Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4025
Mărime: 1.06MB (arhivat)
Publicat de: Antonia Rotaru
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lesenciuc Dan
Facultatea de Geografie si Geologie
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Cuprins

 1. REZUMAT 3
 2. INTRODUCERE 3
 3. I. CARACTERISTICI GENERALE ALE TURISMULUI PENTRU PRACTICAREA RAFTING-ULUI 5
 4. II. TURISMUL PENTRU PRACTICAREA RAFTING - ULUI ÎN AFRICA 8
 5. Localizare în cadrul AFRICII a turismului pentru practicarea rafting - ului 8
 6. INFRASTRUCTURA 9
 7. III. PREȚURI ȘI ECHIPAMENT NECESAR 13
 8. IV. PROBLEME DE MEDIU 17
 9. CONCLUZIE 18
 10. BIBLIOGRAFIE 19

Extras din referat

REZUMAT

Lucrarea Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa este împărțită în două capitole, având scopul de a analiza turismul pentru practicarea raftingului precum și modul în care acest sport extrem a evoluat, evidențiind în acest caz aspecte legate de originile acestuia , distribuția desfășurării acestuia la nivel mondial însă punctând cu precădere Africa cât și aspecte legate de caracteristici tehnice ale traseelor, efectivele de turiști interesați, infrastructura turistică adiacentă, costurile practicării diferitelor forme de turism, ori piața turistică din prezent corelată cu această formă de turism de nișă.

Așadar, capitolul întâi al lucrării, Caracteristici generale ale turismului pentru practicarea rafting-ului surprinde aspecte cu privire la formele de turism de nișă, categorie din care face parte și turismul pentru practicarea rafting-ului, originile acestui sport extrem, precursorii acestuia precum și principalele destinații la nivel mondial ce sunt propice pentru practicare.

De asemenea, făcând apel la noțiunile teoretice precum și la portalurile online ce se regăsesc în titlurile menționate în cadrului bibliografiei, capitolul al doilea, Turismul pentru practicarea rafting-ului în Africa, înglobează în cuprinsul său principalele areale din cadrul Africii în cadrul cărora se desfășoară rafting-ul, caracteristicile tehnice ale traseelor, infrastructura turistică și costurile adiacente cât și fluxurile turistice generate de acest sport extrem.

În final, Conluzie rolul de a sintetiza întregul ansamblu al aspectelor expuse în cuprinsul lucrării Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în SUA precum și de a menționa o serie de perspective ce vizează evoluția activităților turistice desfășurate din teritoriu.

INTRODUCERE

Problema sporturilor extreme s-a pus destul de mult in trecut, si continua sa fie un subiect interesant de fiecare data; generatiile noi vor in permanenta sa guste din "salbaticia" vietii, iar sporturile extreme cum ar fi alpinismul sau ciclismul montan par sa castige din ce in ce mai multi adepti. N-am putea sa ne gandim vreodata ca practicarea unui sport anume poate sa fie un lucru "rau", iar atata timp cat si cele mai periculoase sporturi sunt atent monitorizate si practicate cu respectarea permanenta a tuturor masurilor de siguranta necesare, s-ar parea ca toti cei pasionati de asa ceva ar avea unda verde la miscare si adrenalina.

Raftingul, un sport ce poate fi practicat mai cu seama in apele involburate din zonele montane, fiind destinat numai curajosilor! La inceput, raftingul a aparut nu ca un sport, ci ca o necesitate, transportul pe apele curgatoare facandu-se cu ajutorul plutelor de lemn. Abia in urma cu cateva zeci de ani raftingul a devenit un sport, destul de neobisnuit pentru cei putin mai fricosi.

In zilele de astazi raftingul a devenit o activitate sportivi ce atrage un numar destul de mare de practicanti, doritorii de aventura se pot bucura de o astfel de experienta in locuri special amenajate, cu echipe bine dotate si mai ales, numai insotiti de ghizi cu experienta.

In functie de numarul de participanti la o cursa, dar si de gradul de dificulatate implicat de debitul apei, se va opta pentru o barca de diferite dimensiuni si cu un numar variat de persoane. Apoi, echipati cu veste de salvare, casti de protectie si mai ales cu mult curaj, aventurierii se lanseaza cu barca in valurile involburate ale apelor, incercand pe cat posibil sa se mentina pe pozitia normala de plutire la suprafata apei, fara a se rasturna.

Bibliografie

1. www.wikipedia.com

2. Hunter, Roy (July 2, 2007). "An analysis of whitewater rafting safety data: risk management for programme organizers". Journal of Adventure Education and Outdoor Learning.

3. Whisman, S A; S J Hollenhorst (1999). "Injuries in commercial whitewater rafting". Clinical Journal of Sport Medicine.

4. Fiore, David C. (2003). "Injuries associated with whitewater rafting and kayaking". Wilderness & environmental medicine.

5. Mason, Maggie (1998-08-23). "Whitewater rafting Booms in West Virginia". Associated Press. Thurmond, WV.

Preview document

Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 1
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 2
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 3
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 4
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 5
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 6
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 7
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 8
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 9
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 10
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 11
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 12
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 13
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 14
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 15
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 16
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 17
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 18
Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului în Africa - Pagina 19

Conținut arhivă zip

 • Analiza turismului pentru practicarea rafting-ului in Africa.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?