Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4975
Mărime: 134.09KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

U.S. Commercial Service furnizează rapoarte cunoscute sub denumirea de "Country Commercial Guide" pentru statele care prezintă interes pentru investitorii americani. Utilizaţi „Country Commercial Guide” publicat pentru Brazilia în vederea colectării de informaţii despre această ţară. Considerând că aveţi o companie care produce laptopuri şi care doreşte să pătrundă cu produsele sale pe piaţa acestei ţări, alegeţi cea mai adecvată metodă de intrare pe piaţa braziliană, motivând decizia dumneavoastră cu informaţiile astfel colectate. Utilizaţi informaţii disponibile pe site-ul globalEDGE™ - http://globaledge.msu.edu/

Republica Federală a Braziliei este cea mai mare economie din America Latină și a 5-a cea mai mare țară din lume ca mărime și populație cu aproximativ 193 de milioane de locuitori. Este a 7-a economie a lumii. Susținută de o cerere internă puternică și o creștere a clasei de mijloc, Brazilia a rezistat recesiunii economice mai bine decât majoritatea marilor economii având o creștere economică de 7,5 % anul trecut față de 2,3% înregistrată de țările G7 și 2,8% înregistrat de SUA. In ultimul deceniu Brazilia a susținut politici macroeconomice sigure pentru a controla inflația fără a sacrifica creșterea economică. Acest lucru a păstrat inflația la o rată de 5,9% in 2010 și șomajul la 7,1%.

In 2010, SUA era cel mai mare furnizor de importuri al Braziliei urmată de China, Argentina , Germania și Korea de Sud. La sfârșitul anului 2010 SUA deținea o balanță comercială pozitivă pentru mărfurile exportate către Brazilia in valoare de 35 de miliarde $ și importurile din Brazilia către SUA în valoare de 24 de miliarde de $.

Provocările pieței

Brazilia deține o economie foarte mare și diversificată care oferă companiilor din SUA oportunități pentru exportarea bunurilor și serviciilor, iar exporturile SUA cresc rapid. Exista insa, un număr de provocări pe piața Braziliei cum ar fi distribuția inegală a veniturilor, educație publică slabă, dezechilibru semnificativ de concentrare a pieței și o economie informală care impiedică colectarea de impozite și opreste creșterea economică pentru a atinge potențialul maxim. Acești factori creează un mediu de afaceri complex cu multe obstacole pentru exportatorii americani. Logistica reprezintă o provocare deosebită, având în vedere natura fragmentată a canalelor de distribuţie.

Pe lângă barierele tarifare cu care se confruntă, companiile din SUA vor găsi un sistem vamal complex și un sistem juridic supraincărcat cu un proces de lungă durată pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală și a dreptului comercial. Taxele mari cresc prețurile pentru consumatori cu 100%, in timp ce procedurile birocratice de acordare a licențelor de produse oneroase, cresc costurile de asemenea. Banca Mondiala situează Brazilia pe locul 127 din 183 de economii din lume in ceea ce privește ușurința de a face afaceri.

Oportunități de piață

Puține sectoare, asta în caz că există vreunul, nu prezintă oportunități pe termen scurt. Sectoare precum aviație, petrol, gaze și minerit au înregistrat creșteri mai mari de media. În vederea pregătirii pentru Campionatul Mondial din 2014 și Olimpiada din 2016, brazilienii vor cheltui miliarde pentru infrastructura, drumuri, căi ferate, aeroporturi, stadioane.

Alte sectoare promițătoare pentru exporturile USA ar fi : agricultura și echipamente agricole, construcții, energie, securitate, mediu, energie nucleară, transport și comerț. Compania petrolieră națională braziliană, Petrobas, prezintă cea mai mare oportunitare de extindere în industria globală petrolieră în perioada 2011-2020. Depozitele de petrol descoperite în 2006 și 2007 sunt estimate a depăși 60 miliarde barili de petrol și plasează Brazilia între primii 10 producători de petrol. Petrobas urmează să investească 224 miliarde USD în 2011-2015.

Brazilia este una dintre cele mai mari piețe IT dintre economiile emergente. Cheltuielile utilizatorilor finali sunt estimate a crește la 134 miliarde USD în 2014. Cea mai mare creștere o vor înregistra echipamentele de telecomunicații, care reprezintă 72% din piață, serviciile IT, 13,3% și componentele hardware 11,9%.

Echipamente de telecomunicaţii şi servicii

Brazilia este cea mai mare piaţă de telecomunicaţii din America Latină, cu mai mult de 35% din veniturile regiunii. Serviciile continuă să conducă sectorul la venituri totale de 60 miliarde $ împărţite între operatorii de transporturi fixe (28%), operatorii mobili (38%), şi servicii generale (22%), în timp ce produsele fabricate generează 7.9 miliarde $(12%). Produsele manufacturate au înregistrat o scădere cu 9% faţă de anul precedent, în principal ca urmare a ratei de schimb scăzute. Motorola, Nokia, Nortel si Cisco au creat facilităţi de producţie în Brazilia, oferind ţării una dintre cele mai bune infrastructuri de telecomunicaţii din regiune.

Sectorul de telecomunicaţii din Brazilia a văzut unele schimbări drastice în ultimii doi ani, prin fuziunea firmei Brasil Telecom şi OI, Vivendi (Grup francez) cumpărând GVT (Firma de telefonie ), lansarea mult-aşteptată a unui broadband național şi cel mai recent, preluarea controlului deplin de către Telefónica a Vivo. Brazilia pare să aibă success și practic nu a fost atinsă de crizele financiare globale din 2008-2009, continuă cu pregătirile pentru Cupa Mondială din 2014 şi Jocurile Olimpice în 2016.

Cu o perspectivă economică promiţătoare şi prosperitate în creştere, cererea pentru internet de mare viteză, în Brazilia este în creștere. Operatorii de internet, s-au luptat să ţină pasul cu cererea în creştere, ceea ce a condus la probleme de supraîncărcare a sistemului. Guvernul Brazilian a elaborat planuri de răspândire a internetului de mare viteză în întreaga ţară prin unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură. Doi factori majori au inhibat creşterea internetului de mare viteză în Brazilia și anume lipsa infrastructurii de linie fixă şi prețul internetului care este prea mare pentru brazilieni. Pe de altă parte, dezvoltarea serviciilor de internet mobil în Brazilia nu a fost spectaculos dar a atras mai mult de patru milioane de abonaţi.

Piaţa de telecomunicaţii - indicatori generali

Servicii de telefonie mobile

Decalajul digital între Brazilia şi regiunile dezvoltate, cum ar fi Europa se închide, şi Brazilia, nu va fi cu mult în urma partenerilor săi din SUA şi UE în lansarea tehnologiilor pe termen lung (TTL) sau Long Term Evolution Technologies(LTE), preconizate pentru sfarsitul anului 2012. Apariția TTLva aduce oportunităţi pentru furnizorii de echipamente pentru a oferi soluţii noi, care vor fi pârghiile principalele pentru beneficiile tehnologiei, eficienţa spectrală, îmbunătățirea capacității de semnalizare şi creşterea eficienţei energetice. Operatorii de telecomunicaţii recunosc necesitatea de a extinde ofertele lor, în scopul de a câştiga loialitatea noilor clienţi, de a păstra utilizatorii existenţi şi de a beneficia de potenţialul de piaţă al serviciilor non-voce. Reducerea prețului şi adăugarea de servicii mai valoroase, inclusive transmisii de date mai rapid, îmbunătăţite capacităţile multimedia şi îmbunătăţite de noi tipuri de mass-media sunt strategiile cele mai potrivite pentru ademenirea potențialilor clienți.

Preview document

Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 1
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 2
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 3
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 4
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 5
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 6
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 7
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 8
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 9
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 10
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 11
Cea Mai Adecvată Metodă de Intrare pe Piața Braziliană - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Cea Mai Adecvata Metoda de Intrare pe Piata Braziliana.docx

Ai nevoie de altceva?