Proteza scheletată cu bară în T ca alternativă la terapia pe implante-tratament protetic de bază

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Medicină
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 870
Mărime: 9.53MB (arhivat)
Publicat de: Alis Chirilă
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Acest articol prezintă cazul unei femei de 55 de ani ,care a prezentat coroane temporare la premolarii si molarii mandibulari de partea dreapta,si o proteza fixa premolar-molar de partea stânga. Clinic si radiografie s-a stabilit fractura de premolar l ce necesita extracţie. Iniţial coroanele acrilice au fost iniociute cu altele noisi s-a realizat o proteza parţial acrilica pe partea stanga. Avand in vedere cerinţele estetice ale pacientei s-a propus terapie pe împlânte. Cu toate acestea,pacienta nu a fost de acord si s-a optat pentru o proteza scheletata cu bara in T asociata cu plasarea de coroane de invelisi pe dintiii pilieri. Proteza parţial acrilica afost înlocuita cu cea scheletata refăcând estetic si funcţional aparatul dento-maxilar peste aşteptările pacientei.

Introducere

In ciuda tuturor eforturilor de a depăşi şi estetic problemele funcţionale legate de construcţia de proteze parţiale amovibie(RPDs) (1-7), aceste proteze nu sunt prima alegere a unui număr mare de pacienţi datorita nu numai deficientelor estetice, dar, de asemenea, datorita disconfortului referitoare la extinderea bazei lor (8). Situaţiile clinice care cer înlocuirea de dinţi multipli sau edentaţii terminale bilaterale sunt indicaţiile clasice ale protezei scheletate. Totusi când dinţii anteriori trebuie folosiţi pentru susţinerea protezei scheletate,este o provocare sa obţii o estetica satisfăcătoare cu bara in T circulara.

Terapia pe implante este un tratament de succes in ceea ce priveşte reabilitarea orala,oferind o estetica imbunatatita si avantaje biomecanice.Utilizarea implantelor a scăzut considerabil utilizarea protezelor scheletate.Totusi,unii pacineti nu accepta implantele din motive de sanatate,financiare,sau psihologice.

Planul de tratament pentru proteza scheletata ar trebui sa ia in consideraţie benefiicille utilizării adezivilor petru lipire si al răşinilor compozite pentru preparaţii strategice pe dinţii pilieri.Proteza parţial acrilica trebuie folosita ca trtament provizoriu intre faza iniţiala si cea finala.

Acet articol prezintă situaţia clinica unde o proteza parţial acrilica a rezolvat situaţia unei edentaţii uniterminale pana la tratamentul definitv.Tratamentul s-a realizat in concordanta cu princiipiile biomecanice si estetice si s-au dovedita a fi cea mai buna opţiune pentru pancienta care a refuzat terapia pe implante.

Preview document

Proteza scheletată cu bară în T ca alternativă la terapia pe implante-tratament protetic de bază - Pagina 1
Proteza scheletată cu bară în T ca alternativă la terapia pe implante-tratament protetic de bază - Pagina 2
Proteza scheletată cu bară în T ca alternativă la terapia pe implante-tratament protetic de bază - Pagina 3
Proteza scheletată cu bară în T ca alternativă la terapia pe implante-tratament protetic de bază - Pagina 4
Proteza scheletată cu bară în T ca alternativă la terapia pe implante-tratament protetic de bază - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Proteza Scheletata cu Bara in T ca Alternativa la Terapia pe Implante-Tratament Protetic de Baza.docx

Alții au mai descărcat și

Starea de sănătate și caracteristicile ei în România

SCOPURILE SANATATII PUBLICE: 1.Promovarea sanatatii, care vizeaza ca oamenii sa fie tot mai sanatosi, apti de a participa la viata sociale (se...

Ai nevoie de altceva?