Asigurarea împotriva crimei și a vătămării corporale

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 32 în total
Mărime: 3.18MB (arhivat)
Publicat de: Costel Marton
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. ASIGURAREA
  2. CRIMA
  3. VATAMAREA CORPORALA
  4. EXPERIMENT: Ce ai face daca ai fi martor la o crima?
  5. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

ASIGURAREA

Asigurarea reprezintă operaţia financiara care decurge dintr-un contract sau dintr-o obligaţie prevăzuta de lege, prin care asiguratorul se obligă ca în schimbul unei sume de bani primită periodic de la asigurat, să-l despăgubească pe acesta în cazul în care ar suferi anumite pagube în urma unor evenimente, care s-ar întampla independent de voinţa sa .

DE CE AVEM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita. 

Principalul motiv pentru care ai nevoie de asigurare este grija pentru familia ta: asigurarea de viata este cel mai eficient mod de a te proteja pe tine si pe cei dragi in cazul unor evenimente neprevazute pentru ca te asiguri ca le mentii standardul de viata in cazul in care nu vei mai fi alaturi de ei si nu ii vei mai putea sustine financiar. De asemenea, esti sigur ca in cazul in care ti se intimpla un eveniment nefericit, datoriile si cheltuielile imediate sunt acoperite, fara a afecta bunastarea familiei tale.

In plus, poti sa pui deoparte banii necesari copilului tau asa incat sa se bucure de o educatie si o viata mai buna iar tu poti sa ai un venit suplimentar care sa te ajute sa ai o batranete frumoasa si linistita.

Asigurarile sunt flexibile: poti alege un plan pe termen mediu sau lung, la care sa-ti atasezi o asigurare temporara, care sa te protejeze exact atunci cand doresti- de exemplu numai in perioada in care te simti supus unui risc suplimentar, nu pe intreaga durata a contractului.

CRIMA

Crima reprezintă o acțiune sau inacțiune periculoasă din punct de vedere social și în consecință supusă penalizării juridice.

Omorul (numit și asasinat sau omucidere) este o infracțiune în care o persoană ia viața unei alte persoane, cu intenție.

Pe plan internațional, pedeapsa pentru această infracțiune variază de la întemnițarea făptașului pe o perioadă anumită de timp până la pedeapsa capitală. 

"Să nu ucizi", este a șasea poruncă în decalog.

Exită mai multe moduri în care se poate săvârși omorul: 

* prin acțiune directă, când autorul provoacă moartea victimei prin împușcare, otrăvire, sufocare, lovire etc.

* prin acțiune indirectă, când autorul pune în mișcare o forță materială (asmute un animal periculos asupra victimei) ori expune victima la situații periculoase.

* prin inacțiune, când autorul nu îndeplinește un act la care era obligat prin lege.

Când decesul unei persoane este rezultatul unei acțiuni neintenționate, de obicei din neglijență, fapta se numește ucidere din culpă. În ceea ce privește pericolul social, cel al unei fapte săvârșite din culpă este mai redus decât acela al unei fapte similare săvârșite cu intenție, și pedeapsa este mai redusă

Bibliografie

http://www.sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/psihologia-crimei-cauzele-comportamentului-criminal_7668

http://legeaz.net/dictionar-juridic/vatamare-corporala

http://vreaudespagubiri.ro/despagubiri-pentru-vatamari-corporale/

https://jurisdictie.wordpress.com/tag/diferenta-intre-tentativa-de-omor-si-vatamare-corporala/

https://www.nn.ro/asigurari

https://ro.wikipedia.org/wiki/Omor

http://www.asigurariledeviata.ro/de-ce-am-nevoie-de-o-asigurare.html

http://www.descopera.ro/dnews/13501614-criminalii-de-pe-facebook-cele-6-tipuri-de-infractori-care-folosesc-reteaua-sociala-ca-sa-ucidahttp://www.crimetime.ro/dosare/top-crimetime-cei-mai-diabolici-10-copii-din-istorie.html

Conținut arhivă zip

  • Asigurarea impotriva crimei si a vatamarii corporale.ppt

Ai nevoie de altceva?