Cuprins
- I. CONSIDERATII GENERALE
- 1.Obiective - Scopul proiectului
- 2.Localizare geografica
- 3.Locul si rolul regiunii in sistemul turistic national si international
- II. ELEMENTE DE FAVORABILITATE
- 1.Cadrul natural
- 2.Cadrul istoric
- 3.Cadrul economic
- III. REGIONAREA TURISTICA
- 1.Resurse turistice
- 2.Structuri de primire
- 3.Fluxuri turistice
- IV. PRODUSUL TURISTIC - STRATEGII DE PROMOVARE SI EFICIENTIZARE
- 1.Analiza SWOT a produsului turistic
- 2.Strategii de dezvoltare a activitatii turistice
- 3.Concluzii
Extras din proiect
I. CONSIDERATII GENERALE
1. Obiective - Scopul proiectului
• transmiterea unor cunostinte privind fenomenul turistic cultural in Bavaria
• cresterea potentialului turistic
• vizitarea atractiilor turistice
• promovarea culturii si istoriei Bavariei
• promovarea castelelor, manastirilor si muzeelor
• diversitatea statiunilor
• promovarea conditiilor de divertisment
• promovarea noutatilor in materie de cazare
2. Localizare geografica
Bavaria este situata in partea sud-estica a Germaniei, fiind compusa din 16 landuri federale cu administratie proprie. Aceasta are o suprafata de 70.549 mp si insumeaza in 7 zone administrative o populatie de 12,5 mil. locuitori.. Prin suprafata sa depaseste unele state europene. Coordonatele regiunii sunt 48°46′39″N si 11°25′52″E.
Bavaria imparte granite internationale cu Austria, Cehia si Elvetia. Statele vecine din Germania sunt Baden-Württemberg, Hessa, Statul Liber Turingia si Saxonia. Cele mai importante fluvii ce traverseaza Bavaria sunt Dunarea si Main. Alpii Bavariei contituie granita cu Austria, aici afandu-se cel mai inalt varf muntos din Germania, Zugspitze (2.962 m).
Cele mai importante orase din Bavaria sunt München, Nürnberg, Augsburg, Regensburg, Würzburg, Ingolstadt, Fürth si Erlangen. Prin situarea sa geografica optima, la intersectia tuturor drumurilor comerciale, Bavaria ofera acces rapid si simplu pe toate pietele europene.
3. Locul si rolul regiunii in sistemul turistic national si international
In urma cu o suta de ani în urmă Bavaria era considerată o regiune slab dezvoltată. In prezent economia acestei regiuni se bazează pe un turism intensiv si pe o industrie ultramoderna. Bavaria este statul cu cel mai mare potential turistic din intreaga Germanie. Este una dintre destinatiile preferate pentru sporturile de iarna, alaturi de Elvetia si Austria. La dezvoltarea sectorului turistic au contribuit atat frumusetea peisajelor si bogatia culturala cat si ospitalitatea traditionala a bavarezilor.
Germania aduna anual peste 17,5 milioane turisti astfel incat cifra de afaceri din turismul Bavariei depaseste 24 mlrd €, asigurand venitul a peste 550.000 locuitori. Mai mult de un sfert din cele 42.000 de unitati hoteliere si gastronomice sunt ocupate de turisti din Europa, Rusia, SUA, Japonia si statele arabe.
Bayern Tourismul Marketing este departamentul specializat in turism al guvernului bavarez ce pune la dispozitie informatii despre obiectivele turistice si posibilitatile de cazare, harti online ale localitatilor si modalitati de transport si multe altele. Numeroase puncte de atracţie le reprezinta monumente istorice, muzee, grădini de vară (Oktoberfest), locaţii pentru congrese şi expoziţii. Castelul bavarez Neuschwanstein atrage numai el anual 1,3 milioane de turisti
II. ELEMENTE DE FAVORABILITATE
Turismul a beneficiat de mai multe elemente de favorabilitate intre care:
●relieful variat(de la munti-Alpii Bavariei la platouri-Platoul Dunarii)
●gradul ridicat de umanizare
●existenta unei retele de asezari umane foarte vechi
●activitati economice
1. Cadrul natural
Bavaria, este landul ce cuprinde partea de Sud-Est a Germaniei, situata in Europa Centrala, cu capitala la Munchen (al treilea oraş ca mărime din Germania). Relieful Bavariei pierde treptat din inaltime, de la cel mai inalt varf al Germaniei pana la valea Dunarii. Intre aceste granite se intinde Podisul Bavariei.
In sudul Germaniei se desfasoara Alpii Bavariei constituiti din lanturi orientate de la vest la est, in mare parte calcaroase. La poalele acestora se intinde platoul Dunarii. Alpii Bavariei sunt formati din trei masive: Allgau, la vest de Lech, Prealpii Bavariei, intre Lech si Ill (2963 m in vf. Zugspitze, alt. maxima din tara) si Alpii Berchtesgaden ocupa o parte din bazinele Dunarii si Mainului; circa o treime din stat este impadurit, principalele paduri fiind Frankenwald, in N, si Padurea Bavareza, sau a Boemiei in NE; Alpii Bavarezi, in S. Cele mai importante sunt fluviile Dunărea (cursul: vest-est) şi Main (est-vest), acesta din urmă străbătând provincia nordică a Bavariei, Franconia. În sudul Bavariei se află numeroase lacuri (între care Chiemsee şi Lacul Constanţa (Bodensee)), care sunt resturi ale erei glaciare.Climă continentală relativ echilibrată, cu ierni reci şi veri călduroase.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Turismul Cultural in Bavaria.doc