Despre RegieLive

RegieLive a fost creat în urmă cu 22 ani pentru a oferi comunității sale de studenți, absolvenți, profesori și nu numai, o platformă prin care să poată face schimburi de materiale, documente și informații într-un mod cât mai bine structurat și ușor de găsit.

Toate materialele disponibile în platformă sunt publicate de membri comunității pentru a fi utilizate de alți membri în scopul de a se documenta. Acestea sunt verificate printr-o multitudine de sisteme automate și manuale pentru a ne asigura că ele conțin informații utile pentru utilizatorii site-ului.

De la lansare și pâna în prezent s-au înregistrat peste 2.054.600 membri, din care peste 190.600 sunt activi.

Peste 95% din utilizatori ne recomandă (conform SER) și peste 85% ne-au acordat notă maximă pentru serviciile furnizate (conform voturilor membrilor).

Acordăm o deosebită atenție datelor personale ale membrilor și le utilizăm doar în scopul pentru care au fost colectate. Facem acest lucru de la bun început, nu doar de când a aparut GDPR-ul.

Din punct de vedere al securității, am implementat cele mai bune sisteme posibile pentru tipul și cantitatea de date personale pe care le stocăm/procesăm, dintre care menționăm:
  • Interacțiunea dintre site și utilizatori, colectarea și transmiterea datelor se face pe conexiune SSL criptată (certificată A+);
  • Colectăm doar datele personale necesare pentru ca site-ul să funcționeze în mod corespunzător;
  • Toate datele personale nepublice ale membrilor (nu doar parolele) sunt ținute în baza de date în mod criptat sau hash;
  • Nu închiriem și nu vindem către terți date personale ale Membrilor;
  • Serverele sunt configurate dedicat pentru a minimiza posibilitatea unor accesări neautorizate externe sau interne asupra datelor membrilor.

Comunicările dintre utilizatori și echipa RegieLive se fac prin e-mail pentru ca, atât noi cât și utilizatorii, să dețină o copie a acestor comunicări. De asemenea, facem tot posibilul să răspundem solicitărilor utilizatorilor cât mai repede cu putință, de cele mai multe ori răspunsul vine în aceeași zi sau în următoarea zi lucrătoare.

Echipa RegieLive

De-a lungul timpului echipa RegieLive a fost majoritar formată din studenți și absolvenți.

Din cadrul echipei RegieLive îi menționăm pe:
Adelina
Adelina
Adrian
Adrian
Alexandru
Alexandru
Alina
Alina
Andrei
Andrei
Carmen
Carmen
Cătălin
Cătălin
Elena
Elena
Ionuț (Smash)
Ionuț
Mariana
Mariana
Mircea
Mircea
Ramona
Ramona
Sebastian
Sebastian
Victor (Tom)
Victor
Alexandra
Alexandra
Florin
Florin
Iulian
Iulian
Marinela
Marinela
Mihai
Mihai
Rhemax
Rhemax

Echipa a fost destul de dinamică, au venit colegi noi, alți colegi au plecat spre proiecte proprii sau la companii mari, unii chiar s-au înrudit, dar majoritatea am rămas prieteni buni și ne bucurăm de fiecare dată când ne întâlnim.

Membrii echipei curente au o experiență între 12 și 25 de ani (fiecare) într-o multitudine de domenii. Ne dezvoltăm continuu cunoștințele și când este nevoie apelăm la experți.

Povestea RegieLive

Ideea RegieLive a apărut în 2001 cand "tăticul", Tom - un student la Politehnică, și-a dorit să își ajute colegii și prietenii folosind domeniul online, care prindea amploare dar unde foarte greu găseai ceva pentru studenți.

Împreună cu mai multi prieteni din campus și de pe mIRC (ce vremuri...) am strâns ideile, am stabilit ce ar trebui "să iasă" și le-am pus la "copt".

"9 luni mai târziu", pe 21 mai 2002, a fost achizitionat domeniul și "s-a născut" RegieLive.
Prima versiune a site-ului a fost una simplă (un meniu, câteva link-uri și puțin text). Ea a trecut prin multe schimbări pe măsură ce învățam ce este necesar programării și asigurării mentenanței unui site web mai amplu (în 2001-2002 greu găseai informații pentru așa ceva).

RegieLive v2
RegieLive v2
La începutul lui 2003, cu ajutorul lui Rhemax, am lansat a 2-a versiune a site-ului și au fost dezvoltate primele secțiuni.

Între noiembrie 2003 și iunie 2004 site-ul a fost accesibil doar pentru cei cazați în Campusul Regie, perioadă în care site-ul a început să devină cunoscut printre studenți.

În a II-a jumătate a lui 2004 site-ul "s-a mutat" într-un datacenter (tocmai în SUA) și a devenit public pentru toată lumea; fapt urmat de o creștere masivă a numărului de utilizatori.

RegieLive v3
RegieLive v3
În 2005 am început să ne gândim la o nouă versiune pentru site, a 3-a, în care să includem mai multe secțiuni și o interfață mai usor de utilizat; am reușit să o lansăm în ianuarie 2006.

În septembrie 2006 am lansat secțiunea Facultate (Biblioteca curentă) iar în mai 2007 a fost introdusă plata prin SMS.
La final de 2007 s-a făcut o actualizare grafică la site. Acesta a venit cu încă o secțiune și posibilitatea dezvoltării mai usoare pentru viitor.

Între timp a venit "criza", s-a simțit și la noi, dar nu a fost ceva grav. Pe durata ei ne-am axat pe dezvoltarea conținutului site-ului și am făcut doar actualizări "cosmetice".

RegieLive v4
RegieLive v4
Anul 2011 a fost dedicat unei actualizări majore, site-ul ajungând la versiunea a 4-a, o versiune foarte colorată și plină de viață, care ne-a plăcut mult. Aceasta a fost dezvoltată pe o nouă platformă hardware și o infrastructură diferită de ce utilizasem până atunci.

Tot în 2011 am introdus și plata cu cardul, de care ne tot ferisem ani la rând; variantă de plată care a crescut în timp și la ora actuală este "de bază".

În mai 2012 site-ul a împlinit 10 ani, sărbătoriți cu o petrecere frumoasă și un tort pe măsură :)

RegieLive v5
RegieLive v5
În următorii ani am dezvoltat alte noi secțiuni, am adăugat mai mult conținut în cele curente și am dezvoltat versiunea a 5-a a interfeței grafice.

2016-le a însemnat aniversarea a 14 ani de RegieLive, site-ul și-a primit buletinul :)
Cadoul l-a primit la final de 2016 și a constat într-o nouă platformă hardware, o noua platformă de dezvoltare multi-site și interfața grafică cu numărul 6.

2016 si 2017 ani au adus schimbări mai putin vizibile pe site dar majore pentru platforma site-ului; au fost închise secțiunile care, cu trecerea timpului, nu mai erau utile studenților și le-am îmbunătățit major pe celelalte.

RegieLive v6
RegieLive v6
În 2019 ne-am apucat să refacem de la zero site-ul (core, platformă, interfață, tot...). Inițial am crezut că va fi simplu dar, când ai de refăcut ceva care s-a dezvoltat în peste 15 ani, treaba nu e chiar așa de ușoară.

2020 a adus "covidul" și echipa a fost "fiecare la casa lui" așa că, majoratul site-ului l-am serbat online.

Versiunea cu numărul 7 a venit în 2021, împreună cu totul "nou" (hardware, software, interfață, securitate, etc.); ea fiind rezultatul a 19 ani de dezvoltare continuă a site-ului.

În timp, RegieLive și echipa sa au trecut prin perioade bune și rele, probleme și soluții, dar un lucru nu s-a schimbat: am căutat întotdeauna să ne ajutăm utilizatorii.


Povestea completă este una frumoasă, amplă și plină de peripeții; aici am încercat să o scriem foarte scurt.
Dacă ai ajuns până aici, îți mulțumim pentru timpul acordat!

Tom, fratele cel mare!