Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2624
Mărime: 325.27KB (arhivat)
Publicat de: Alex Costea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicolae Istudor
Academia de Studii Economice Bucuresti Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului

Extras din proiect

Capitolul I Prezentarea societăţii comerciale “SC. Ferma Lya SRL”

Societatea comercială “Ferma Lya SRL” este persoană juridică română cu capital integral privat şi cu raspundere limitată, al cărui istoric va fi prezentat în continuare, alături de obiectul de activitate, organigrama şi gradul de implicare în activităţile logistice.

1.1 Scurt istoric, obiect de activitate

Această societate comercială s-a înfiinţat în anul 2005, prin asociere liberă în baza legii 31/2000 şi se identifică prin numărul de înregistrare la Registrul Comerţului J 51/13/2005, CUI – RO 10237242, având un capital integral privat în valoare de 20.000 lei.

Activitatea entităţii economice a avut continuitate de la înfiinţare până astăzi, în localitatea Zimbru din judeţul Călăraşi, având ca obiect principal de activitate creşterea animalelor, după codul CAEN 0141, însoţit de o serie de alte activităţi adiacente, precum cultivarea de plante furajere pentru consum intern în procesul de creştere şi îngrăşare a animalelor.

Administratorul societăţii, domnul Stan Gabriel, gestionează o suprafaţă de aproximativ 130 de hectare de teren arabil înscris în Registrul Exploataţiilor, pe care se cultivă cereale pentru hrana animalelor, ca activitate secundară celei de creştere a animalelor. Din această suprafaţă, aproximativ 30% este proprietatea fermei, restul fiind terenuri luate în arendă.

Activitatea de bază se desfăşoară în cadrul a două sectoare distincte ce pot fi privite ca subunităţi ale societăţii: o fermă pentru creşterea porcine şi alta pentru creşterea pasari de toate tipurile. Gestionarea resurselor materiale, financiare şi umane se face separat pentru fiecare fermă, de către departamentul de contabilitate, care apoi centralizează datele din sectorul vegetal şi cele două sectoare zootehnice în contabilitatea de gestiune şi financiară de tip maestru şah

Efectivele de animale ale fermei sunt împărţite pe două sectoare de activitate conform tabelului nr. 1.1, după cum urmează:

Tabel nr. 1.1 Efective de animale la 31.12.2012

Sector activitate

Porci Pasari Total

Sectorul crestere porcine 133 500 633

Sectorul crestere pasari 175 2283 2458

În anul 2012 ferma de porcine a obţinut aprobarea pentru modernizare subvenţionată de Uniunea Europeană prin programul FEADR, pe măsura 3.1.2. Crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi. De asemenea pentru acest an a fost contractat un credit de producţie în cuantum de 700.000 de lei, rambursat în totalitate până la scadenţă, iar pentru anul agricol 2013 s-a contractat un credit agricol pentru producţie în baza legii 150/2003. Valoarea acestuia a fost de 1.000.000 de lei, din care 50% sunt utilizaţi în sectorul porcin şi 50% pentru creşterea pasarilor.

În ceea ce priveşte situaţia economico-financiară a întreprinderii analizate, prezentăm succint în cele ce urmează diferenţele dintre principalele grupe de venituri şi cheltuieli, cifra de afaceri, precum şi strctura cheltuielilor la sfârşitul anului 2012.

Tabelul nr. 1.2 Venituri, cheltuieli, profituri

Prin analiza tabelului nr. 1.2 se observă că societatea comercială a încheiat anul 2012 cu un profit net de 699.852 de lei, generat în totalitate de activitatea de exploatare în cadrul căreia s-a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de lei. Rezultatul financiar este negativ datorită cheltuielilor cu dobânzile aferente creditului de producţie contractat pentru anul 2012, care au fost net superioare veniturilor din dobânzi aferente conturilor curente şi depozitelor la bănci.

Preview document

Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 1
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 2
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 3
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 4
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 5
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 6
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 7
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 8
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 9
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 10
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 11
Sistemul logistic la SC Ferma Lya SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Sistemul Logistic la SC Ferma Lya SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?