru a României, este cunoscut pentru bogatul său patrimoniu cultural și istoric, dar și pentru frumusețea naturală a peisajelor sale montane și rurale. Activitățile de agrement în județul Sibiu au o istorie îndelungată, începând cu dezvoltarea turismului rural și a turismului montan în zona Munților Făgăraș și Munților Cindrel.

Un moment important în istoria agrementului în județul Sibiu a fost dezvoltarea turismului montan și a activităților de aventură în Munții Făgăraș, care sunt cunoscuți pentru vârfurile lor înalte, traseele de drumeție spectaculoase și posibilitățile de escaladare. Aceasta a atras un număr mare de turiști interesați de sporturile montane, cum ar fi alpinismul, drumețiile, ciclismul montan sau schiul în sezonul rece.

De asemenea, județul Sibiu oferă și o gamă variată de activități culturale și artistice, precum participarea la festivaluri, evenimente culturale și activități artistice. Orașul Sibiu, renumit pentru patrimoniul său cultural bogat și pentru titlul de "Capitală Culturală Europeană" în anul 2007, oferă turiștilor oportunități de agrement culturale, cum ar fi vizitarea muzeelor, a teatrelor, a galeriilor de artă și a altor obiective culturale.

Pe lângă acestea, județul Sibiu oferă și activități recreative în natură, cum ar fi plimbările în Parcul Natural Bucegi, vizitarea Rezervației Naturale Pădurea Craiului sau a Rezervației Naturale Pietrosul Mare, precum și posibilități de pescuit și vânătoare în zonele rurale ale județului.

În ultimii ani, s-au dezvoltat și activitățile de agrement urban în orașele din județul Sibiu, precum parcurile de aventură, zonele de joacă pentru copii, terenurile de tenis sau de fotbal, precum și activitățile de wellness și spa, care oferă turiștilor oportunități de relaxare și recreere în mediul urban.

De asemenea, județul Sibiu a devenit cunoscut și pentru evenimente sportive de amploare, cum ar fi Raliul Sibiului, unul dintre cele mai importante evenimente de motorsport din România, care atrage turiști pasionați de motorsport din întreaga lume.

În concluzie, activitățile de agrement în județul Sibiu au o istorie bogată și diversificată, cuprinzând o gamă largă de opțiuni recreative și de divertisment, care răspund cerințelor și preferințelor diferite ale turiștilor. De la turismul montan și rural la activitățile culturale și artistice, precum și activitățile de agrement urban și evenimentele sportive, județul Sibiu oferă o gamă variată de opțiuni pentru a satisface nevoile și așteptările turiștilor în ceea ce privește agrementul.

Bibliografie

În elaborarea acestei lucrări, s-au utilizat următoarele surse bibliografice:

1. Minciu, R. (2016). Economia Turismului. Editura Universitară, București.

2. Ministerul Turismului, www.turism.gov.ro

3. Institutul Național de Statistică, www.insse.ro

4. Organizația Mondială a Turismului, www.unwto.org

5. Site-uri oficiale ale autorităților locale și regionale din județul Sibiu

6. Studii și rapoarte de cercetare privind turismul și agrementul în județul Sibiu realizate de instituții academice sau de cercetare

7. Publicații de specialitate, articole științifice și reviste de profil în domeniul turismului și agrementului

8. Rapoarte, statistici și documente publice emise de autoritățile guvernamentale și organizații internaționale relevante în domeniul turismului.

Preview document

Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 1
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 2
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 3
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 4
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 5
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 6
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 7
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 8
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 9
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 10
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 11
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 12
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 13
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 14
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 15
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 16
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 17
Agremenet de city break în Județul Sibiu - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Agremenet de city break in Judetul Sibiu.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?