Revista de life-style - Men's Health

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Mass Media
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1553
Mărime: 18.61KB (arhivat)
Publicat de: Selina Militaru
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marinescu Ileana
Universitatea ,,Lucian Blaga”, Sibiu Facultatea de Jurnalistică Master, an II Specializarea: Jurnalism tematic

Extras din referat

Analiza pieţei

În zilele noastre, piaţa publicaţiilor dedicate bărbaţilor nu este bogată în conţinutul informativ al materialelor, dar se află într-o continuă ascensiune. În general, conceptul de „revistă pentru bărbaţi” este asociat revistelor de tip pictorial feminin, având într-o mare măsură tentă pornografică. Spre exemplu, FHM şi Playboy atrag nu prin valoarea textelor publicate, ci prin fotografiile cu ,,femei goale”. Dar, în timp, această categorie de reviste destinată targetului masculin a fost îmbunătăţită în ceea ce priveşte materialele şi calitatea acestora. Astfel au apărut reviste precum Men’s Health, Maxim, GQ. Acestea se adresează bărbaţilor tineri şi maturi, educaţi şi interesaţi de lifestyle, tendinţe etc.

Putem vorbi despre două categorii de reviste dedicate sexului masculin: pictorialele (Playboy, FHM) şi cele de lifestyle (Class, GQ, Maxim, Men’s Health ). Din cea de-a doua categorie menţionată, cea mai cunoscută este Men’s Health, având cea mai mare acoperire la nivel mondial şi cel mai ridicat ritm de dezvoltare.

Revista Class este o publicaţie lunară de lifestyle, destinată segmentului sofisticat şi matur al pieţei pentru bărbaţi. Face parte din categoria glossy, cuprinzând 120 de pagini şi putând fi achiziţionată la preţul de 5,99 lei. Cu alte cuvinte, este o revistă de lifestyle ce se remarcă prin materialele care pun accent pe cele mai noi tendinţe din modă, stil, sănătate, călătorii, tehnologie, artă şi design.

O altă revistă ce se încadrează în categoria lifestyle, destinată publicului masculin, este revista GQ. Aceasta se poziţionează ca un brand premium fiind adresată bărbaţilor cu vârste între 25 şi 50 de ani. GQ îşi propune să aducă pe piaţa românească mult stil, de la layout şi conţinut la paginile de fashion destinate bărbaţilor.

Tot în această categorie de reviste se încadrează şi revista Maxim. A fost lansată pe piaţa românească de Publimedia International, în 2005, şi are o audienţă de 55.000 de cititori pe apariţie. În prezent, publicaţia este editată de Attica Media RMN. Conţinutul este format în prealabil din pictoriale cu femei ,,goale”, iar temele articolelor nu sunt atât de diverse. Totuşi, are un nivel de vânzări relativ constant.

În urma scurtei analize a pieţei revistelor de lifestyle pentru bărbaţi, existente în România, consider că revista ,,Men's Health” reprezintă o concurenţă puternică, cu toate că nu este autentic românească. Este o revistă destul de bogată din punct de vedere al conţinutului, având articole diverse. A fost importată în România de trustul Burda, în martie 2005, şi are o audienţă de peste 80.000 de cititori pe ediţie. Publicul ţintă al publicaţiei este format din bărbaţi preocupaţi de aspectul lor fizic, cu vârste cuprinse între 20-50 de ani, cu venituri peste medie. Revista apare lunar şi este prezentă în 40 de ţări.

Poziţionarea brandului

Men’s Health vorbeşte cu şi despre toate aspectele vieţii unui bărbat, dându-le cititorilor informaţii despre sănătate, fitness, modă, nutriţie, relaţii, călătorii, gadget-uri şi bani. Este revista bărbaţilor profesionişti, activi şi de succes care-şi doresc mai mult control asupra fizicului, mentalului şi vieţii personale.

Internaţional

Men’s Health este unul dintre cele mai mari brand-uri de reviste de bărbaţi din lume, cu peste 40 de ediţii diferite şi cu o audienţă cumulată de peste 20 de milioane de cititori.

Filozofie

Fiecare poveste descrisă în Men’s Health este practică, pozitivă, personală, persuasivă şi pasională. Pentru cititori, Men’s Health este etalonul relevanţei. De, pentru şi despre bărbaţi, de la copertă la copertă, fiecare număr prezintă cititorilor informaţii practice şi antrenante, pe care le pot folosi zilnic, în fiecare aspect al vieţii lor.

Modă: în fiecare lună, cititorii se întorc la Men’s Health pentru sfaturi cu privire la hainele şi vestimentaţia personală, cât şi pentru a găsi informaţii relevante pe care le vor folosi pentru a-şi spori încrederea în sine şi modul în care se prezintă în societate.

Relaţii: Men’s Health primeşte mii de scrisori şi emailuri de la bărbaţi din jurul lumii, care caută consultanţă şi sfaturi legate de relaţiile lor. Editorii oferă bărbaţilor răspunsurile căutate, informaţii în care pot avea încredere şi care le vor face relaţia mai puternică şi mai de succes.

Carieră: Men’s Health ajută cititorii să-şi depăşească limitele în cariera lor. De la metode de combatere a stress-ului până la câştigarea ,,meciului” cu superiorul, cititorii primesc sfaturi care îi ajuta să-şi sporească încrederea în sine şi să meargă mai departe.

Sport şi fitness: pentru cititorii Men’s Health, sportul şi fitness-ul sunt părti esenţiale ale existenţei lor. În fiecare lună, revista livrează informaţii relevante pentru acest stil de viaţă activ.

Alimentaţie şi nutriţie: având în spate un grup de experţi recunoscuţi la nivel international, revista acoperă aceste subiecte în mod profesionist.

Gadget-uri: bărbaţii nu pot trăi fără cele mai noi descoperiri ale tehnologiei. Men’s Health prezintă cele mai inovative produse în domeniu.

Preview document

Revista de life-style - Men's Health - Pagina 1
Revista de life-style - Men's Health - Pagina 2
Revista de life-style - Men's Health - Pagina 3
Revista de life-style - Men's Health - Pagina 4
Revista de life-style - Men's Health - Pagina 5
Revista de life-style - Men's Health - Pagina 6
Revista de life-style - Men's Health - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Revista de Life-Style - Men's Health.doc

Te-ar putea interesa și

Analiză revista pentru bărbați Mister Y

Cercetare- Analiza pieţei Ipoteza de la care am pornit este aceea că în zilele noastre , piaţa românească a publicaţiilor dedicate bărbaţilor , nu...

Ai nevoie de altceva?