Căi de diversificare a ofertei Unilever

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3413
Mărime: 17.82KB (arhivat)
Publicat de: Aura-Mihaela Pricop
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Capitolul I: Căi de diversificare a ofertei

Potrivit modului de conceptualizare a ofertei,aceasta se refera atat la un anumit volum de bunuri si servicii, cat si la un proces de miscare a acestora de la productie la consum.In cadrul ofertei se disting doua elemente principale: fondurile de marfuri din reteaua de distributie – oferta reala sau efectiva – si stocurile de marfuri existente in diferite verigi ale circuitului economic – oferta pasiva.

Oferta se structureaza dupa mai multe criterii, cele mai importante fiind: destinatia produselor in consum( produse destinate consumului final, produse destinate consumului intermediar si produse de echipament), durata de viata a produselor ( bunuri nedurabile si bunuri durabile ), criteriile merceologice ( produse alimentare si produse nealimentare), locul produselor in consumul populatiei si modul de solicitare a acestora de catre consumatori ( bunuri primare de consum si bunuri de necesitate medie si bunuri de prisos sau lux ).

Caracteristicile ofertei se intalnesc atat pe piata bunurilor de consum individual cat si pe piata bunurilor de consum productiv sunt urmatoarele: diversificarea continua materializata in largirea gamei de produse si in crearea de produse noi, impletirea stransa a bunurilor cu serviciile in procesul satisfacerii nevoilor si cresterea ponderii serviciilor in cadrul ofertei, cresterea calitatii bunurilor care alcatuiesc oferta.

Bunurile de utilizare productiva , ca elemente ale ofertei de marfuri, se disting printr-o serie de particularitati cum ar fi:

• Bunurile de utilizare productiva conditioneaza intreaga activitate lucrativa a utilizatorilor

• Bunurile de utilizare productiva sunt strict definite din punct de vedere tehnic

• Bunurile de utilizare productiva au un pret ridicat si o durata de intrebunintare mare

• Bunurile de utilizare productiva genereaza o structura rigida a pietei in care cadrul careia intra ca obiect

Sursele de formare a ofertei de marfuri pot fi clasificare in urmatoarele categorii: productia industriala, productia agricola, productia altor ramuri de activitate, importul si rezervele.

Oferta de marfuri parcurge un proces de innoire si diversificare sub actiunea progresului tehnic in domeniul productiei, a cresterii exigentei consumatorilor si a concurentei de piata.De la aparitia sa in cadrul pietei si pana la disparitia sa de pe piata un produs parcurge urmatoarele faze: lansare, crestere, maturitate si declin.Aceste etape formeaza ciclul de viata a produsului.

Principalele instrumente utilizate pentru a diferentia si a individualiza oferta unei firme in raport cu oferta concurentei sunt: produsul,serviciile comerciale atasate produsului,personalul comercial si imaginea de produs de marca sau intreprindere.

Capitolul II: Prezentarea companiei Unilever

Echilibru intre profit si responsabilitatea corporatiei

Misiunea companiei Unilever - de a adauga vitalitate vietii - arata cat de bine ii intelegem pe consumatorii secolului 21 si stilurile lor de viata. Dar spiritul acestei misiuni strabate, ca un fir rosu, intreaga istorie a Unilever.

In ultimul deceniu a secolului al XIX-lea, William Hesketh Lever, fondatorul companiei Lever Bros, a pus pe hartie viziunea sa pentru sapunul Sunlight - produsul sau revolutionar, care a ajutat la popularizarea curateniei si a igienei in Anglia victoriana. Sapunul Sunlight urma "sa transforme curatenia in obisnuinta; sa le permita femeilor sa munceasca mai putin; sa promoveze sanatatea si sa ajute oamenii sa aiba o infatisare atragatoare,astfel incat viata sa fie mai placuta si mai plina de satisfactii pentru cei care folosesc produsele noastre."

Aceste cuvinte au fost scrise cu mult timp inainte de inventarea expresiei "misiunea companiei", insa ideea pe care o descriau a ramas la baza activitatii companiei noastre. Chiar daca maniera de exprimare - ca si mentalitatea ca doar femeile se ocupa de treburile casnice - este acum desueta.

De-a lungul unei istorii care se intinde pe trei secole, succesul Unilever a fost influentat de marile evenimente ale vremii -cresterea economica, marea criza economica interbelica, cele doua razboaie mondiale, schimbarile din stilul de viata al consumatorilor si progresele tehnologice. Pe tot parcursul acestei perioade, am creat produse care-i ajuta pe oameni sa ia ce e mai bun din viata - sa petreaca mai putin timp ocupandu-se de treburile casnice, sa aiba o alimentatie mai echilibrata, sa le placa mancarea pe care o consuma si sa aiba grija de locuinta lor, de hainele lor si de ei insisi.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, companiile care aveau sa formeze mai tarziu Unilever se numarau printre cei mai activi filantropi ai vremii. Au initiat proiecte prin care au imbunatatit situatia muncitorilor din fabricile lor si au creat produse cu un impact social pozitiv, transformand curatenia si ingrijirea personala intr-o obisnuinta si imbunatatind calitatea alimentatiei prin adaugarea de vitamine in alimentele de consum zilnic.

Unilever crede si astazi in ideea ca succesul inseamna sa actionezi "la cele mai inalte standarde in relatia cu angajatii, consumatorii, societatea si lumea in care traim". De-a lungul anilor, am lansat sau am participat la un numar din ce in ce mai mare de initiative pentru gasirea unor surse durabile de aprovizionare cu materii prime, protejarea mediului inconjurator, sprijinirea comunitatilor locale.

Parcurgand istoricul de mai jos veti vedea cum s-a schimbat portofoliul nostru de branduri. La inceputul secolului 21, prin strategia Path to Growth ("Drumul catre Crestere"), ne-am concentrat pe brandurile noastre globale care au un potential ridicat de crestere, iar odata cu misiunea noastra de a da Vitalitate vietii am intrat intr-o noua faza de dezvoltare. Acum mai mult decat oricand, marcile noastre ii ajuta pe oameni "sa se simta bine, sa arate bine si sa ia ce e mai bun din viata" - o idee foarte draga Lordului Lever in urma cu mai bine de un secol.

Preview document

Căi de diversificare a ofertei Unilever - Pagina 1
Căi de diversificare a ofertei Unilever - Pagina 2
Căi de diversificare a ofertei Unilever - Pagina 3
Căi de diversificare a ofertei Unilever - Pagina 4
Căi de diversificare a ofertei Unilever - Pagina 5
Căi de diversificare a ofertei Unilever - Pagina 6
Căi de diversificare a ofertei Unilever - Pagina 7
Căi de diversificare a ofertei Unilever - Pagina 8
Căi de diversificare a ofertei Unilever - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Cai de Diversificare a Ofertei Unilever.doc

Te-ar putea interesa și

Cercetări de marketing - lansarea noului gel de duș de la Palmolive

„In general, in alegerea unui sapun sau gel de dus, consumatorii sunt influentati de beneficiile pe care le ofera produsul respectiv, de parfum si...

Ai nevoie de altceva?