Hillary Clinton Secrete de Leadership

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2118
Mărime: 21.43KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Aceasta carte urmareste ascensiunea atat profesionala cat si personala a lui Hillary Clinton. Cartea este structurata in noua capitole menite sa ne dezvaluiasca secretul succesului si abilitatile de lider ale lui Hillary Clinton.

Aceasta carte isi propune sa arate cum poate cineva, la capatul unei calatorii lungi, grele si obositoare, sa ocupe una dintre functiile cu cea mai mare putere si influenta din Statele Unite si intreaga lume.

Hillary Clinton a starnit mereu curiozitatea. Viata ei, atat personala cat si profesionala, este subiect de discutie de aproape doua decenii. Are o reputatie impresionanta si este o prezenta constanta atat in spatiul public cat si in cel privat din Statele Unite , Asia si Europa.

Unii sunt de acord cu ea , altii nu, insa toti o apreciaza ca pe un lider de talie mondiala care ocupa acum una dintre pozitiile de conducere cele mai de seama din viata ei.

Functia ei actuala, de secretar de stat al Statelor Unite ale Americii, presupune sa fie un lider de exceptie si reuseste sa fie un astfel de lider bazandu-se pe reteta ei pentru o conducere de succes.

Insusirile si calitatile ei de lider ii permit sa fie eficienta in atmosfera turbulenta din zilele noastre si sa ii invete si pe altii sa aiba succes la conducerea propriilor organizatii si afaceri.

Stilul de conducere al lui Hillary Clinton prinde la public deoarece difera de abordarile de leadership care s-au bucurat de succes in trecut.

Hillary Clinton este o intelectuala sobra si extrem de cerebrala. Stilul ei de conducere analizeaza circumstantele , articuleaza un punct de vedere foarte precis si demonstreaza capacitatea rara de a gasi sustinere chiar si de partea cealalta a ringului politic.Strategiile ei au ajutat-o sa-si atinga obiectivele profesionale, si sa fie apreciata si mai mult in decursul carierei sale.

Ce lectii de leadership putem invata de la ea?

Hillary Clinton a dat dovada de insusiri si abiliatti specifice mediului de afaceri iar pe langa acestea ea mai benefiaciaza si de cateva insusiri unice precum: este mereu dornica de a invata ceva nou, este perseverenta, are autenticitate si se adapteaza circumstantelor. Aceasta vorbeste de calitatile cheie ale unui lider:sa te concentrezi,sa fii conectata cu oamenii,sa-ti comunici convingator mesajul.

Important este insa si ce este in sufletul unui lider bun, ceea ce presupune sa dai un sens modului in care conduci si sa fii de ajutor celorlalti.Caracteristica cea mai de pret a unui lider este perseverenta. Hillary Clinton este considerata liderul cu cea mai mare perseverenta si cu rezerve incredibile de energie. Nucleul perseverentei Primei Doamne era constituit din amestecul unic de inteligenta, incredere in sine si valori fundamentale din Midwest cu care a fost invatata Hillary de mica.Pentru a deveni o persoana perseverenta ca cea care este acum, Hillary Clinton s-a bazat pe cinci secrete:

I. Cunoaste-te pe tine insati

Perseverenta se bazeaza pe cunoasterea de sine. Asta presupune sa-ti cunosti valorile, convingerile, sentimentele si atitudinile, slabiciunile si puterea.

II. Fii stapana pe reactia ta imediata si fa-ti un plan

Cu totii avem tendinta sa reactionam imediat ce dam de greu. Unii ignora vestile rele altii se pregatessc de lupta. Cunoscandu-ne tendinta de a reactiona,intr-un fel sau altul si alegand sa fim mai degraba preventivi decat reactivi, avem ocazia sa analizam ocazia si sa cantarim variantele inainte de a hotara cum vom actiona.

III. Accepta schimbarea

Schimbarea reprezinta adesea ameninatre sau presupune corectii neplacute.Sa fii perseverenta inseamna sa depasesti schimbarile tumultoase.Daca vom accepta schimbarea vom dobandi noi abilitati, ne vom largi orizonturile si vom deveni mai perseverenti.

IV. Fii curajoasa

Frica este cel mai mare obsacol in calea perseverentei..Ea ne face inerti, ne face sa ne ignoram optiunile si sa respingem posibilitatile.Cea ai buna arma de care beneficiem ca lideri este curajul. Hillary a invatat sa fie curajoasa in tinerete, cand ambii parinti i-au impus sa fie puternica si sigura pe sine.

V. Nu te da niciodata batuta

Una dintre retetele succesului lui Hillary este hotararea pura.Inca de mica i-a intrat in sange sa nu se dea batuta usor.Hllary, in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2008, a ramas in cursa pana la capat.Nu s-a oprit niciodata din incercarea de a strange voturi si de a aduce de partea ei delegati.Si totusi infrangerea ei este cel mai elocvent exemplu de perseverenta.

Capacitatea lui Hillary de a fi adaptabila si deschisa altor posibilitati au ajutat-o nu doar sa fie perseverenta ci si sa ajunga sa i se ofere functia de secretar de stat .

Preview document

Hillary Clinton Secrete de Leadership - Pagina 1
Hillary Clinton Secrete de Leadership - Pagina 2
Hillary Clinton Secrete de Leadership - Pagina 3
Hillary Clinton Secrete de Leadership - Pagina 4
Hillary Clinton Secrete de Leadership - Pagina 5
Hillary Clinton Secrete de Leadership - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Hillary Clinton Secrete de Leadership.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?