Analiza VUB Banka din Slovacia

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 2 fișiere: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3163
Mărime: 121.37KB (arhivat)
Publicat de: Maria Dan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bogdan Capraru

Cuprins

  1. Capitolul 1. Aspecte generale 3
  2. 1.1 Scurt istoric 3
  3. 1.2 Asociaţi şi filiale 4
  4. Capitolul 2. Indicatori utilizați în aprecierea performanțelor bancare 5
  5. Capitolul 3. Analiza asupra evoluției indicatorilor din bilanțul contabil pentru VUB Banka din Slovacia 10

Extras din proiect

Capitolul 1. Aspecte generale

1.1 Scurt istoric

Compania-mamă a Grupului VUB este Intesa Sanpaolo SpA, o societate pe acţiuni cu domiciliul în Italia. Adresa sediului său social este Piazza San Carlo 156, 10121 Torino, Italia.

Všeobecná úverová banka (banca VUB) furnizează servicii de retail şi servicii bancare comerciale. Banca îşi are domiciliul în Republica Slovacă, cu sediul la Mlynské Nivy 1, 829 90 Bratislava 25 şi are numărul de identificare (BCI) 313 20 155.

Valori și principii

Transparenţa, responsabilitatea socială, etica şi conduita în afaceri constituie valorile fundamentale ale Băncii VUB. Prin urmare, vor fi prezentate principalele activităţi care ajută la punerea în aplicare a unor valori esenţiale, cum ar fi:

Viziune

Pentru a fi cea mai bună bancă din Slovacia și a oferi satisfacţie clienţilor, menţinând excelenţa în rentabilitatea şi eficienţa de operare.

Misiune

Reprezintă o parte din această ţară şi doresc să crească împreună cu clienţii lor, fie ei o mare corporaţie sau un simplu individ. Trebuie să-i facă pe clienţi să simtă că sunt cei mai importanti pentru ei, că satisfacţia lor este în centrul oricărei decizii ce vor sa o puna în aplicare

Conformitate

Au o mare responsabilitate faţă de deponenţii, acţionari și clienţi, au de respectat o serie de reglementări legale și decid să urmărească reguli care nu sunt cerute de orice lege sau impuse de orice autoritate, dar care dau un aspect natural, etic afacerii.

Activitatea băncii se bazează pe un cod de etică bazat. Aceasta este ceea ce caracterizează substanţa tuturor codurilor de etică ale VUB Bank. Transparenţa, una dintre valorile fundamentale, întruchipează furnizarea de informaţii clare şi adevărate în afacerile de zi cu zi. VUB se angajează să acorde prioritate intereselor clienţilor faţă de cele proprii, în cazul prestării oricărui serviciu de investiţii sau care desfăşoară orice activitate. În cazul existenței unui conflict de interese între clienţi, banca trebuie să asigure un tratament egal şi echitabil ambelor părți.

Responsabilitate Socială

Aspiraţia băncii este de a deveni cea mai bună bancă de pe piaţă. Astfel, au lansat proiectul de responsabilitate socială corporativă, în 2006, pentru care au fost acordate VIA BONA, premiul pentru responsabilitate socială corporativă şi filantropie.

1.2 Asociaţi şi filiale

Situaţia financiară consolidată pentru sfârşitul anului 2008 cuprindea banca și filialele (împreună alcătuiau Grupul VUB), după cum urmează:

Filialele:

VUB Asset Management (AM VUB) este o filială 100% din VUB. Compania a obtinut licenţa pentru activităţile sale şi pentru gestionarea fondurilor mutuale pe baza Decretul nr. 002/2000/SS a Republicii Slovace. Compania a fost înfiinţată la 04.17.2000 și înregistrată în Registrul Comerţului cu un capital social în valoare de 1,66 mil. EUR. Compania a fost un membru al Asociaţiei societăţilor de administrare a activelor din mai 2000. Compania colectează bani de la public, pe baza unui anunţ public în scopul de a investi banii în active prevăzute de lege și utilizează fondurile colectate pentru a stabili şi pentru a gestiona fondurile mutuale, desfăşurând şi administrarea de fonduri mutuale. De la începutul activităţii sale VUB Asset Management s-a clasat în fruntea societăţilor slovace de gestionare a activelor şi la data de 31.12.2007 activele din administrare au depăşit 962 milioane de euro.

Factoring VUB este cea mai veche companie de factoring în furnizarea de servicii complete, cum ar fi:

• finanţarea continuă a creanţelor clienţilor;

• plata în avans a 70 - 90% din valoarea creanţelor atribuite în 24 de ore;

• asumarea riscului de neplată din cauza insolvabilităţii sau reticenţa debitorului;

• păstrarea vânzărilor record şi statisticile de colectare a facturii.

Preview document

Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 1
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 2
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 3
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 4
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 5
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 6
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 7
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 8
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 9
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 10
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 11
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 12
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 13
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 14
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 15
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 16
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 17
Analiza VUB Banka din Slovacia - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Analiza VUB Banka din Slovacia.docx
  • bilant slovacia.docx

Te-ar putea interesa și

Analiza evoluției indicatorilor din bilanțul contabil pentru banca VUB din Slovacia 2010-2016

Capitolul 1. Analiza evoluției indicatorilor din bilanțul contabil pentru banca General Credit Bank ( VUB) din Slovacia în perioada 2010- 2016 3...

Monografia Sistemului Bancar din Slovacia

Capitolul I. Sistemul Bancar din Republica Slovacă 1.1 Scurt istoric Slovacia la fel ca şi Cehia a avut confruntări grave la sfârşitul celui...

Ai nevoie de altceva?