Toleranțe și Control Dimensional

Curs
8.6/10 (5 voturi)
Conține 24 fișiere: doc
Pagini : 228 în total
Cuvinte : 60385
Mărime: 22.38MB (arhivat)
Publicat de: Ladislau Dumitrescu
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cruciat Petru

Extras din curs

1. PRECIZIA PIESELOR DE MAŞINI ŞI APARATE

1.1 Calitatea produselor

1.1.1. Noţiuni generale

Suntem tentaţi adesea să exprimăm păreri sau chiar convingeri despre calitatea unui anumit produs. Ele provin din relaţia ce o stabilim cu produsul respectiv în ipostaze din cele mai diverse. Avem, în general, un număr de aşteptări pe care produsul respectiv ni le satisface într-o anumită măsură. Pentru produsele personale pe care le utilizăm foarte des, cum ar fi maşina sau calculatorul, putem chiar identifica anumite aspecte constructive şi funcţionale care le deosebeşte de celelalte produse similare. Acestea sunt percepute ca performanţe ce creează senzaţia de satisfacţie că am cumpărat şi utilizăm produsul respectiv. Spunem, de obicei, că avem un produs de calitate.

Am făcut apel la câteva experienţe umane comune pentru a convinge că noţiunea de calitate este deosebit de complexă şi rezultă din relaţia nemijlocită a omului cu un anumit produs. Nu se poate face abstracţie de faptul că maşina sau aparatul a fost proiectată, fabricată, achiziţionată şi utilizată de persoane a căror contribuţii se pot aprecia colectiv şi individual prin calitatea produsului.

Calitatea este o noţiune deosebit de importantă. Ea angajează întreaga umanitate conştientă de modul cum resursele planetei sunt transformate în produse cu adevărat necesare asigurării unui standard de viaţă pentru oameni. De la producătorul individual şi până la Organizaţia Internaţională de Standardizare (ISO), preocuparea pentru calitatea produselor este generală.

Cercetătorii în domeniul calităţii au propus mai multe definiţii pentru conceptul de calitate de la cele mai simple, care reţin numai aspectele performanţelor tehnice, uşor de ţinut minte, până la cele foarte complexe, ce fac apel la comportarea în timp a produselor prin indici statistici pe care numai specialiştii le stăpânesc.

O definiţie acceptabilă pentru majoritatea cercetătorilor ar fi: calitatea este expresia măsurii în care un produs satisface anumite necesităţi şi justifică consumul de resurse pentru producerea lui.

Această definiţie are la bază activităţile fireşti ale oamenilor de a-şi satisface aspiraţiile pentru o viaţă fără lipsuri, dar avertizează asupra necesităţii responsabilităţii pentru a se produce numai acele produse pentru care omenirea este dispusă să achite costurile. Produsele nevandabile sunt o irosire de resurse.

Conform standardului ISO 8402:1986 [37], calitatea este definită prin ansamblul de proprietăţi şi caracteristici ale unui produs sau serviciu care îi conferă acestuia aptitudinea de a satisface necesităţile exprimate sau implicite.

Din păcate, concepţiile greşite: “calitatea costă scump”, “accentul pe calitate conduce la reducerea productivităţii”, “calitatea este afectată de slaba pregătire a forţei de muncă (înapoiere culturală)” şi “calitatea poate fi asigurată printr-o verificare strictă” conduc la rezultate economice dezastruoase, pentru că absolutizează numai anumite laturi ale conceptului complex al calităţii ca sistem.

Sistemul calităţii trebuie să cuprindă aspecte legate de: concepţie – proiectare, echipamente şi tehnologii de fabricaţie, calificarea forţei de muncă, promovarea – desfacerea şi asigurarea cu reţea service.

Asigurarea calităţii produselor începe din faza de concepţie. Proiectantul este cel care stabileşte condiţiile impuse fiecărui component al unui produs, care pot asigura funcţionarea ansamblului în condiţiile cerute în tema de proiectare. Calitatea proiectului este deosebit de importantă, iar modul de comunicare cu celelalte compartimente trebuie să fie simplu şi clar.

Din cauza complexităţii problemei calităţii, este mai corect să discutăm de nivel calitativ, definit prin complecşi de indici de calitate. Aspectele calitative trebuie cuantificate pe baza unor criterii clare, ataşându-li-se numere naturale. Pentru acestea, ordonarea este clară şi univocă. Numai astfel se pot compara între ele, produsele de acelaşi fel. Dacă s-ar exprima culorile după lungimea de undă a luminii reflectată, bărbaţii nu ar mai avea probleme cu alegerea din infinitatea de denumiri de la infraroşu la ultraviolet.

Cuantificarea aspectelor calitative stă la baza modului de abordare şi gândirii inginereşti.

1.1.2. Raportul calitate preţ de cost

Preocuparea pentru asigurarea calităţii produselor antrenează resurse ridicând costurile de producţie. Efectele economice şi sociale sunt mai greu de evidenţiat.

O discuţie comparativă între efectele economice şi preţul de cost pentru diferite nivele calitative ale unui produs, se poate face pe baza evoluţiilor prezentate în diagrama din figura 1.1.

1. Raportul calitate – preţ de cost

Chiar pentru nivelul calitativ zero, preţul de cost este consistent din cauza consumului de resurse. Preţul creşte parabolic cu creşterea nivelului calitativ. Efectul economic, exprimat valoric, are o evoluţie ascendentă inegală. Porneşte de la zero crescând la început pronunţat, după care tinde spre un palier pe care nu-l poate depăşi. Eficienţa economică se exprimă ca diferenţa dintre efectul economic şi preţul de cost. Ea trece prin zero în punctele n1 şi n2 şi prezintă un maxim pentru nivelul calitativ optim economic, n.c.ec. Se disting trei domenii pentru nivelele calitative. În domeniul I, se produce în pierdere, activitatea poate fi acceptată numai după un studiu temeinic şi bine motivat. Domeniul II este recomandabil cu obiectivul de a ne situa cât mai aproape de nivelul calitativ optim la care eficienţa este maximă. Domeniul III este destinat produselor de lux şi tezaur. Produsele din acest domeniu se promovează numai pe baza cererii pe piaţă, cu adaosuri mari, pentru a se absorbi excedentul monetar prin politici economice.

1.2. Precizia dimensional - geometrică a pieselor

Maşinile şi aparatele sunt ansambluri de piese funcţionale. Piesele sunt corpuri mărginite de suprafeţe. Proiectantul imaginează piesele şi ansamblele, iar executantul se străduieşte să le concretizeze. Între cei doi trebuie să existe o bună comunicare asigurată prin proiectul produsului respectiv. Piesele concrete, realizate efectiv, sunt mărginite de suprafeţe diferite de cele ideale. Printr-o examinare obişnuită, macroscopică, pot fi evidenţiate abateri ce influenţează dimensiunile de gabarit, cum ar fi abateri de la forma şi poziţia relativă a suprafeţelor. La o examinare mai profundă, la scară microscopică, pot fi evidenţiate abateri sub forma urmelor lăsate de sculele prelucrătoare, până la structura cristalelor aliajelor din care sunt făcute piesele.

Proiectantul trebuie să conştientizeze existenţa acestor abateri şi să prevadă limite acceptabile pentru ca acestea să nu influenţeze negativ calitatea pieselor şi produsului. Criteriile de cuantificare şi măsurare a suprafeţelor, precum şi a abaterilor, trebuie reglementate prin norme obligatorii pentru toţi participanţii la procesul de fabricaţie. Aceste norme constituie baza comunicării între compartimentele sistemului de producţie.

Preview document

Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 1
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 2
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 3
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 4
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 5
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 6
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 7
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 8
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 9
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 10
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 11
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 12
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 13
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 14
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 15
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 16
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 17
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 18
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 19
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 20
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 21
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 22
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 23
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 24
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 25
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 26
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 27
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 28
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 29
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 30
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 31
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 32
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 33
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 34
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 35
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 36
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 37
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 38
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 39
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 40
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 41
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 42
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 43
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 44
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 45
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 46
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 47
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 48
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 49
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 50
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 51
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 52
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 53
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 54
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 55
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 56
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 57
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 58
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 59
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 60
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 61
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 62
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 63
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 64
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 65
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 66
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 67
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 68
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 69
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 70
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 71
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 72
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 73
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 74
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 75
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 76
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 77
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 78
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 79
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 80
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 81
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 82
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 83
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 84
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 85
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 86
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 87
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 88
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 89
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 90
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 91
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 92
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 93
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 94
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 95
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 96
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 97
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 98
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 99
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 100
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 101
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 102
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 103
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 104
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 105
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 106
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 107
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 108
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 109
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 110
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 111
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 112
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 113
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 114
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 115
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 116
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 117
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 118
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 119
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 120
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 121
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 122
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 123
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 124
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 125
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 126
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 127
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 128
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 129
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 130
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 131
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 132
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 133
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 134
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 135
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 136
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 137
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 138
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 139
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 140
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 141
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 142
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 143
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 144
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 145
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 146
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 147
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 148
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 149
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 150
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 151
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 152
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 153
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 154
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 155
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 156
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 157
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 158
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 159
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 160
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 161
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 162
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 163
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 164
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 165
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 166
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 167
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 168
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 169
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 170
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 171
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 172
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 173
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 174
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 175
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 176
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 177
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 178
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 179
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 180
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 181
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 182
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 183
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 184
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 185
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 186
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 187
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 188
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 189
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 190
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 191
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 192
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 193
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 194
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 195
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 196
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 197
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 198
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 199
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 200
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 201
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 202
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 203
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 204
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 205
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 206
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 207
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 208
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 209
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 210
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 211
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 212
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 213
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 214
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 215
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 216
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 217
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 218
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 219
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 220
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 221
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 222
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 223
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 224
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 225
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 226
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 227
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 228
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 229
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 230
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 231
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 232
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 233
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 234
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 235
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 236
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 237
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 238
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 239
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 240
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 241
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 242
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 243
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 244
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 245
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 246
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 247
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 248
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 249
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 250
Toleranțe și Control Dimensional - Pagina 251

Conținut arhivă zip

  • CAP[1].10.STAREA SUPR.doc
  • CAP[1].11.a.T.A.GEOMETR.doc
  • CAP[1].11.b.T.A.GEOMETR.doc
  • CAP[1].11.T.A.GEOMETR.doc
  • CAP[1].12.PR.ISO.NOU.doc
  • CAP[1].2.SISTEMUL ISO.doc
  • CAP[1].3.RULMENTI..doc
  • CAP[1].4.FILETE.doc
  • CAP[1].5.1.CALIBRE LISE.doc
  • CAP[1].5.2.CALIBRE FILET..doc
  • CAP[1].5.CALIBRE.doc
  • CAP[1].6.1.PANA.doc
  • CAP[1].6.2.CANELURI DREPT.Doc1.doc
  • CAP[1].6.3.CANELURI EVOL.Doc1.doc
  • CAP[1].7.ANGRENAJE.doc
  • CAP[1].8.CONICE.doc
  • CAP[1].9.LANTURI.doc
  • CAP[1].INTRODUCTIV TCD.doc
  • desene.doc
  • Masurarea si controlul dimensional cu aparate electrice.doc
  • Masurarea si controlul filetelor cilindrice.doc
  • Masurarea si controlul rotilor dintate cilindrice.doc
  • Masurarea unghiurilor si conicitatilor.doc
  • subiecteTCD.doc

Alții au mai descărcat și

Aparate de bord

APARATE DE BORD CAP. I. – GENERALITATI Sunt dispozitive destinate pentru culegerea, convertirea, transmiterea si afisarea informatiilor necesare...

Optimizarea Capacității Aeroporturilor

Capitolul 1. Introducere Determinarea capacitatii unui aeroport este complexa. Capacitatea aeroportuara depinde de multi factori, printre acestea...

Sisteme integrate de afișaj la bordul aeronavelor

Sisteme integrate de afisaj la bordul aeronavelor Facultatea de Mecatronică si Sisteme Integrate de Armament, Academia Tehnică Militară,...

Vibrațiile Rulmenților

Cauzele zgomotului si vibratiilor rulmentilor sunt procese dinamice în ansamblurile cu rulmenti la functionarea mecanismului. Prin subansamblurile...

Asigurarea calității în domeniul aerospațial

1 - INTRODUCERE În vederea asigurării interoperabilității procedurilor de zbor și tehnicii de aviație la nivel global, Organizația Internațională...

Teoria și Construcția Sistemelor de Propulsie

Sistemul de propulsie Sistemul de propulsie este alcatuit din: I Fluidul de propulsie - reprezinta subsistemul asupra caruia actioneaza...

Mecanica avionului 2

Mecanica Masinilor Aeriene - Ecuatiile miscării aeronavelor - Consideratii introductive - Aeronava – solid rigid - 6 grade de libertate -...

Te-ar putea interesa și

Studiul tehnico-economic privind proiectarea unui proces și sistem de producție pentru un produs de tip bucșă

Capitolul 1- Criterii care stau la baza elaborării proceselor tehnologice 1. Analiza desenului de execuţie şi tehnologicitatea piesei In desenul...

Tehnologii Tip de Fabricare a Pieselor de Automobil cu Suprafețe Preponderent de Revoluție

Introducere Tema lucrării de licenţă „Tehnologii tip de fabricare a pieselor de automobil cu suprafeţe preponderent de revoluţie” este...

Proiectarea Asistată de Calculator a unei Tehnologii și a Sculelor de Matrițare Deschisă

Memoriu justificativ Tendinţele care se manifestă pe plan mondial în domeniul tehnologiilor de deformare plastică, atât din punct de vedere...

Dispozitive de Control

Capitolul 1 1.1 Metode si mijloace pentru determinarea abaterilor de pozitie Abaterea de poziţie este abaterea de la dimensiunea nominală a unei...

Toleranțe și control dimensional

Se dă piesa, fig. 1. Cerinţe: 1. Să se reprezinte piesa dată în format A5. 2. Să se identifice abaterile dimensionale înscrise pe desen. Să se...

Toleranță și control

CAP 1 1. Ce înţelegeţi prin precizie dimensională? Precizia dimensională este abordată în cadrul industriei construcţiilor de maşini prin...

Toleranțe și Măsurători Tehnice

Calitatea este apreciată şi susţinută de cercurile industriale şi comerciale de pe întreg cuprinsul globului. În toate ţările industrializate şi în...

Toleranțe și control dimensional

MÃSURAREA LUNGIMILOR PRIN METODE DE MÃSURARE ABSOLUTÃ 1.1 Consideratii teoretice Metoda absolutã de mãsurare este întotdeauna însotitã de...

Ai nevoie de altceva?