Managementul Firmelor

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2744
Mărime: 301.82KB (arhivat)
Publicat de: Tatiana Tudorache
Puncte necesare: 5

Extras din referat

MISIUNEA

Să fim prima alegere a tuturor clienţilor atunci când aceştia caută un partener care să le ofere soluţiile pentru manipularea sarcinilor şi să fim oriunde apreciaţi pentru produsele noastre inovative şi pentru serviciile pe care le oferim, precum şi pentru respectul nostru faţă de societate.

Noi clădim cu clientii noştri o relaţie bazată pe încredere şi siguranţă, oferind produse de calitate superioară şi servicii care adaugă o valoare reală afacerii lor.

Noi respectăm aşteptările şi ambiţiile angajaţilor, ale acţionarilor şi ale furnizorilor, printr-o continuă încercare de perfecţionare.

5 VALORI ESENŢIALE

1. Provocarea

La Toyota, noi mentinem o viziune pe timp indelungat si ne straduim sa facem fata tuturor provocarilor cu creativitatea si curajul necesare pentru realizarea acestei viziuni.

2. Kaizen

Kaizen inseamna lupta pentru o “continua perfectionare. Cum nici un proces nu poate fi vreodata declarat perfect, intotdeauna va exista loc pentru perfectionare.”

3. Genchi Genbutsu

Genchi Genbutsu implica “ajungerea la sursa pentru a gasi explicatiile si a lua deciziile corecte, a crea consensuri si a atinge scopuri.”

4. Respect

Toyota are respect fata de alte persoane, face orice efort sa ii inteleaga pe cei din jur, accepta responsibilitati si face tot posibilul sa obtina incredere reciproca.

5. Lucrul in echipa

Toyota stimuleaza dezvoltarea pe plan personal si profesional, ofera oportunitati de dezvoltare si maximizeaza performantele individuale si ale echipei.

Cum vedem noi Toyota :

OBIECTIVE

In ceea ce priveşte strategia societăţii, în perioada următoare eforturile vor fi direcţionate spre dezvoltarea componentei de vânzări, prin atragerea de noi clienţi, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice.

O atenţie deosebită va fi acordată unui segment de clientelă cu potenţial ridicat reprezentat de persoanele fizice autorizate, cât şi persoanelor juridice care doresc achiziţionarea unui număr mai mare de autovehicule (flotă).

Orientarea către client va fi o preocupare permanentă a societăţii, urmărindu-se creşterea gradului de satisfacţie a acestora.

Pe segmentul service-ului auto, obiectivele societăţii sunt fidelizarea clienţilor existenţi prin creşterea calităţii serviciilor, promptitudine şi tarife competitive, şi extinderea bazei de clienţi, ca urmare a creşterii activităţii de vânzări directe.

Referitor la activitatea de leasing financiar, începând cu data de 1 august 2006 nu vor mai fi iniţiate operaţiuni, realizându-se doar derularea contractelor existente până la scadenţa finală a acestora, în condiţiile stipulate de Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006 privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.266/2006.

Un obiectiv major pentru perioada următoare îl constituie consolidarea situaţiei financiare a societăţii, obiectiv vizat şi de ultima majorare de capital, care a avut în vedere atât crearea condiţiilor pentru dezvoltarea activităţii, cât şi îmbunătăţirea unor indicatori financiari.

Preview document

Managementul Firmelor - Pagina 1
Managementul Firmelor - Pagina 2
Managementul Firmelor - Pagina 3
Managementul Firmelor - Pagina 4
Managementul Firmelor - Pagina 5
Managementul Firmelor - Pagina 6
Managementul Firmelor - Pagina 7
Managementul Firmelor - Pagina 8
Managementul Firmelor - Pagina 9
Managementul Firmelor - Pagina 10
Managementul Firmelor - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Managementul Firmelor.docx

Te-ar putea interesa și

Aspecte Etice în Procesul de Internaționalizare a Firmei

INTRODUCERE Evoluţiile din ultimele decenii ale economiei, în special, şi ale societăţii, în general, ne-au arătat că schimbarea este...

Analiza managementului participativ și a motivării complexe a personalului

CAP.I FUNDAMENTELE TEORETICE ALE MANAGEMENTULUI FIRMEI .4 CAPITOLUL I FUNDAMENTELE TEORETICE ALE MANAGEMENTULUI FIRMEI 1.1. Obiectul de studiu...

Metode și Tehnici Specifice Managementului Strategic Aplicabile la Firma SC Diana SRL în Vederea Depășirii Actuale Etape Economice

CAPITOL 1 : STRATEGIA DE FIRMĂ 1. Conceptul de strategie În conceperea şi fundamentarea activităţilor firmelor un rol esenţial îl au strategiile...

Modelul German de Management

INTRODUCERE Elaborată prin prisma faptului că managementul european reprezintă o însumare de modele manageriale proprii ţărilor europene,...

Funcțiile și organizarea managementului financiar în firmă

Introducere In conditiile unei economii de piata un rol important in realizarea multiplelor si complexelor activitatii specifice acesteia il au...

Germania vs Japonia

Capitolul 1. Caracteristici ale managementului firmelor din Germania Germania este statul cu cea mai numeroasă populaţie din Europa din care 57%...

Rolul și Locul Motivării în Managementul Firmelor Private

Cap.1 Rolul și locul motivării in managementul firmelor private 1.1 Definiția managementului Managementul ca stiința s-a conturat relativ, recent...

Particularitățile Modelului de Management din Marea Britanie

INTRODUCERE Începuturile managementului datează de mii de ani atunci când au avut loc primele acţiuni umane de grup care s-au desfăşurat în mod...

Ai nevoie de altceva?