Diferențele individulale în orientarea carierei

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Psihologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2592
Mărime: 20.81KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI FACULTATEA DE PSIHOLOGIE SI STIINTELE EDUCATIEI MASTER : Psihologia Muncii si Transporturilor

Extras din referat

ABSTRACT

Aceasta cercetare isi propune sa identifice principalul tip de orientare al careierei al angajatilor din Romania Procedura utilizata consta in aplicarea unui chestionar de 30 de itemi, cotati pe scara ordinala Lickert cu 5 nivele, unui esantion de 30 de subiecti , barbati si femei , din diverse domenii de activitate profesionala cu varste cuprinse intre 22 si 45 de ani

Dimensiunile orientarii carierei investigate sunt : orientarea functionala- pe specializare , orientarea manageriala – pe conducere si orientarea conventionala – pe stabilitate

In urma analizei dateleor s-au constatat urmatoarele aspecte : 40% din subiecti sunt orientati pe conducere si functii manageriale , 36,66 % pe specializare , 20% pe stabilitate si securitate iar 3,33% dupa alte criterii

1. INTRODUCERE

In limbajul curent noţiunea de carieră este larg folosită,insa conceptul de carieră are numeroase înţelesuri. Până în prezent nu este o definiţie oficială, unanim acceptată, care să întrunească consensul specialiştilor. În literatura de specialitate sunt cunoscute diferite formulări şi numeroase opinii. În general, înţelesul popular al termenului de carieră este asociat cu ideea de mişcare ascendentă sau de avansare a unei persoane într-un domeniu de activitate dorit, cu scopul de a obţine mai mulţi bani, mai multă responsabilitate sau de a dobândi mai mult prestigiu şi mai multă putere.Pentru a defini cariera trebuie să avem în vedere următorii factori:

- contribuţia individului la dezvoltarea propriei cariere;

- contribuţia organizaţiilor în care evoluează;

- contextele pe care le intersectează;

- calitatea legislaţiei specifice şi maniera de aplicare a acesteia.

1 Definirea conceptului si caracterizarea generala

Cariera reprezinta o succesiune de activităţi şi poziţii profesionale pe care o persoană le atinge, ca şi atitudinile, cunoştinţele şi componentele asociate, care se dezvoltă de-a lungul timpului după un sistem de reguli previzibile.

De fapt, cariera consta in acea succesiune de posturi intr-o ierarhie, acea succesiune de experienţe, separate, corelate intre ele prin care orice persoana trece de-a lungul vieţii.

Dezvoltarea carierei sau cum mai este numită dezvoltarea profesionala este un proces mai complex decât pregătirea profesionala, având drept obiectiv însuşirea cunoştinţelor utile, atât in raport cu poziţia actuala, cat si cu cea viitoare.

Cariera individuala include atât viata profesionala si familiala cat si legăturile dintre ele. In dorinţa de a controla viata profesionala cat si pe cea familiala, orice persoana îşi dezvolta un concept propriu prin care îşi autoevaluează calităţile si valorile. Acest proces este dinamic si are loc pe parcursul întregii vieţi.

Cariera individuala se dezvolta prin interacţiunea dintre aptitudinile existente, dorinţa de realizare profesionala a individului si experienţa in munca pe care o furnizează organizaţia.

Individul se va dezvolta si va fi mulţumit de cariera sa in măsura in care organizaţia va putea furniza cai pe care individul sa avanseze in diferite poziţii si niveluri, in care sa-si pună in valoare cunoştinţele si sa-si dezvolte aptitudinile.

Sunt trei elemente importante pentru a înţelege ce este aceea o carieră:

A. Cariera este un proces dinamic în timp, care are două dimensiuni:

Cariera externă – succesiunea obiectivă de poziţii pe care individul le parcurge în timp;

Cariera internă – interpretarea pe care o dă individul experienţelor obiective prin prisma subiectivităţii sale.

B. Cariera presupune interacţiunea între factorii organizaţionali şi cei individuali. Percepţia postului ca şi poziţia adoptată de către individ, depind de compatibilitatea între ceea ce concepe individul potrivit pentru sine (aptitudini, nevoi, preferinţe), şi ceea ce reprezintă postul de fapt (constrângeri, oportunităţi, obligaţii).

C. Cariera oferă o identitate ocupaţională, profesia, poziţia ocupată, organizaţia în care lucrează fac parte din identitatea individului. Oamenii sunt diferiţi între ei dar, în acelaşi timp, putem determina şi lucruri pe care le au în comun. Utilizând sisteme de clasificare se pot identifica asemănări şi diferenţieri în orientarea carierei.

Preview document

Diferențele individulale în orientarea carierei - Pagina 1
Diferențele individulale în orientarea carierei - Pagina 2
Diferențele individulale în orientarea carierei - Pagina 3
Diferențele individulale în orientarea carierei - Pagina 4
Diferențele individulale în orientarea carierei - Pagina 5
Diferențele individulale în orientarea carierei - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Diferentele Individulale in Orientarea Carierei.doc

Ai nevoie de altceva?