Comerț electronic

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 8858
Mărime: 34.20KB (arhivat)
Publicat de: Semtex O.
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Dezvoltarea fara precedent din ultimele doua decenii a tehnologiilor informationale determinate de necesitatea stocarii si a transmiterii rapide a informatiilor cu cele mai mici costuri, a revolutionat comertul global, comertul direct sau cu amanuntul, redefinind principiile clasice ale marketingului. Astazi, termenul de Comert Electronic a devenit sinonim cu cresterea profitului.

Comertul Electronic consta in derularea unei afaceri, ca activitate generatoare de valoare, avand ca suport reteaua Internet si utilizarea unor pachete de programe software specifice.

Comertul Electronic este cheia competitivitatii intreprinderilor in era informationala, asigurand:

accesul la noi segmente de piata (noi clienti);

cresterea vitezei de derulare a afacerilor;

o flexibilitate ridicata a politicilor comerciale;

reducerea costurilor de aprovizionare, de desfacere, de publicitate, etc.;

simplificarea procedurilor;

cresterea competitivitatii.

Pe plan mondial, Comertul Electronic nu mai este o simpla activitate care concentreaza doar eforturile intreprinderilor, aflate in competitia de a castiga noi clienti si de a raspunde cat mai bine exigentelor acestora. In present, Comertul Electronic a devenit o componenta principala a politicilor de dezvoltare economica ale guvernelor tarilor dezvoltate (SUA, Comunitatea Europeana, Japonia, etc.). Prin masurile luate la nivel guvernamental de catre tarile puternic industrializate in vederea stabilirii unor reglementari unice in ceia ce priveste realizarea tranzactiilor comerciale pe suport electronic, Comertul Electronic a devenit o componenta fundamentala a comertului mondial.

Accesibilitatea tehnologiilor informationale legate de Internet, costul scazut al acestora, precum si relativa independenta de tehnologiile clasice, toate acestea permit

economiilor tarilor mai putin dezvoltate si agentilor economici din aceste tari o integrare rapida in acest nou domeniu de activitate.

Comertul electronic (E - Commerce), in conceptia Organizatiei Economice de Cooperare si Dezvoltare (OECD), reprezinta desfasurarea unei afaceri prin intermediul retelei Internet, vanzarea de bunuri si servicii avand loc offline sau online.

In tranzactiile comerciale clasice distingem patru etape diferite:

- informarea com. referitoare la tranzactie:cercetarea de marketing;

- incheierea contractului comercial;

- vanzarea produsului sau a serviciului;

- plata produsului sau a serviciului;

PREGATITI-VA PENTRU E-BANKING

"Alerg sa prind Banca". O expresie care in cateva luni va deveni desueta. Si aceasta datorita introducerii de catre bancile din Romania a serviciului "Personal Computer Banking", unul dintre cele mai raspandite servicii "Electronic Banking" .

"Electronic Banking" ("E-Banking"), cunoscut si sub numele de "Electronic Fund Transfer" (Transfer electronic de bani) utilizeaza computerul si tehnologiile electronice ca suport pentru efectuarea de plati si alte trasferuri de documente.

Cu ajutorul serviciului "Personal Computer Banking" nu va mai fi nevoie sa va deplasati la banca pentru a va ridica extrasele de cont, pentru a efectua plati in lei sau valuta si pentru a verifica daca debitorii dumneavoastra si-au onorat obligatiile. Veti putea face toate aceastea de la birou prin intermediul computerului. In plus, serviciul "Personal Computer Banking" este disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana.

Un alt serviciu "E-Banking", deja oferit de catre bancile din Romania, este sistemul cartilor de debit si de credit. Acesta este utilizat din ce in ce mai mult in Romania, atat de persoanele fizice, cat si de firme, pentru plata diferitelor bunuri si servicii.

Tehnologia Internet a adoptat cu usurinta sistemul de plati prin carti de credit pentru realizarea tranzactiilor comerciale prin intermediul site-urilor Web. Clientul completeaza online un formular in care introduce, pe langa datele necesare vanzatorului pentru livrarea bunului comandat, numarul cartii de credit. Acesta este verificat prin de compania care a emis cardul, dupa care este debitat contul clientului. Realizarea acestor operatiuni presupune insa existenta unor canale sigure de transmitere a datelor intre partile implicate in tranzactie: client, vanzator, compania care a emis cardul si banca.

Din pacate insa, in acest moment in Romania nu pot fi facute plati cu carti de credit prin Internet, insa deschiderea bancilor catre serviciile "Electronic Banking" va face cu siguranta posibil acest lucru mai repede chiar decat ne-am astepta.

A devenit ceva obisnuit ca firmele sa se faca cunoscute prin intermediul retelei Internet, publicand cu ajutorul paginilor Web date despre serviciile pe care le ofera si despre produsele pe care le comercializeaza.

EVALUATI-VA SINGUR SITE-UL WEB

Site-ul firmei dumneavoastra are acum o noua infatisare. A inceput sa fie vizitat. Totusi, clientii nu va contacteaza.

Aceasta este o problema des intalnita pe Internet. Pentru a o depasi, rezervati-va putin timp si analizati inca o data, "la rece", site-ul dumneavoastra. Reganditi-l avand in vedere urmatoarele aspecte:

Textul trebuie sa puna accentul pe beneficiile si avantajele pe care clientul le poate obtine cumparand produsele oferite de dumneavoastra si nu pe caracteristicile acestora. Scrieti o lista cu trasaturile produselor pe care le oferiti, apoi ganditi-va care sunt beneficiile pe care le pot obtine clientii cumparandu-le. Rescrieti textul prezentat pe Internet, enumerandu-le in ordinea importantei. Folositi pentru aceasta indentarea paragrafelor.

Preview document

Comerț electronic - Pagina 1
Comerț electronic - Pagina 2
Comerț electronic - Pagina 3
Comerț electronic - Pagina 4
Comerț electronic - Pagina 5
Comerț electronic - Pagina 6
Comerț electronic - Pagina 7
Comerț electronic - Pagina 8
Comerț electronic - Pagina 9
Comerț electronic - Pagina 10
Comerț electronic - Pagina 11
Comerț electronic - Pagina 12
Comerț electronic - Pagina 13
Comerț electronic - Pagina 14
Comerț electronic - Pagina 15
Comerț electronic - Pagina 16
Comerț electronic - Pagina 17
Comerț electronic - Pagina 18
Comerț electronic - Pagina 19
Comerț electronic - Pagina 20
Comerț electronic - Pagina 21
Comerț electronic - Pagina 22
Comerț electronic - Pagina 23
Comerț electronic - Pagina 24
Comerț electronic - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Comert Electronic.doc

Te-ar putea interesa și

Proiectarea aplicațiilor de comerț electronic - aplicație de food-ordering

Progresele realizate recent în domeniile tehnologie-calculatoare, telecomunicatii si software, precum si în alte domenii ale informatiei, au...

Comerțul Electronic între Provocări și Responsabilități

Vorbind despre comertul electronic ca despre o noua economie, ne referim la o lume în care oamenii lucreaza cu creierul în defavoarea mâinilor. O...

E-Money și E-Banking

Capitolul 1 – E-money 1. 1. Banii şi moneda – concept, funcţii în accepţiunea clasică Banul provine din dinar – monedă bătuta a Sloveniei în...

Comerțul electronic în România din perspectiva integrării în UE

CAPITOLUL 1. COMERTUL ELECTRONIC. CONCEPTE SI DEFINITII 1.1. Definirea activitatii de comert „Comertul reprezinta schimbul de produse prin...

Comerț Electronic

COMERTUL ELECTRONIC : O NECESITATE Dezvoltarea fara precedent din ultimele doua decenii a tehnologiilor informationale determinate de...

Comerț Electronic

CAPITOLUL I: INTRODUCERE ÎN COMERTUL ELECTRONIC 1.1. Scurt istoric al comertului electronic Implicatiile dezvoltarii extrem de rapide a...

Comerțul Electronic

1.1. Dezvoltarea tehnologiei: Ultimii ani au stat marturie unei adevarate explozii a atentiei acordate în plan international rolului crescând al...

Comerțul Electronic Prezent și Perspectiv

INTRODUCERE Expansiunea din ultimii ani a sectorului construcţiilor a dus la dezvoltarea la fel de spectaculoasă a afacerilor cu materiale de...

Ai nevoie de altceva?