Cercetarea - dezvoltarea noi provocări ale managementului contemporan

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 11 în total
Mărime: 336.91KB (arhivat)
Publicat de: Mara Nicolae
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popovici N.
participare in cadrul SECAAB 2010 , locul 2

Extras din referat

Programul-cadru - instrument al UE pentru finanţarea cercetării

Cercetarea-dezvoltarea pe plan internaţional în cadrul Programelor-cadru

Programul-cadru de finanţare a cercetării-dezvoltării în România

Schimbările climaterice, securitatea energetică, îmbătrânirea populaţiei dar şi alte provocări ale lumii contemporane necesită o cooperare internaţională pentru valorificarea resurselor şi coordonarea investiţiilor tuturor ţărilor în vederea asigurării unei dezvoltări durabile.

Programul-cadru (FP) este principalul instrument al Uniunii Europene pentru finanţarea cercetării, cooperarea internaţională ştiinţifică şi tehnologică fiind întotdeauna o parte a politicii de cercetare a UE, de la lansarea primului program-cadru în 1983.

Aproximativ 75% din cercetarea în lume a fost efectuata în afara Europei, activităţile devinind din ce în ce mai internaţionale în fiecare ţară.

În majoritatea ţărilor industrializate procesul de cercetare şi dezvoltare a performat în străinătate prin filiale străine, aproximativ 16% din totalul cheltuielilor de cercetare şi dezvoltare şi, în multe state europene, chiar şi mai mult.

FP5 (1998-2002) – s-a concentrat aproape exclusiv asupra ţărilor în curs de dezvoltare din Europa Centrală şi de Est.

FP6 (2002-2006) - a fost deschis participării ţărilor terţe în toate domeniile tematice, propunându-şi să contribuie la crearea unui adevarat spaţiu al cercetării, o nouă viziune a cercetării în Europa, o piaţă internă a stiinţei şi tehnologiei.

FP7 (2007-2013) – are scopul de a realiza o Arie Europeană de Cercetare, şi de a conduce la o societate şi economie europeană bazate pe cunoaştere şi dezvoltare, răspunzând necesităţilor actuale.

Majoritatea ţărilor terţe participante în FP5 şi FP6 au venit de la Federaţia Rusă, SUA şi China .

Ţările lider care participă la ambele programe si-au crescut participarea lor în termeni absoluţi între FP5 şi FP6.

Cu toate acestea, în general, participarea ţărilor terţe este încă foarte scăzuta, la 5,5%. Federaţia Rusă, SUA şi China numără 32% din participarea ţărilor terţe.

Federaţia Rusă situează pe primul loc cu 697 participări, China pe locul doi cu 548 participaţii şi Statele Unite ocupă poziţia a treia cu 492 participări.

Când vine vorba de propuneri selectate pentru finanţare, acelea care implică ţările industrializate au, în general, un raport de succes mai mare decât cele care implică alte ţări.

Conținut arhivă zip

  • Cercetarea - Dezvoltarea Noi Provocari ale Managementului Contemporan.pptx

Te-ar putea interesa și

Filosofie

CAPITOLUL I OBIECTUL ŞI PROBLEMATICA FILOSOFIEI 1. SENSURILE CONCEPTULUI DE FILOSOFIE 1.1. Consideraţii preliminare Prin filosofie o cultură...

Ai nevoie de altceva?