Finanțarea organizațiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1598
Mărime: 200.85KB (arhivat)
Publicat de: Cosmín Cosmín
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1. Firma

FARM IMPEX S.R.L.

Societatea cu sediul în str. Lazăr Gheorghe nr. 24, județul Timiș a fost înființată în anul 2005 de către proprietarii de terenuri, în baza legii 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură. Ferma este situată într-o zonă agricolă cu unul dintre cele mai fertile soluri din regiune pentru cultivarea cerealelor și beneficiază de condiții optime de agricultură și de recoltare.

Compania agricolă are o suprafață totală de 500 de hectare și cultivă porumb, floarea-soarelui, grâu, soia și cartofi.

Societatea deține sedii pentru fermele vegetale, de bază tehnică (utilaje agricole, tractoare, mașini, magazii pentru depozitarea cerealelor), dar și de bază materială (pesticide, îngrășăminte, lubrifianți, piese de schimb, semințe).

SC AGRIFOOD SERVICES SRL este poziționată în zona de câmpie (chiar în apropierea orașului), terenurile sale se află în clasa I de fertilitate a solului. Putem spune că aceasta face parte din unitățile cu potențial de producere, care participă la aprovizionarea pieței industriale locale (exemplu: industria de conserve, industria de morărit și panificație, industria de prelucrare a semințelor oleaginoase).

Analiza și interpretarea indicatorilor financiari:

Denumire indicator An 1 An 2 An 3 Interpretare

Cifra de afaceri 4606928

4297142

4402918

Rezultatul exercițiului 4,606,928

4,297,142

4,402,918

Lichiditatea curentă 1,37% 1,94% 1.65%

Lichiditatea intermediară (rapidă) 0.96% 1.12% 1.08%

Rata solvabilității 1,37% 1,94% 1.65%

Grad total de îndatorare 0 0 0

Rentabilitatea activelor (ROA) 9% 7% 11%

Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) 33% 20% 28%

Cifra de afaceri prezenta in decursul a celor 3 ani prezentati arata faptul ca vanzarile in cazul intreprinderii sufera o modificare minora undeva la 30.000.000 de lei ceea ce inseamna ca are nevoie urgenta de acest program de finantare pentru a ridica numarul de incasari pe parcurusul exercitiului financiar.

In cazul rezultatului exercitiului, se observa aceeasi suma care difera intre anii precizati si ca asta indica din nou nevoia proiectului de finantare ca trebuie sa fie aplicat.

Lichiditatea curenta cuprinde valori intre 1.37% - 1.94% ceea ce inseamna ca intreprinderea poate acoperi datoriile pe termen scurt cu activele curente ale societatii.

Lichiditatea intermediara arata faptul ca in 2018 societatea nu isi permite sa plateasca datoriile pe termen scurt, dar in schimb situatia se schimba din anul 2019 unde procentul lichiditatii este peste 1% ceea ce rezulta faptul ca societatea isi poate plati datoriile din activele totale curente .

Rata solvabilitatii reflectă gradul în care datoriile totale sunt acoperite de către activele totale ale firmei.

Gradul de indatorare al societatii este 0 deoarece, intreprinderea nu a facut niciun imprumut pana in 2020 ceea ce rezulta ca nu exista credite la activ.

Rentabilitatea activelor este pozitiva in cazul nostru ceea ce rezulta ca sugereaza un interval de referinta optim pentru o societate. Entitatea economica se afla in intervalul de siguranta, respectiv la fiecare un leu investit in active.

O rentabilitate mare a capitalurilor proprii inseamna ca o investitie materiala mica a actionarilor a fost transformata intr-un profit mare, iar asta este cel mai important pentru o afacere: sa maximizeze rezultatele resimtite de actionari ca urmare a investitiei pe care au facut-o.

Preview document

Finanțarea organizațiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL - Pagina 1
Finanțarea organizațiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL - Pagina 2
Finanțarea organizațiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL - Pagina 3
Finanțarea organizațiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL - Pagina 4
Finanțarea organizațiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL - Pagina 5
Finanțarea organizațiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL - Pagina 6
Finanțarea organizațiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL - Pagina 7
Finanțarea organizațiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL - Pagina 8
Finanțarea organizațiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Finantarea organizatiilor agroalimentare FARM IMPEX SRL.docx

Ai nevoie de altceva?