Prezentarea societății Damao SRL

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1382
Mărime: 94.92KB (arhivat)
Publicat de: Rafael Filip
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabriel Croitoru

Extras din referat

PARTEA 1.PREZENTAREA SOCIETATII.

Date generale:

Denumirea societatii este Damao.SRL.Ea a fost infiintata in anul 1992.Are sediul pe Str.Neptun, nr.8, bl.k2b, ap.13 in Municipiul Moreni, Judetul Dambovita.

Scurt istoric:

In 1992 SC.DAMAO.SRL a inceput activitatea desfasurand servicii de alimentare publica avand punctul de lucru in Schela Mare.

In 1995 a inceput sa desfasoare comert cu amanantul de produse alimentare si nealimentare la punctual de lucru situat in Moreni, Str Ana Ipatescu nr. 18.

In 1998 societatea si-a mai deschis un punct de lucru situat in Moreni, Str Petrolului nr. 3.

In 2003 SC.DAMAO.SRL a mai deschis inca un punct de lucru in Moreni, Str Panduri nr.5 Bl.D4, parter.

Datorita unor probleme financiare in 2005 societatea a trebuit sa inchida spatiul cu punctul de lucru din Str Ana Ipatescu.

In anul 2008 societatea a activat si in domeniul constructiei avand o echipa de muncitori necalificati pe diferite santiere din Bucuresti.

In prezent SC.DAMAO.SRL desfasoara activitati de comert si produse alimentare si nealimentare si servicii de transport marfuri.

Obiectul de activitate:

Conform statutului, obiectul de activitate al societatii este :

- Transporturi auto – marfa

-Oferirea unor servicii de calitate

-Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun.

-Prestari servicii in domeniul constructiilor

Organizarea firmei:

Aria comerciala sau de atractie a unu magazin este acel spatiu delimitat geografic din care isi atrage clientii si implicit asi asigura cifra de afaceri sau vanzari. Deci, aria comerciala sau zona de atractie este acea zona inconjuratoare din cadrul careia magazinul isi asigura aproximativ nouazeci la suta din vanzarile de marfuri alimentare.

In ceea ce priveste dimensionarea magazinelor de mari suprafete in practica comerciala din tara noastra precum si din alte tari, se evidentiaza tendinta de fundamentare a unor norme orientative concretizate fie intr-o pondere ce urmeaza sa o detina tipul de magazin in volumul vanzarilor de marfuri sau in suprafata de vanzare determinata pe ansamblul comertului fie intr-un numar de tipodimensiuni, stabilite in functie de numarul populatiei de servit si implicit de volumul cererii de marfuri a populatiei.

Firma este mijlocul de comunicare eficienta cu mediul sau extern. Ea ajutra oamenii sa gaseasca magazinul si sa cunoasca ce vinde acesta. Stabilind numele si tipul afacerii comerciale, firma trebuie sa corespunda cu imaginea pe care comerciantul respectiv doreste sa o comunice clientilor sai.

Firma este reprezentata de numele magazinului scris in diferite variante si amplasat de obicei deasupra intrarii in magazin. De multe ori, firma este reprezentata de numele comerciantului.

De obicei firma unui magazin trebuie sa respecte urmatoarele conditii:

a. vizibilitate - aceasta trebuie asigurata atata ziua cat si noaptea pe strazile inguste se recomanda ca firma sa fie perpendiculara pe fatada.

b.originalitate - se obtine prin felul in care este scris numele sau printr-un desen ce il insoteste

c.atractivitate - atractia firmei poate fi creeata prin mijloace simple cum sunt: sloganuri, enunturi sau o lumina care orienteaza atentia spre intrarea magazinului sau spre punctele de intrare.

Unii producatori ofera agentilor economici in conditii avantajoase firme luminoase. La acestea sunt mentionate atat firma magazinului cat si marca producatorului.

Resursele umane:

Resursele umane sunt primele resurse strategice ale unei organizatii ( societate comerciala, institutie, asociatie, etc), in noua societat informationala capitalul uman inlocuind capitalul financiar ca resursa strategica.Ele sunt unice in ceea ce priveste potentialul lor de crestere si dezvoltare, in capacitatea lor de a-si cunoaste si invinge propriile limite.Succesul unei organizatii, gradul de competitivitate al acesteia, pornesc de la premisa ca oamenii sunt bunul cel mai de pret al organizatiei.

Preview document

Prezentarea societății Damao SRL - Pagina 1
Prezentarea societății Damao SRL - Pagina 2
Prezentarea societății Damao SRL - Pagina 3
Prezentarea societății Damao SRL - Pagina 4
Prezentarea societății Damao SRL - Pagina 5
Prezentarea societății Damao SRL - Pagina 6
Prezentarea societății Damao SRL - Pagina 7
Prezentarea societății Damao SRL - Pagina 8
Prezentarea societății Damao SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Societatii Damao SRL.doc

Ai nevoie de altceva?