Activitatea de Marketing în SC ACI România SA

Referat
6/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2109
Mărime: 173.71KB (arhivat)
Publicat de: Romulus Iacob
Puncte necesare: 5

Extras din referat

1. PREZENTAREA FIRMEI

AutoChassis Intarnational este o firma creata de grupul RENAULT in anul 1999.Pana in ziua de azi peste 100 de milioane de autovehicule sunt echipate cu sistemele produse de ACI. ACI se aliniaza la standardele grupului Renault-Nissan producand piese de calitate si respectand termenele de livrare.

Prima unitate de producere a pieselor a fost construita in Franta in orasul Le Mans. De atunci au mai aparut alte 7 sectii.

- Villeurbanne  Franta

- Araucaria  Brazilia

- Chiyoda-Ku  Japonia

- Mioveni  Romania

- Valladolid  Spania

- Teheran  Iran

- Turcia

La ora actuala la nivelul firmei AutoChassis International se produc peste

190 de piese pentru diferite autovehicule.Cifra de afaceri a firmei este de peste

1 miliard de euro rapotrat la un numar de peste 7500 angajati.

La data de 25 martie 2004 se inaugureaza ACI Romania situat pe platforma Dacia (Mioveni) in locul sectie Punti. Primul proiect pentru care a lucrat ACI Romania a fost DACIA Logan. In anul 2005 ACI Romania incepe sa produca puntea spate de la SUZUKI SWIFT. In prezent AutoChassis International Romania produce osii pentru renumite marci de autovehicule printre care Pegeaut, Toyota si Citroen.

Fabrica de la Mioveni cuprinde 3 sectii:

- sectia Punti

- sectia Chassis

- sectia Cataforeza

Fiecare dintre aceste sectii contribuind la realizarea unor produse certificate pe piata internationala.In cadrul sectiei Punti se produc si se ansambleaza discuri de frana, tamburi, etriere, fuzete, etc. La sectia Chassis exista mai multe linii de sudura, o linie de presaj, una de curbare si una de montaj. Aici se produc mai multe piese printre care punte spate Logan, punte spate Pegeaut-Toyota-Citroen, punte spate Suzuki, cadru Logan, brate Logan, etc.

O mare parte din aceste piese se duc catre export. ACI Romania exporta chiar si puntii de Dacia Logan in tari precum Iran sau Turcia.

Exporturile ACI Romania se indreapta catre tari precum

- Ungaria,

- Cehia,

- Iran,

- Maroc

- Turcia.

2.PRODUSELE AutoChassis International

FIRME PENTRU CARE LUCREAZA AUTO CHASSIS INTERNATIONAL

3.ACTIVITATEA DE MARKETING

Firmele sunt tot mai mult obligate sa-si restructureze radical obiectivele si strategiile de piata. De unde anterior ele operau în conditiile unei concurente si clientele stabile, cunoscute, în prezent firmele activeaza în conditiile unui adevarat razboi, în care au loc schimbari rapide ale concurentei, progrese tehnologice, aparitii de noi legi si politici comerciale si o scadere continua a fidelitatii clientelei. În zilele de glorie ale afacerilor normale, firmele puteau rezista concurentei prin aplicarea unei politici agresive de vânzari si reclama a produselor. Aceasta viziune a omului obisnuit asupra conceptului de marketing ramâne valabil si astazi. Din nefericire, exista însa si destui directori de firme care cred ca marketing înseamna sâ-si prelucreze agentii de vânzari si apoi sa le faca vânt în strada ca sa vânda produse; aceasta este cea mai buna reteta pentru dezastru.

Trebuie avut în vedere faptul ca, astazi, cumparatorii sunt pusi în fata unei game uriase de produse de tot felul. Nu trebuie, de asemenea, uitat ca ei au reactii si cerinte diferite fata de pretul unui produs sau de raportul produs/servicii oferite. Nu în ultimul rând, cerintele lor în ceea ce priveste calitatea sunt în continua crestere. Având posibilitati nelimitate de a alege, ei se vor orienta catre acele oferte care corespund cel mai bine asteptarilor si nevoilor lor; decizia de a cumpara se va baza pe capacitatea de perceptie a valorii.

Asadar nu este de mirare ca firmele cele mai prospere sunt cele care reusesc sa ofere clientilor satisfactia scontata, întelegând marketingul nu ca pe o functie separata, ci ca pe o filosofie de însusiri la nivelul întregii organizatii. Ceea ce se cere compartimentului de marketing este identificarea categoriilor de consumatori si a nevoilor pe care le satisface în mod profitabil, precum si a modalitatilor prin care acest obiectiv poate fi atins cu o eficienta sporita în comparatie cu alti concurenti. Acest tip de firme îsi canalizeaza eforturile în directia satisfacerii la maximum a cerintelor pietei-tinta.

Firma de succes de astazi nu se mai considera ca un ansamblu de compartimente, ci ca un sistem menit sa asigure derularea proceselor interne ale afacerii. Firmele sunt obligate sa stapâneasca procese de baza, precum si elaborarea de noi produse, obtinerea si executarea unor comenzi. Fiecare proces presupune parcurgerea mai multor etape si necesita o analiza din partea mai multor subdiviziuni ale firmei. Deseori se apeleaza la echipe interdepartamentale pentru parcurgerea nestingherita a fiecarui proces, fara sincope, personalul de marketing intrând în legatura cu cel din compartimentele de cercetare, aprovizionare, productie, desfacere si financiar.

Firmele de succes creaza o cultura în care toti membrii organizatiei au constiinta pietei si a produsului. Fiecare angajat este în masura sa influenteze pozitiv sau negativ perceptiile si preferintele clientului.

La nivelul pietelor de consum si al celor de afaceri, au avut loc si alte schimburi semnificative. Pietele de consum se caracterizeaza în prezent prin îmbatrânirea populatiei, cresterea numarului de femei angajate, casatorii târzii, cresterea numarului de divorturi, familii mai mici, aparitia unor grupuri etnice de

Preview document

Activitatea de Marketing în SC ACI România SA - Pagina 1
Activitatea de Marketing în SC ACI România SA - Pagina 2
Activitatea de Marketing în SC ACI România SA - Pagina 3
Activitatea de Marketing în SC ACI România SA - Pagina 4
Activitatea de Marketing în SC ACI România SA - Pagina 5
Activitatea de Marketing în SC ACI România SA - Pagina 6
Activitatea de Marketing în SC ACI România SA - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Activitatea de Marketing in SC ACI Romania SA.doc

Te-ar putea interesa și

Turismul românesc în contextul integrării în Uniunea Europeană

INTRODUCERE Actualitatea tezei i nivelul cercetrilor întreprinse. Economia naional a României parcurge o dificil etap de tranziie...

Ai nevoie de altceva?