Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4677
Mărime: 263.41KB (arhivat)
Publicat de: Theodor Marcu
Puncte necesare: 6

Cuprins

 1. Introducere pg:3
 2. Index pg:4
 3. Capitolul 1 Analiza statelor: Italia, Portugalia și Peru
 4. 1.1 Italia pg:5
 5. 1.2 Portugalia pg:6-7
 6. 1.3 Peru pg:8-9
 7. Capitolul 2 Analiza obiectivelor turistice: Insulele Eoliene, Turnul Belem și Sanctuarul Machu Picchu
 8. 2.1 Insulele Eoliene pg:10
 9. 2.2 Turnul Belem pg:11
 10. 2.3 Sanctuarul Machu Pichhu pg:12-13
 11. Concluzii pg:14
 12. Bibliografie pg:15

Extras din referat

În lume, cel mai frumos lucru de păstrat este acea amintire din postura ta de turist, cu peisaje memorabile, peripeții năstrușnice, informații acumulate, cunoștințe despre tradițiile și obiceiurile lumii, cu legături între prieteni și dorința de a te reîntoarce într-un loc anume; acestea ne-au determinat să analizăm trei, cele mai dorite și plăcute țări de către noi.

Argumentănd decizia noastră, putem spune că Italia a fost vizitată și analizată din toată splendoarea ce transmite călătorului senzația de confort istoric și dorința aprigă de a afla mult mai multe despre trecut, tradiție, obiceiuri și cultură; Italia este fascinantă, datorită diversității și asta se poate observa facând un circuit prin mai multe orașe italiene. Cât despre Insulele Eoliene, am dorit să le analizăm deoarece, reprezintă unele dintre locurile în care nu am ajuns și ne-am propus să facem o escapadă cât de curând dar asta nu înainte de a ne fi informat despre aceste locuri minunate.

Unul dintre motivele pentru care noi am ales statul Portugalia este pentru că, acesta este cel mai vechi stat european, dar în același timp este și cea mai vestică țară a Europei. Portugalia este o țară cu un climat plăcut, lipsită de aglomerație și cu prețuri accesibile. Obiectivul care ne-a atras atenția în mod special este Turnul Belem acesta este unul dintre cele mai simbolice edificii din Lisabona, fiind o expresie rafinată a superbului stil manuelin, și în același timp este și cel mai reprezentativ monument al Portugaliei.

Nu în ultimul rând, am ales să analizăm Peru deoarece, este o țară multietnică, fiind cunoscută ca locul de baștină al Imperiului Inca, totodată, aici se întâlnesc deșerul Atacama, fluviul Amazon(cel mai mare ca debit de apă din lume), dar și una dintre cele mai secetoase regiuni de pe glob, Arica. Obiectivul ales de noi este Sanctuarul Machu Picchu considerat una din cele 7 minuni ale lumii moderne, care în anul 2011 a împlinit 100 de ani de la descoperirea de către Hiram Bingham.

Index

Insulele Eoliene pg:10

Turnul Belem pg:11

Sanctuarul Machu Picchu pg:12-13

Capitolul I: Analiza statelor: Italia, Portugalia și Peru

1.1 Italia

Italia este situată în sudul continentului Europa și este formată dintr-o peninsulă în formă de cizmă și două insule: Sardinia și Sicilia. Suprafața Italiei este de 301.230 km² și are o populație de peste 60 de milioane de locuitori. Italia are a cincea densitate a populației europene, ca mărime, ajungând la un număr de 196 de oameni pe km². Se învecinează la nord cu Austria și Elveția, la nord-vest cu Franța și la nord-este cu Slovenia. Această țară înconjoară două enclave-San Maro și Vatican și are o enclavă pe teritoriul Eleției numit Campione Ialia. Din 2 iunie 1946, Italia este republică parlamentară unitară; la acea dată, monarhia a fost abolită în urma unui referendum constituțional. Președintele Italiei, actualmente Sergio Mattarella din 2015, este șeful de stat al Italiei.

Italia este foarte cunoscută pentru arta și cultura sa, dar și datorită monumentelor de valoare printre care se numară Turnul din Pisa, Colosseumul roman, Columna lui Traian, Fântâna dorințer, Pantheonul, sute de biserici, precu și simpunătrul Vatican. Roma este capitala Italiei si este situata pe malul raului Tibru, fiind de-a lungul secolelor, capitala republicii romane; aceasta este supranumită ,,Cetatea Eternă, Este un important centru turistic fiind orașul cu cele mai multe monumente istorice și de artă de pe Glob: temple, amfiteatre, arcuri de triumf, columne, bazilici, biserici, palate, vile, fântâni și statui.

Datorită întinderii mari pe longitudine și datorită configurației interne predominant montane, clima Italiei este deosebit de diversă. În mare parte din regiunile nordice și centrale continentale, clima are caracteristici de la subtropicale umede până la continentale umede și oceanice. Majoritatea celor care aleg Italia ca destinație de vacanță, preferă să o facă între iunie si august. Totusi, ținând cont că în aceste luni sunt temperaturi foarte ridicate, este de preferat să se viziteze primăvara sau toamna când vremea este potrivită si turiștii mai puțini.

Italia este una din puţinele ţări europene unde se regăsesc aproape toate formele posibile de turism: ţara se mândreşte cu numeroase monumente aflate în patrimoniul cultural al umanităţii, are mii de kilometri de litoral, munţi impresionanţi, unde se pot practica în voie sporturile de iarnă, staţiuni balneoclimaterice, şi, în general vorbind, cam tot ce-i trebuie pentru a atrage în fiecare an zeci de milioane de turişti străini. În general, între 2008 și 2012, cererea turistică italiană a pierdut 44,2 milioane de călătorii (-36,0%) și 205,6 milioane înnoptări (-29,1%). Incidență mai mare a scăderii a avut loc pe segmentul de leisure, care a pierdut mai mult de 38 milioane de vacanțe (-35,7%) și 172,5 milioane înnoptări (-26,8%). Conform previziunilor OMT prezentate la începutul anului 2015, este de aşteptat ca sosirile turistice internaţionale să crească între 3% şi 4% la nivel mondial; în 2013 s-a rezultat o creștere a încasarilor din turism ajungându-se la aproximativ 38,5 miliarde de dolari.

Deplasarea în acest stat se face cu ajutorul metroului, autobuzelor și tramvaielor, autobuzelor electrice, autobuzelor de noapte și taxiurilor. Cât despre securitate, aceasta nu este o țară cu atentate și activități ce pot pune viața în pericol, iar la cel mai mic zvon/ o încercare de tulburare a liniștii, statul mobilizează foarte repede omanii pentru o securitate deplină; nu de neglijat sunt acele zone ale Ialiei despre care se vorbește de prezența mafiei (Sicilia, Neapole, zona de sud a regiunii Calabria și sudul regiunii Puglia)

Dacă dorim să vizităm Italia, pe langă bagajul exclusiv, e bine de știut că: trebuie să nu ne lipsească actele (pașaportul, buletinul, certificatul de naștere,), o hartă a orașului, bani cash și cardul, pelerimă/o umbrelă și să ținem cont că temperaturile sunt mai ridicate decât la noi și totodată, dacă luăm masa în oraș, bacșisul este 10% din consumație dar ramâne la aprecierea noastră cât vom lăsa.

Bibliografie

1.Silviu Neguț-“Geografia turismului ”-Editura Meteor Press, București, 2004

2.Petru Bacal și Iacob Cocoș-“Geografia Turismului”-Editura Academia de Studii Economice a Moldovei, 2012

3.http://whc.unesco.org/en/list

4.http://www.unanhaihui.ro/peru-pe-scurt-uita-tot-ce-stiai-si-apoi-adu-ti-aminte-din-nou/

5.https://ro.wikipedia.org/wiki/Machu_Picchu

6.https://ro.wikipedia.org/wiki/Portugalia

7.http://www.lisbon-tourism.com/ro/obiective-turistice-lisabona/edificii-si-monumente-istorice-in-lisabona/turnul-belem.html

8.https://www.portalturism.com/obiectiv-turistic/turnul-belem-lisabona-portugalia

9.https://www.sacalatorim.ro/portugalia-turismo-santo/

10.http://www.jade-turism.ro/Portugalia/Informatii-generale.html

11.http://www.travelworld.ro/tari/italia.php

12.http://www.globi.ro/italia/clima

13.http://www.gandul.info/international/italia-tara-pentru-care-s-a-inventat-turismul-324774

14.http://www.travelmagazine.ro/europa-isi-mentine-rolul-de-lider-in-turism-in-cifre-si-in-venituri/

15.http://www.monicamicu.com/2015/07/in-italia-la-restaurant-chelnerii.html

16.http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/scurt-istorie-mafiei-italiene

17.http://dreamholidays.com.ro/sicilia-insulele-eoliene-8-zile-avion

18.http://www.tuktuk.ro/2011/01/bacsisul-unde-si-cat-sa-lasi/

19.http://www.terminal1.ro/durata-zbor-adauga/bucuresti-romania-catre-lisabona-portugalia/

Preview document

Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 1
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 2
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 3
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 4
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 5
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 6
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 7
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 8
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 9
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 10
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 11
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 12
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 13
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 14
Analiza comparativă a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO - Pagina 15

Conținut arhivă zip

 • Analiza comparativa a trei obiective turistice din lista Patrimoniului UNESCO.docx

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a trei obiective turistice din listă Patrimoniului UNESCO - Valletta, Lacurile Plitvice, Meteora

INDEX Figura nr. 1 Harta Europei Sursa: www.wpmap.org/europe-map-hd-with-countries/amp/ Nr. Crt. Pagina 1. Marsaxlokk 6 2. Laguna Albastră 6...

Ai nevoie de altceva?