Practică BRD

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 68 în total
Cuvinte : 22309
Mărime: 1.06MB (arhivat)
Publicat de: Dionisie Ivașcu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Cap.1. Sistemul informaţional bancar

1.1. Particularităţile sistemului informaţional bancar la BRD

BRD - GSG are o structură organizatorică şi reguli de funcţionare axate în principal pe:

-asigurarea condiţiilor de a crea profit net, pe de o parte, prin realizarea activităţii bancare, iar pe de altă parte prin exercitarea unui control riguros al costurilor operaţionale şi al riscurilor.

-prioritatea acordată clienţilor, astfel încât nevoile acestora să fie satisfăcute în cele mai bune condiţii de deservire şi de costuri în concordanţă cu interesele de ansamblu ale băncii.

-ansamblul activităţilor băncii este organizat pe structuri şi entităţi conform organigramei generale

Direcţia este aceea de simplificare a organizării, cu existenţa unui număr mai mic de niveluri ierarhice, între unitatea teritorială şi conducerea Grupului. De fapt se încearcă implementarea unui „drum” cât mai scurt pe care să îl parcurgă informaţia de la solicitarea clientului şi până la adoptarea deciziei.

BRD a cunoscut un proces de revigorare, schimbându-şi structura de organizare, cea veche, care îngreuna procesul decizional fiind înlocuită cu una nouă, mai practică şi cu legături mai strânse între elementele componente. Distingem astfel: Centrala, Grupul şi Unităţile Ataşate din cadrul Grupului.

În cadrul Grupului s-au realizat următoarele:

-Organizarea şi gruparea activităţilor de Front/Back Office separat persoane juridice de persoane fizice asigurând prin aceasta o mai bună profesionalizare şi utilizare a resurselor existente la nivelul Grupului, precum şi un flux operaţional eficient pentru client.

-Stabilirea unor relaţii ierarhice şi funcţionale directe şi suple cu direcţiile din Centrală, care au asigurat un flux al informaţiilor mai operativ.

În ceea ce priveşte nivelul de adoptare a deciziilor, principiul de bază este cel al autorităţii ierarhice şi funcţionale.Astfel, cel investit cu autoritate are acces la orice informaţie referitoare la serviciile gestionate punctual, periodic, permanent, asigurând coerenţa activităţilor din cadrul BRD. Organizat pe structura Sucursalei Iaşi, ca unitate de bază, Grupul Iaşi are în prezent în subordine următoarele unităţi operative: sucursale - Botoşani, Vaslui, Iaşi şi agenţii - A. Panu, Independenţei, Păcurari, Campus Tudor, Nicolina, Podu Roş, Copou, Tg. Frumos, Dorohoi, Huşi, Bârlad

Conform strategiei adoptate în vederea implementării sistemului informatic integrat al băncii, au fost realizate investiţii importante, materializate în implementarea la nivelul unităţilor operative şi centralei a unor noi aplicaţii, pe baza reţelelor de calculatoare moderne, cu operare în timp real.

Realizările din punct de vedere al dotării cu tehnică de calcul sunt reflectate de creşterea substanţială, comparativ cu anul 1996, a numărului de reţele de calculatoare, de servere instalate, de clădiri cablate structural voce-date, de unităţi cu aplicaţii de ghişeu în timp real, precum şi în dublarea numărului de PC-uri şi imprimante.

Activitatea bancară în general are ca suport activitatea decizională. Deciziile sunt cele care stau la baza activităţii operaţionale. Legătura între activitatea de decizie şi cea operaţională se realizează printr-un flux continuu de operaţii în cadrul sistemului informaţional bancar.

Sporirea profitabilităţii activităţii bancare, corespunzător exigenţelor mecanismelor pieţei, presupune realizarea unui sistem informaţional bancar potrivit standardelor actuale, ţinând seama de realizările în acest domeniu pe plan internaţional, care să asigure un flux cât mai rapid şi continuu de informaţii.

Cele mai importante acţiuni în domeniul informaticii au privit:

-începerea implementării sistemului informatic integrat, prin instalarea şi punerea în funcţiune la nivelul unităţilor operative şi centralei băncii a componentelor hardware şi software de bază (sisteme de operare, de dezvoltare, de baze de date şi de comunicaţii de date) şi prin testarea pachetului de programe de aplicaţie în faza de prototip a sistemului.

-achiziţionarea şi demararea implementării sistemului de plăţi cu cărţi de plastic, a sistemului pentru prelucrarea plăţilor externe, a unor noi interfeţe SWIFT.

-întreţinerea şi dezvoltarea sistemelor existente pentru satisfacerea cerinţelor curente ale băncii.

-conectarea unităţilor băncii la reţelele de comunicaţii de date la distanţă.

Comparativ cu anii precedenţi, anul 1998 s-a caracterizat printr-o dinamică deosebită a procesului de informatizare a băncii. Astfel, s-a realizat:

-achiziţionarea şi distribuirea în unităţile băncii a unor echipamente de calcul de uz curent: imprimante, elemente de reţea, echipamente periferice pentru stocarea datelor.

- achiziţionarea sistemului integrat de procesare a operaţiunilor cu cărţi de plată, sistemul pentru operaţiuni valutare – “Bank Trade”, o nouă interfaţă SWIFT, sistemul pentru bănci corespondente, sistemul de evidenţă a activelor corporale.

Preview document

Practică BRD - Pagina 1
Practică BRD - Pagina 2
Practică BRD - Pagina 3
Practică BRD - Pagina 4
Practică BRD - Pagina 5
Practică BRD - Pagina 6
Practică BRD - Pagina 7
Practică BRD - Pagina 8
Practică BRD - Pagina 9
Practică BRD - Pagina 10
Practică BRD - Pagina 11
Practică BRD - Pagina 12
Practică BRD - Pagina 13
Practică BRD - Pagina 14
Practică BRD - Pagina 15
Practică BRD - Pagina 16
Practică BRD - Pagina 17
Practică BRD - Pagina 18
Practică BRD - Pagina 19
Practică BRD - Pagina 20
Practică BRD - Pagina 21
Practică BRD - Pagina 22
Practică BRD - Pagina 23
Practică BRD - Pagina 24
Practică BRD - Pagina 25
Practică BRD - Pagina 26
Practică BRD - Pagina 27
Practică BRD - Pagina 28
Practică BRD - Pagina 29
Practică BRD - Pagina 30
Practică BRD - Pagina 31
Practică BRD - Pagina 32
Practică BRD - Pagina 33
Practică BRD - Pagina 34
Practică BRD - Pagina 35
Practică BRD - Pagina 36
Practică BRD - Pagina 37
Practică BRD - Pagina 38
Practică BRD - Pagina 39
Practică BRD - Pagina 40
Practică BRD - Pagina 41
Practică BRD - Pagina 42
Practică BRD - Pagina 43
Practică BRD - Pagina 44
Practică BRD - Pagina 45
Practică BRD - Pagina 46
Practică BRD - Pagina 47
Practică BRD - Pagina 48
Practică BRD - Pagina 49
Practică BRD - Pagina 50
Practică BRD - Pagina 51
Practică BRD - Pagina 52
Practică BRD - Pagina 53
Practică BRD - Pagina 54
Practică BRD - Pagina 55
Practică BRD - Pagina 56
Practică BRD - Pagina 57
Practică BRD - Pagina 58
Practică BRD - Pagina 59
Practică BRD - Pagina 60
Practică BRD - Pagina 61
Practică BRD - Pagina 62
Practică BRD - Pagina 63
Practică BRD - Pagina 64
Practică BRD - Pagina 65
Practică BRD - Pagina 66
Practică BRD - Pagina 67
Practică BRD - Pagina 68

Conținut arhivă zip

  • Practica BRD.doc

Te-ar putea interesa și

Practică BRD

1. Rezumat executiv Prin acest proiect am urmărit valorificarea cunoştintelor acumulate pană acum şi transpunerea lor din sfera abordării...

Proiect de practică - BRD Groupe Societe Generale

Motivaţie: Criteriile în baza cărora am ales să efectuez stagiul de practica la Banca Româna pentru Dezvoltare BRD - Groupe Société Générale au...

Practică BRD

1.Consideratii generale. Statutul B.R.D. S.A. Obiectul de activitate al bancii îl constituie atragerea de fonduri banesti în lei si în valuta de...

Proiect practică - BRD Group Societe Generale

Responsabilitate Sociala BRD este un actor comunitar important, desfasurând deja de mai multi ani actiuni sustinute în materie de mecenat...

Practică BRD

Rezumat introductiv În acest proiect ne propunem sa realizam o prezentare cât mai completa si corecta a situatiei societatii BRD Groupe Société...

Proiect practică BRD Botoșani

Introducere Stagiul de practică l-am efectuat în unitatea BRD- Groupe Societe Generale S.A. Agenţia Gheorghe Avramescu Botoşani. Criteriile în...

Practică BRD

Capitolul 1 Sistemul informaţional bancar Beneficiind de o tehnologie avansată pentru tranzacţiile de arbitraj valutar oferită de REUTERS...

Practică - BRD - Groupe Societe Generale

Termeni-cheie Bancă de investiții - instituție bancară a cărei activitate principală este, pe lângă acordarea creditelor, gestionarea...

Ai nevoie de altceva?