Inițierea unei afaceri - internet cafe

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2484
Mărime: 21.11KB (arhivat)
Publicat de: Sorin Iliescu
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI FACULTATEA DE AUTOMATICA SI CALCULATOARE

Extras din proiect

Analiza procesului de initiere si dezvoltare a unei afaceri

1. Descrierea firmei si a afacerii

Firma MVB Net va fi infiintata in mai 2004 , forma juridica de constituire este Societate cu Raspundere Limitata (S.R.L.), iar capitalul este privat in proportie de 100%. Sediul firmi va fi in localitatea Calimanesti , strada Calea lui Traian , numar 280, judetul Valcea. Societatea comerciala va fi de tipul Internet Cafe si va oferii clientilor o gama variata de servicii.

2.Studiul pieţei

Internetul reprezintă indiscutabil una dintre cele mai mari descoperiri ale ultimelor decenii. Amploarea pe care a luat-o la nivel mondial este incomparabilă cu orice altă ramură a sferei serviciilor.

În anul 2003, statisticile înregistrau peste 700 milioane de utilizatori ai Internetului (cei mai mulţi în America de Nord, apoi în Europa si Asia Orientala) şi se estimează că in anul 2004 numărul acestora va depăşi un miliard.

In Romania, se înregistrează de asemenea progrese considerabile în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui sector. Pe plan naţional se estimeaza ca exista peste 1.000.000 de calculatoare dintre care 70% în birouri şi şcoli, 30% la domiciliul proprietarilor. În prezent circa un milion de români utilizează frecvent Internetul, aceasta însă în condiţiile în care 50% dintre români nu l-au utilizat niciodată, iar aproape 30% nu ştiu absolut nimic despre Internet. In tara noastra numarul persoanelor care utilizeaza Internetul creste anual cu aproximativ 40% .

3.Concurenta

Primul Internet café din România a fost înfiinţat în anul 1995, iar de atunci numărul acestor localuri a crescut exponenţial. În oraşele mari Internet café-urile s-au înmulţit în ultima perioadă.

In orasele mai mici insa numarul Internet Cafe-urilor este destul de mic. In Calimanesti exista in prezent doar un Internet Cafe, iar piata ar permite existenta mai multora. Acest potential concurent are o gama a serviciilor oferite destul de restransa , 5-6 calculatoare si cateva jocuri.

Se poate vorbi insa de o concurenţă neloială, întrucât numeroase Internet café-uri funcţionează fără a avea licenţă. Astfel, costurile lor sunt substanţial diminuate, iar acest lucru le permite sa aiba tarife mai mici . “Pirateria soft” în România se cifreaza 65% fiind in scadere evidenta fata de anii trecutii (90% in urma cu 6 ani).

4.Clienţii

Clientii sunt in marea majoritate copii şi tineri. Cei mai mulţi sunt amatorii de jocuri în reţea, care petrec ore în şir în faţa calculatoarelor. Altii sunt cei care navighează pe Internet (foarte mulţi elevi, studenţi) sau îşi verifică poşta electonică.

O altă categorie de clienţi o formează turistii (cei aflaţi în statiune pentru recreere sau tratament) care pot tine legatura cu rudele pe Internet , însă numărul acestora este de obicei mai mic în raport cu primii.

5. Dimensionarea afacerii

5.1. Resurse umane ( angajati )

La momentul constituirii sale, firma dispune de:

-Un asociat si manager general, responsabil cu finantarea si incheierea contractelor cu angajatii si furnizorii

-Un numar de 4 angajati cu carte de munca (ei vor lucra in trei ture pe zi pentru ca Internet cafe-ul va fi deschis non-stop)

1. un administrator de retea (va canfigura si intretine reteaua de calculatoare);el nu va lucra zilnic, ci va face o verificare saptamanala a retelei , dar in cazul in care vor aparea probleme el va trebui sa fie disponibil

2. 3 angajati care o sa ofere asistenta clientilor ( tehnoredactare, printare, scanare , asistenta web)

În România există mulţi tineri pricepuţi şi pasionaţi de calculatoare, care ar fi dispuşi să lucreze într-o asemenea unitate, chiar şi în condiţiile unui câştig mai modest, numai pentru a avea posibilitatea să-şi satisfacă hobby-ul. O sa fie prevăzut şi un sistem de rotaţie a personalului, având în vedere faptul că sala de Internet va funcţiona non-stop.

5.2. Resurse tehnologice

Firma va dispune de un spatiu de 70 de metri patrati , unde se vor afla 20 de calculatoare. Calculatoarele vor fi dotate cu componente performante pentru a atrage clientii. Ele vor fi dotate si cu microfon , casti si camera web. Se va achizitiona si o imprimanta , un scanner , modem pentru Internet, switch pentru retea. Calculatoarele vor folosi ca sistem de operare Linux(care este free si nu are nevoie de licenta) pentru a face economie de fonduri. Mai este nevoie de licente pentru jocurile care se vor gasi pe calculatoare. Mai este nevoie de un contract de inchiriere a unei linii la Internet.

Preview document

Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 1
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 2
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 3
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 4
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 5
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 6
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 7
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 8
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 9
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 10
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 11
Inițierea unei afaceri - internet cafe - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Initierea unei Afaceri - Internet Cafe.doc

Te-ar putea interesa și

Plan de Afaceri

CAPITOLUL I. AFACEREA 1.1. Firma Pentru realizarea planului de afaceri am avut in vedere o firmă inexistentă ca persoană juridică, S.C. “As...

Inițierea unei afaceri - proiect economia întreprinderii

1. Studiu de piata asupra industriei romanesti de software si servicii. Privire de ansamblu Industria IT romaneasca se afla in stadiul timpuriu al...

Ai nevoie de altceva?