Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1231
Mărime: 14.83MB (arhivat)
Publicat de: Zaraza Dobrin
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf.univ. Dr. Elena- Liliana Chelariu
Facultatea de Horticultura
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad", Iasi

Extras din proiect

Descrierea cadrului urban, așezare geografică și relief

Orasul Iasi, situat in partea estica a judetului, are un relief variat, reprezentat de catre dealurile, colinele si platourile formate prin actiunea de eroziune a raului Bahlui si a afluentilor acestuia.

Altitudinile maxime sunt atinse in Dealul Ciric-Aroneanu (215 m) si Dealul BreazuCopou (206 m), iar cele mai joase altitudini se intalnesc in sesul Bahluiului (36 m in limita estica a orasului).

Relieful judetului Iasi este catacterstic Podisului Moldovei, morfologia acestuia punand in evidenta prezenta a doua trepte: una inalta, sub forma de platouri si masive deluroase, cu inclinatie spre sud-est si altitudini medii de 300-500 m (in punctele sudice si vestice) si una mai joasa, cu aspect de campie colinara si altitudii medii de 100-150 m (in partea nordica si nordestica).

Factori naturali: climă, condiții pedologice, vegetație spontană și cultivată

- Date climatice

Regiunea județului Iași aparține în cea mai mare parte sectorului cu climă continentală și parțial districtelor nordice și sudice din cadrul ținutului climatic al podișului Moldovei și al depresiunii Jijiei.

Din cadrul peisajului geografic, un rol important în crearea de distincții în câmpul de distribuire teritorială al caracteristicilor climatice îl constituie relieful de dealuri, de podiș, ariile depresionare, precum și culuarele de văi principale.

Regimul climatic prezintă un pronunțat aspect de continentalitate ce este influențată iarna de către anticiclonul continental termic eurasiatic, iar în periada caldă, de către anticiclonul dinamic al Azorelor.

În timpul verii este predominantă seceta cu temperaturi crescute, iarna zona este strabătută de astfel de viscole, fiind ca efect al maselor de aer nord-estice și nord. În perioada verii secetele și brumele târzii și timpurii ale toamnei ,averse de ploaie și grindină, întregesc caracteristicile regimului climatic continental.

Însușirile circulației atmosferice depind de mișcarea aerului maritim din vest ce este continentalizat și de mișcarea aerului contintinetal din nord-est și nord. Sunt predominante infiltrările de aer din zonele posterioare ale ciclonurilor ce au o mișcare dinspre vestul Europei. Specific zonei studiate este regimul precipitațiilor, ce poate fi abundent cât și deficit, astfel se menționează averse de perioade scurte sau zile fără precipitații.

Despre vânturi în cadrul zonei putem menționa a fi caracteristice fluctuațiile de direcție, precum și a vitezei, ce au ca sursă circulația maselor de aer, precum și concepția relieflui.

În urma studiului s-a constatat a fi preponderente vânturile dinspre nord-est cu un procent de 23,3 %, ce sunt precedate de vânturile dinpre est cu o valoare de 14,2 %, cele dinspre vest cu 9,4 %, cele dinspre sud-est cu 8,1 % și cele dinspre nord cu 7,2 %. Valoarea calmului atmosferic prezintă valori crescute de 22,8 %, prezentând astfel factori de adăport aerodinamic.

În vederea vitezei medii înregistrate în cadrul vânturilor dinspre nord, sud și sud-est, s-a constatat că aceasta prezintă valori de la 4,8m/s până la 4,7m/s.

În ceea ce privește caracterizarea agro-meteorologică a anului 2017 s-au constatat valorile temperaturii aerului specific zonei ca având următoarele valori:

- minima absolută = - 26,70C;

- maximă absolută = + 41,30C;

- medie anuală = 10,80C;

Cu privință la precipitațiile atmosferice, se concluzionează că pentru zona studiată acestea au următoarele valori: maxima în 24h-25,41l/mp și suma anuală de 507,5l/mp.

În ceea ce privește viteza vântului, aceasta prezintă următoarele valori: viteza medie anuală de 2m/s pe oriectare dominant vesttică, viteza medie maximă de 18m/s și rafala maximă de 27m/s.

Bibliografie

1. Draghia Lucia, Chelariu Elena-Liliana, 2011, Floricultura, Editura ,,Ion Ionescu de la Brad’’, Iasi

2. Iasi, https://ro.wikipedia.org/wiki

- https://www.google.ro/maps/

- www.horticultorul.ro

Preview document

Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 1
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 2
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 3
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 4
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 5
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 6
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 7
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 8
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 9
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 10
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 11
Utilizarea speciilor floricole în cadrul - amenajare modul de alee - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Utilizarea speciilor floricole in cadrul - amenajare modul de alee.docx

Ai nevoie de altceva?