Studiul privind calitatea serviciilor de alimentație în cadrul restaurantului Sushiko

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2339
Mărime: 32.98KB (arhivat)
Publicat de: Valeriu Molnar
Puncte necesare: 5
calculul valorii nutritive sushi ko

Extras din referat

Introducere

Sushi Ko , un nume familiar asociat cu calitatii, serviciului prietenos ai accesibilitatii, nominalizeaza restaurantul cu specific japonez foarte apreciat pe piata locala la numai 1an jumătate de la deschidere.

Cuvantul KO deriva din limba japoneza si inseamna „al tau”. Astfel clientul se poate regasi in acest concept nou in tara noastra. Acest cuvant indica faptul ca restaurantul sushi ko este al tau sa te bucuri de el si sa mananci cum iti place tie.

Logo

Logo-ul restaurantului, pestele cu aripi sau pestele zburator va indruma iubitorii de sushi spre o dimensiune mai dezvoltata a gustului, serviciului si alegerii. Sloganul „twice the taste” indica faptul ca diversitatea pestelui de calitate sub forma de sushi, sasimi ,maki si salate sunt la dispozitia clientului pentru a fi savurate.

Capitolul 1: Prezentare

Sushi ko este un restaurant cu specific japonez localizat in centrul istoric al capitalei, str. Stavropoleos, nr. 8, avand de curand deschis un restaurant si in Baneasa Shopping Mall. Restaurantele Sushi ko din Romania fac parte din lantul international de restaurante Sushi ko din Liban, unde sunt deschise 5 restaurante. Deasemenea regasim un restaurant SushiKo si in Cipru.

Restaurantul vizitat de noi, cel de pe Lipscani este foarte bine pozitionat din punct de vedere concurential, avand clientela straina cat si locala. Clientii restaurantului Sushi ko sunt oameni carora le place mancarea japoneza sau carora le place sa savureze o mancare sanatoasa. 90% din clientii restaurantului pleaca multumiti de mancare cat si de serviciul de care au avut parte. Sushi ko este printre cele mai cunoscute si preferate restaurante cu specific japonez din Bucuresti.

Personalul

Personalul restaurantului este primitor si pregatit pentru a-si servi clientii la standarde cat mai ridicare, nu sunt excluse greselile cauzate de fluxul mare de clienti sau de oboseala. Cei 3 ospatari din tura sunt indrumati de un sef de ospatari. Barmanul se ocupa cu realizarea bauturilor traditionale cat si celor de uz cotidian. Mai sus pozitionat, seful de sala verifica activitatea ospatarilor si viziteaza mesele clientilor pentru a se asigura ca acestia au parte de tot ce le trebuie. Sunt 6 bucatari zilnic, 2 in bucatarie realizand preparatele calde si 3 bucatari in sushi bar realizand preparatele reci in spatiu deschis astfel incat clientii pot vedea procesul de preparare al specialitatilor japoneze.

Livrare la domiciliu

SushiKo are deasemenea servicii de livrare la domiciliu. Transportul este asigurat de flota de masini si scutere personalizate cu sigla restaurantului. Timpul de raspuns este destul de scazut luand in considerare timpul indelungat necesar prepararii specialitatilor japoneze.

Sushi Ko in numere

8 restaurante (5 in Liban, 2 in Romania, 1 in Cipru)

9 tone de peste proaspat servit pe luna

60 de bucatari profesionisti si asistenti de bucatari

210 angajati pregatiti pentru a-si servi clientii

200.000 de livrari la domiciliu de-a lungul anilor

1.000.000 de clienti satisfacuti de-a lungul anilor

5.000.000 de piese servite in 2009.

Capitolul 2

Decorul restaurantului imbina aspectul japonez traditional cu o atingere de modern. Atat restaurantul din Lipscani cat si cel din Baneasa sunt spatii perfect iluminate cu mese de lemn inconjurate de scaunele din velur care imbina armonios visiniul si bejul. Panourile iluminate de pe perete cu sticla, hartie opaca si ilustratii tematice sunt specifice traditionalului japonez. Aspectul modern este dat de sticla si marmura neagra care inconjoara sushi bar-ul in forma de barca. Usile de acces in restaurant sunt de sticla , iar cele din restaurant (bucatarie, toalete) sunt din lemn maro si bej. Barul este din lemn maro si marmura neagra fiind in ton cu sushi bar-ul. Pardoseala din restaurant are o culoare bej deschis potrivindu-se cu scaunele. Tavanul imita forma sushi bar-ului in 3 straturi, iar peretii sunt vopsiti in rosu si crem. Pe portiunea de perete rosu sunt aplicate lampi cu hartie opaca pentru a fi in ton cu panourile de pe peretele opus. Ferestrele sunt mari incadrate in tocuri de lemn si spoturi de iluminat. Pe pervazurile geamurilor se regasesc bonsai de marime medie. In restaurant sunt mese pentru 2, 3,4 si 6 persoane cu posibilitatea unirii lor in cazul unui numar mai mare de persoane. Numarul total de locuri disponibile in restaurant este de 72.

Restaurantul este un local in care fumatul este permis neexistand un loc separat pentru nefumatori. Singurul loc in care nu se fumeaza este la sushi bar pentru a nu afecta pestele crud care este preparat.

Bucataria restaurantului este impartita in doua: bucataria rece localizata in zona de servire unde 4 bucatari specializati pe mancarea traditionala japoneza realizeaza preparatele cu peste crud; bucataria calda localizata undeva in spate neexistand un contact vizual direct cu clientii restaurantului. Aici alti 3 bucatari realizeaza preparatele traditionale care necesita prajire,fierbere sau alte procese precum prepararea orezului pentru sushi a carui reteta este „secreta”.

Pe timp de vara restaurantul are si o terasa spatioasa cu pana la 20 de mese mari si decoruri naturale.

Preview document

Studiul privind calitatea serviciilor de alimentație în cadrul restaurantului Sushiko - Pagina 1
Studiul privind calitatea serviciilor de alimentație în cadrul restaurantului Sushiko - Pagina 2
Studiul privind calitatea serviciilor de alimentație în cadrul restaurantului Sushiko - Pagina 3
Studiul privind calitatea serviciilor de alimentație în cadrul restaurantului Sushiko - Pagina 4
Studiul privind calitatea serviciilor de alimentație în cadrul restaurantului Sushiko - Pagina 5
Studiul privind calitatea serviciilor de alimentație în cadrul restaurantului Sushiko - Pagina 6
Studiul privind calitatea serviciilor de alimentație în cadrul restaurantului Sushiko - Pagina 7
Studiul privind calitatea serviciilor de alimentație în cadrul restaurantului Sushiko - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Studiul privind Calitatea Serviciilor de Alimentatie in Cadrul Restaurantului SushiKO.doc

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Angajarea, lichidarea, ordonanțarea și plata cheltuielilor instituțiilor publice

Institutiile publice, indiferent de subordonare si de modul de finantare a cheltuielilor, au obligatia sa respecte procedurile privind parcurgerea...

Auditul Public Intern

Legea 672 din 2002 reglementeaza auditul public intern la entitatile publice, cu privire la formarea si utilizarea fondurilor publice si...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Tehnici și Metode de Elaborare și Adoptarea Deciziei Administrative

Capitolul 1 Consideraţii privind administraţia publică 1.1.Aspecte generale Una din cele mai utile activităţi umane care apare în toată...

Ai nevoie de altceva?