Mesajul lui Jean-Claude Junker

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 2204
Mărime: 23.11KB (arhivat)
Publicat de: Mugurel Bratu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof.univ.dr. Cărăușu Nicușor
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Extras din referat

Introducere

În această recenzie voi prezenta o analiză ce am efectuat-o asupra ultimului discurs al lui Jean Claude Juncker de pe data de 13 septembrie 2017, precum și declarația lui ce a avut ca și discuție planul „Europa cu mai multe viteze” din data de 28 aprilie 2017 și are drept scop prioritar, reîntregirea Europei prin reniunea celor 27 de state în jurul unei agende pozitive care împreună să creeze o „Europă care protejează, o Europă care capacitează și o Europă care apără”.El vine și spune că după 10 ani în care Europa a fost în criză, în sfârșit se cunoaște o ușoară schimbare, economia Europei devine stabilă și totodată cu ea, și încrederea noastră. În acestă analiză mi-am propus ca și obiective, stabilirea criteriilor ce stau la baza integrării statelor la Uniunea Europeană și la moneda Euro, care sunt obiectivele Europei pentru următori ani și care e planul lui Jean Claude Juncker pentru cei care vor să adere la zona Euro.

Analiza declarațiilor lui Jean Claude Juncker către statele ce vor să adere

la zona Euro.

Ultimul discurs al lui Jean Claude Juncker ce a fost pe data de 13 septembrie 2017, a avut ca și scop prioritar la fel ca și anul trecut, să reîntregească din nou Europa prin reniunea celor 27 de state pentru că Marea Britanie se află în procedurile de ieșire din UE, unde cu ajutorul unei agende pozitive, împreună vor să creeze o „Europă care protejează, o Europă care capacitează și o Europă care apără” , mai bine zis o Europă unită După 10 ani în care Europa a parcurs un drum anevoios datorirtă crizei, în sfârșit e momentul în care se poate vedea o schimbare bruscă în bine, economia Europei să devine stabilă și totodată cu ea, și încrederea noastră în moneda Euro.

„Din moment ce ne aflăm într-un moment favorabil dar care nu va rămâne pentru mult timp așa,spune el, să profităm din plin de această ocazie și „să prindem vântul în pânze” iar pentru asta trebuie făcut două lucruri importante: unul să continuăm traiectoria ce a fost stabilită anul trecut adică să terminăm ce am început la Bratislava, adică, să realizăm obiectivele de pe agenda pozitivă ce le-am enumerat mai sus, iar în al doilea rând, trebuie stabilite obiective clare pentru viitor și un prim obiectiv este acela de a construi o Europă mai puternică, mai unică și nu în ultimul rând, mai democrată pentru anul 2025.”

În discursul lui Jean Claude Juncker, el propune 5 mari obiective importante ce reprezintă prioritățile pentru anul ce va urma, adică anul 2018. Aceste sunt:

1.Un prim obiectiv este de a întării agenda comercială europeană. Eu cred că e un obiectiv important pentru statele care sunt în Uniunea Europeană sau pentru cele care vor să adere deoarece comerțul înseamnă forță de muncă deci crearea de noi locuri de muncă pentru populație, precum și crearea de oportunități pentru întreprinderi,import și export în și din alte state fără a plăti un cost de tranzacționare, acesta fiind și primul criteriu de a forma o uniune.Iar Uniunea Europeană oferă sprijin atât exportatorilor cât și importatorilor deoarece Comisia vrea ca de acum să publice toate mandatele de negociere integral pentru a dispărea lipsa de transparență din agenda comercială a Europei, pentru că populația are dreptul să știe toate propunerile și deciziile luate de Comisie.

2.Un al doilea obiectiv propus este ca industria să devină mult mai competitivă și mai puternică în Europa. Jean Claude Juncker vrea ca industria să se plaseze sau să se mențină pe poziția de lider pe planul digitalizării, inovării și decarbonizări. Eu sunt de acord cu el deoarece avem fabrici care produc la clasă mondială, iar asta ne asigură o competivitate mare de aceea trebuie să venim pe piața mondială cu produse noi, inovative, de actualitate pentru a ne menține în vârful piramidei în sfera de producție din lume.

3.Un al treilea obiectiv discutat este acela ca Europa să fie lider în lupta contra schimbărilor climatice. Eu consider că este un obiectiv important și trebuie tratat mai în serios deoarece schimbărle climatice s-au accentuat în ultimi ani și acest lucru ar trebui să ne îngrijoreze,iar cauza schimbărilor climatice este poluarea excesivă cu deșeuri toxice, emisiile de carbon ce distrug natura și cauzează schimbări de climă bruște. Iar din cauză că Statele Unite ale Amercii s-au retras, Europa trebuie să aibă o atenție mai deosebită asupra acestor factori negativi ce afectează mediul înconjurător și starea populației.

4.Un al patrulea obiectiv important este protecția cetățenilor împotriva atacurilor cibernetice. Dearece atacurile cibernetice în ultima perioadă sunt mult mai multe și mai periculoase,el propune ca în anul 2018 să se înființeze o Agenție Europeană pentru Securitate Cibernetică, pentru a ne apăra împotriva viitoarelor atacuri digitale. Ținând cont de amploarea atacurilor ce numai anul trecut au avut loc în jur de 4.000 de atacuri zilnice, eu cred că e de real folos pentru cetățeni acestă agenție, pentru că în perioada actuală toate tranzacțiile comerciale, bancare și nu numai se realizează digitalizat iar pericolele sunt foarte mari, oameni au nevoie de o siguranță de la nivel central pentru a-și realiza tranzacțiile.

Bibliografie

- EC, 2012. Tratatul privind Uniunea Europeană și Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. [Interactiv] Available at: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX:12012E/TXT [Accesat 29 Aprilie 2015].

- UE, Declarația lui Jean Claude Jeancker http://europa.eu/rapid/press-release [accesat în data de 30 octombrie 2017]

- UE, Declarația lui Jean Claude Jeancker http://europa.eu/ [accesat în data de 30 octombrie 2017]

Preview document

Mesajul lui Jean-Claude Junker - Pagina 1
Mesajul lui Jean-Claude Junker - Pagina 2
Mesajul lui Jean-Claude Junker - Pagina 3
Mesajul lui Jean-Claude Junker - Pagina 4
Mesajul lui Jean-Claude Junker - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Mesajul lui Jean-Claude Junker.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?