Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 82 în total
Cuvinte : 25584
Mărime: 6.63MB (arhivat)
Publicat de: Olga Manea
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dr. St. Econ. Roşca Diana
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA FACULTATEA „BUSINESS ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR” CATEDRA “TURISM şi SERVICII HOTELIERE”

Cuprins

  1. INTRODUCERE . 3
  2. CAPITOLUL I: PARTICULARITAŢILE TURISMULUI DE LITORAL . 5
  3. 1.1 Esenţa dezvoltării turismului de litoral. 5
  4. 1.2 Potenţialul dezvoltarii turismului de litoral . 8
  5. 1.3. Tendinţele de dezvoltare a acestei forme de turism . 16
  6. CAPITOLUL II: ISRAEL - FORME DE DEZVOLTARE A TURISMULUI DE LITORAL . 19
  7. 2.1. Date generale despre Israel. 19
  8. 2.2 Situaţia pe piaţa de dezvoltare a turismului Israelian . 26
  9. 2.3. Analiza SWOT a Israelului. 46
  10. CAPITOLUL III: PERSECTIVELE DE DEZVOLTARE A TURISMULUI DE LITORAL IN ISRAEL . 50
  11. 3.1. Factorii de dezvoltare a turismului de litoral in Israel . 50
  12. 3.2. Dezvoltarea in viitor a turismului de litoral in Israel . 54
  13. 3.3. Căile de atragere a turiştilor pe litoralul Israelian. 57
  14. CONCLUZII . 59
  15. BIBLIOGRAFIE . 61
  16. ANEXE

Extras din licență

INTRODUCERE

Activitatea turistică se numără printre cele câteva fenomene ce s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa spectaculoasă constituind o trăsătură caracteristică a secolului nostru şi în special a celei de-a doua jumătăţi a acestuia. Pentru ca numărul populaţiei din majoritatea ţărilor a crescut considerabil, iar influenţa factorilor distanţă - timp a fost dominată simţitor prin modernizarea mijloacelor de transport, turismul – ca modalitate de petrecere plăcută şi utilă a timpului liber – a cunoscut o „explozie” fără precedent.

Dintre toate tipurile de turism international, cel mai important este turismul de litoral, care concentreaza cca 80% din fluxurile anuale. Relieful litoral, rezultat în urma acţiunii apelor marine asupra uscatuluiţărmurilor, prezintă atracţie pe de o parte prin formele specifice rezultate (golfuri, estuare, faleze, plaje, capuri, strâmtori, peninsule şi insule) iar pe de altă parte prin suportul oferit amenajării de staţiuni balneo-maritime, prezente pe întreaga planetă la latitudini tropicale şi temperate, remarcându-se adevarate lanţuri de asemenea puncte de atracţie. Unul dintre principalele fenomene social-economice ale secolului nostru îl constituie dezvoltarea cu o rapiditate şi continuitate remarcabilă a turismului intern şi internaţional.

În prezenta lucrare voi analiza dezvoltarea turismului de litoral in Israel.

Motivele pentru care am ales acestă ţară spre analiză este istoria plină de mistere,cultură deosebită, nenumăratele obiceiuri şi multe alte curiozităţi.

Relieful deosebit precum şi aşezările acestei ţări fac din această regiune un loc special şi destinaţia multor persoane pentru a-şi petrece aici vacanţa. Ţara Sfântă continuă să atragă aproximativ două milioane de turişti anual. Dacă Ierusalimul e un amestec interesant al vremurilor apuse cu un prezent destul „tulburat”, şi cu un focar de credinţe care se contestă una pe cealaltă, restul ţării are câteva zone demne de bifat: Tel Aviv, Marea Moartă şi Eilat.

La Marea Moartă, veţi găsi unele dintre cele mai bune hoteluri de spa din lume. Gratie proprietatilor sale naturale, Marea Moarta este un centru turistic important al Israelului si Iordaniei. De la tratamentele dermatologice la placerile unui masaj cu minerale, zona litoralului de aici s-a dezvoltat, atragand turisti de pretutindeni.

Marea Moarta se afla intre Israel, in vest si Iordania, in est. Are unul dintre cele mai mari grade de salinitate din lume si, totodata, unul dintre cele mai scazute nivele raportate la nivelul marii (-400 metri sub nivelul marii). In Israel exista o mini-statiune cu 3-4 hoteluri care au fost construite special pentru persoanele care sufera de afectiuni dermatologice si care vin aici la tratament, insa centre de tratament si refacere gasesti si pe teritoriul Iordanian.

Eilatul este o staţiune luxoasă, situată la malul Mării Roşii, între alte două zone turistice, Aqaba iordaniană şi Taba egipteană. Hotelurile terasate cu grădini suspendate, parcuri luxuriante şi piscine răcoroase răsar direct din deşertul roşiatic.

Tel Aviv este, dupa Ierusalim, cel mai mare oras din Israel, centru economic, de afaceri si cultural al tarii. Este un oras cu un ritm de viata alert si cu multe locuri de agrement. Situat pe coasta Marii Mediterane, in campia de coasta israelita, este cel mai modern si mai occidental loc din aceasta tara sfanta.

Cei care vor alege această destinaţie spre vizitare vor rămâne placut impresionaţi deoarece sunt multe locuri de vizitat. Experianţa de a păşi pe Pământul Sfânt şi vizitarea tuturor locurilor religioase şi istorice creează emoţii puternice pentru cei ce aleg să o facă.

De-a lungul lucrării am încercat să evidenţiez rolul Israelului in turismul mondial de litoral.

Obiectivele tezei :

- studierea formelor de turism practicate în Israel;

- evaluarea litoralului Israelian şi caracteristicile lui;

- aportul turismului de litoral al Israelului în turismul mondial;

- problemele cu care se confruntă turismul în Israel şi căile de aplanare;

- utilizarea diferitor surse de informare, ce ar oferi un grad mai înalt al veridicităţii;

- formularea unor concluzii generale în baza informaţiei expuse;

Scopul tezei de licenţă este de a analiza, cerceta, evalua, rolul Israel în turismul mondial de litoral, precum şi importanţa acestuia in cadrul ţării.

In primul capitol, am decis sa caracterizez particularitatile turismului de litoral , esenta si potentialul dezvoltarii turismului de litoral pe plan international.

In capitolul doi am realizat o prezentare generala a Israelului , am analizat situatia pe piata de dezvoltare a turismului in Israel.

In cel de-al treilea capitol am prezentat perspective de dezvoltare a turismului de litoral in Israel , o serie de indicatori si norme de gestionare, dezvoltare turistica care se refera la turismul de litoral.

CAPITOLUL I. PARTICULARITATILE TURISMULUI DE LITORAL

1.1. Esenta dezvoltarii turismului de litoral

Etimologic, cuvântul „turism” provine din termenul englez „tour” (călătorie), sau „to tour” „to make a tour” (a călători, a face o călătorie), termen creat în Anglia, în jurul anilor 1700, pentru a desemna acţiunea de voiaj în Europa - în general şi în Franţa - în special. La rândul său, acest termen englez derivă din cuvântul francez „tour” (călătorie, plimbare, mişcare), fiind preluat de majoritatea limbilor europene cu sensul de călătorie de agrement. Termenul francez are rădăcini şi mai adânci, el derivă din cuvântul grec „tournos” şi, respectiv, din cel latin „turnus” şi înseamnă tot călătorie în circuit. Din termenul „turism” a derivat şi cel de„turist”, adică persoana care efectuează călătoria pentru plăcerea proprie.Evoluţia, atât a turismului, cât şi a turismului internaţional se caracterizează, la nivel mondial, printr-o tendinţă de creştere datorită influenţei factorilor economici, demografici, politici, sociali. Turismul internaţional are, în această situaţie, cea mai importantă creştere datorită dorinţei oamenilor de a vizita alte ţări, de a cunoaşte alte civilizaţii, obiceiuri dar şi datorită progresului tehnic înregistrat în domeniul transporturilor, progres care permite călătorii mai rapide şi mai confortabile pe distanţe din ce în ce mai lungi. Litoralul poate fi definit ca zonă de contact între elementele terestre şi hidrologice şi reprezintă, prin natura şi poziţia sa geografică, un teritoriu propice pentru cele mai diverse activităţi.

Bibliografie

1. Amenajarea turistică a teritoriului, Chiotoroiu B.-Ed. ExPonto, Constanţa 2005, pag. 92

2. Turismul în România. Glăvan V. Ed. Economica, Bucureşti 2000, pag 80

3. Resurse si destinatii turistice interne si internationale, Nicolae Neacsu, Monica Neacsu.

4. Geografia si economia turismului,P. Baron, N.Neacsu, Monica Neacsu, Glavan V.

5. Resurse si destinatii turistice - interne si internationale.Editia a II-a, Nicolae Neacsu, Andreea Baltaretu, Monica Neacsu, Marcela Draghila.

6. Statele Lumii – Antologie. Lungu Marius (2004) (în română).

7. Geografia generală a turismului,Coceanu Pompei, Vlăsceanu Gheorghe, Necjoiescu Bebe, Editura Meteor Press, Bucureşti, 2005

8. Strategii şi tranzacţii în turismul internaţional, Cristureanu Cristina, Editura C.H.Beck, Bucureşti, 2006

9. Geografia turismului, Neguţ Silviu,Edutura Meteor Press, Bucureşti, 2003

10. Turismul – Fenomen social-economic şi cultural, Ionescu Ion, Editura Oscar Print, Bucureşti, 2000

11. Resurse turistice pe Terra,Glăvan Vasile, Editura Economică, Bucureşti, 2000

12. Economia turismului şi mediul înconjurător, Bran F. Ed. Economică, Bucureşti, 1999

13. Turismul: Fenomen complex contemporan, Cosmescu Ion, Editura Economică, Bucureşti, 1999

14. Ghid practic de turism internaţional şi intern, Draica Constantin, Editura All Beck, Bucureşti, 2000

15. Introducerea în teoria şi practica turismului, Postelnicu Gheorghe, Editura Dacia, Cluj Napoca

16. Terminologie turistică, Stăncioiu Aurelia, Editura Economică, Bucureşti 1999

17. Managementul turismului durabil în ţările riverane Mării Negre, Stănciulescu Gabriela Editura Dacia, Cluj Napoca, 1997

II Site – ografia

1.www.asociatia-litoral.ro

2.www.dertur.ro

3.www.infoturism.com

4.www.peruline.ro

5.www.infoturism.ro

Preview document

Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 1
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 2
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 3
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 4
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 5
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 6
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 7
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 8
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 9
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 10
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 11
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 12
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 13
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 14
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 15
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 16
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 17
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 18
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 19
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 20
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 21
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 22
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 23
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 24
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 25
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 26
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 27
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 28
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 29
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 30
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 31
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 32
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 33
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 34
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 35
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 36
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 37
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 38
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 39
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 40
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 41
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 42
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 43
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 44
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 45
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 46
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 47
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 48
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 49
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 50
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 51
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 52
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 53
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 54
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 55
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 56
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 57
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 58
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 59
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 60
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 61
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 62
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 63
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 64
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 65
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 66
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 67
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 68
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 69
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 70
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 71
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 72
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 73
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 74
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 75
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 76
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 77
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 78
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 79
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 80
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 81
Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral - Pagina 82

Conținut arhivă zip

  • Rolul Israel in Turismul Mondial de Litoral.doc

Alții au mai descărcat și

Promovarea Turismului Cultural în Europa de sud-vest

Introducere Ca alternativă a turismului clasic, turismul cultural sau turismul de cunoaştere reprezintă un subiect amplu promovat şi de mare...

Perspectivele de Valorificare a Turismului Rural și Agroturism în Zona de Nord a Moldovei

INTRODUCERE Actualitatea temei. Actualitatea acesteia teme reiese din necesitatea de a cunoşate în totalitate potenţialul turistic al Moldova...

Delta Dunării

Această lucrare face referire la situaţia şi perspectivele turismului românesc în dinamica turismului european, analizând în mod direct zona Deltei...

Valorificare potențialului turistic în Județul Maramureș

Cap.I Localizarea si caracterizarea judetului. 1.1 Asezarea geografica a judetului. Judetul Maramures este asezat in extremitatea nord vestica a...

Valorificarea potențialului turistic al Județului Argeș

INTRODUCERE Turismul a devenit în zilele noastre o activitate la fel de importantă precum cea desfăşurată în alte sectoare-chei din economia...

Turismul Cultural și de Afaceri în Sibiu

Introducere Turismul reprezintă călătoriile de plăcere, pentru recreere. Aceasta a fost extinsă în ultimii ani pentru a include orice călătorie în...

Castelele din Județul Satu Mare

CAPITOLUL 1 RAŢIONAMENTELE APARIŢIEI CASTELELOR DIN JUDEŢUL SATU MARE “Castelele fascinează! Desigur, dacă sunt cunoscute şi înţelese.” Anne...

Ierusalimul - izvor al lumii creștine

INTRODUCERE Turismul – noţiuni şi definiţii Călătoriile şi turismul reprezintă la ora actuală o piaţă globală, de dimensiuni uriaşe, unde se...

Ai nevoie de altceva?