Analiza Comparativă la Automobile

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 5860
Mărime: 1.27MB (arhivat)
Publicat de: Sorina Filimon
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Capitolul I

Am decis să realizăm analiza comparativă la automobile, mai exact clasa “regina” a celor mai importante marci europene. Ca producători am ales Mercedes, Bmw, Audi , Lexus si Volkswagen

Mercedes-Benz Clasa S si Lexus LS concureaza cu BMW si Audi pentru titlul de cea mai buna limuzina de lux, varf de gama. Toate cele patru limuzine de lux joaca un rol important in strategiile si planurile de vanzari ale constructorilor mentionati

Segmentul limuzinelor de lux (Clasa F) este dominat dupa primele cinci luni ale anului de Clasa S de la Mercedes, din care au fost comercializate 35 de unitati de la inceputul anului, in cadere cu 72,4% fata de perioada similara a lui 2008. Chiar si asa, Mercedes Clasa S are o cota de 53% din piata limuzinelor de lux. In luna mai 2009, Mercedes a vandut 10 unitati.

BMW a vandut in mai 2009 o unitate din seria 7, iar de la inceputul anului - 14 (in crestere cu 180% fata de perioada similara a anului trecut), cota de piata a producatorului bavarez fiind, dupa primele cinci luni, de 21,2%.

Audi a comercializat in mai o unitate din gama A8, iar de la inceputul anului 10 (in scadere cu 64,3% fata de perioada similara a anului trecut), cota de piata fiind de 15,2%.

Tot o unitate a fost comercializata si din gama Maybach, model 57s.

Conform datelor APIA, in luna mai nu au fost vandute modele Phaeton de la Volkswagen, XJ de la Jaguar si LS de la Lexus.

• PREZENTAREA GRUPEI DE MARFURI

Automobile

Un automobil, sau mai familiar maşină, este un vehicul cu patru (rar, trei, şase) roţi, acţionat de un motor cu ardere internă, cu abur, cu electricitate sau aer comprimat. Are scaune pentru conducător şi pentru cel puţin un pasager.

Automobilele sunt de obicei construite pentru a călători pe drumuri, dar există unele, mai ales vehicule utilitare, care permit călătorii în afara drumurilor - (off-road). Drumurile şi autostrăzile sunt folosite în comun cu alte vehicule, cu sunt motocicletele şi tractoarele.

Un automobil tipic are un motor cu ardere internă şi patru roţi, însă au apărut pe piaţă şi maşini cu motoare hibride, cu gaz sau electrice. Au fost construite şi autovehicule cu trei roţi, dar nu sunt prea răspândite din cauza problemelor de stabilitate.

Şasiul automobilului este amsamblul organelor şi instalaţiilor care efectuează preluarea şi transmiterea energiei mecanice de la motor la roţile motoare, conducerea automobilului, susţinerea şi propulsia lui. Se compune din transmisie, sistemul de conducere, organele de susţinere, organele de propulsie şi instalaţiile auxiliare.

Sistem de transmisie

Transmisia sau sistemul de transmisie preia, transmite, modifică şi distribuie momentul motor la roţile motoare ale automobilului.

Sistem de conducere

Sistemul de conducere asigură deplasarea automobilului pe traseul dorit.Este compus din mecanismul de direcţie şi sistemul de frânare.

Sistem de susţinere

Organele de susţinere suportă greutatea atomobilului şi preiau forţele rezultate din propulsie frânare şi rezistenţele ce apar în deplasarea pe drum a automobilului.Cuprind cadrul, carterele punţilor şi organele de suspensie.

Sistem de propulsie

Sistemul de propulsie tansformă mişcarea de rotaţie în mişcare de translaţie şi ajută automobilul să se sprijine pe drum sau pe sol.

Instalaţii auxiliare ale şasiului

Instalaţiile auxiliare asigură confortul, siguranţa circulaţiei şi controlul exploatării automobilului.Ele sunt instalaţia de iluminat, instalaţia de semnalizare, instalaţia de încălzire, instalaţia de aerisire, ştergătoarele de parbriz, etc.

Caroserie

Caroseria este partea principală a automobilului care are rolul de purtător al persoanelor sau mărfurilor sau instalaţiilor montate pe automobil, asigurând izolarea şi autonomia încărcăturii faţă de restul automobilului şi de mediul înconjurător.

Compunerea caroseriilor este dependentă de destinaţia automobilului comportând diferenţe conforme scopului pentru care sunt făcute.În general caroseriile automobilelor au o parte inferioară bazală, orizontală (platformă), o parte laterală şi o parte superioară (acoperiş).În plan orizontal se împarte în partea anterioară, destinată conducăturului automobilului şi partea posterioară destinată încărcăturii (instalaţii, persoane, mărfuri).

Preview document

Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 1
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 2
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 3
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 4
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 5
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 6
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 7
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 8
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 9
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 10
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 11
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 12
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 13
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 14
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 15
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 16
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 17
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 18
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 19
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 20
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 21
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 22
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 23
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 24
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 25
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 26
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 27
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 28
Analiza Comparativă la Automobile - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa la Automobile.doc

Te-ar putea interesa și

Investițiile Străine Directe - Elemente Definitorii

CAPITOLUL 1 INVESTITIILE STRAINE DIRECTE – ELEMENTE DEFINITORII În vederea abordarii riguroase a unei problematici atât de complexe si extinse...

Sistemul de frânare cu ABS

Sistemul ABS (engleza anti-lock braking system sau germana Antiblockiersystem) este un sistem pentru vehicule motorizate ce previne blocarea...

Bilanțul și poziția financiară a întreprinderii - abordarea comparativă a diferitelor modele de bilanț

REZUMAT Lucrarea, „Bilanţul şi poziţia financiară a întreprinderii. Abordarea comparativă a diferitelor modele de bilanţ”, este structurată pe...

Caltatea Automobilelor Dacia

I N T R O D U C E R E Calitatea produselor Dacia este recunoscută la nivel internaţional. În cadrul sondajelor realizate de institute şi...

Contabilitate anglo-saxonă

INTRODUCERE Pentru a investi in afara, intreprinzatorii trebuie sa aiba la dispozitie informatii privind situatia si performanta financiara a...

Studiul Dinamic al Automobilului

A. STUDIUL DINAMIC AL AUTOMOBILULUI 1. Studiul solutiilor similare si al tendintelor de dezvoltare 1.1 Studiul solutiilor similare Pentru a...

Promovarea mărcii Skoda

1. SCURT ISTORIC AL MĂRCILOR a. Definirea conceptului de marcă Una dintre cele mai importante preocupări ale producătorilor este aceea de a...

Leasingul - sursă externă de finanțare

INTRODUCERE Conceptul de leasing a devenit în ultima vreme un termen des uzitat în România, această afacere având deja un rol important în...

Ai nevoie de altceva?