Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3621
Mărime: 207.22KB (arhivat)
Publicat de: Ladislau Morar
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ruxandra Ciulu
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Iasi

Extras din proiect

Descrierea firmei

S.C Art Mariage S.R.L.

În viaţa fiecăruia soseşte acel moment special, când vorbele nu mai sunt de-ajuns, când două inimi îţi mărturisesc iubirea şi când toate acestea trebuie să fie împărtăşite cu cei dragi. Încununarea acestei clipe magice o reprezintă NUNTA.

Personajele principale: MÂRÂI. Un EL şi o EA, cu poveşti diferite, dar care se vor regăsi într-una singură, de vis, în care EA, mireasa, este cea care defineşte şi dă contur poveştii prin elegantă, prin stil, prin rafinament, prin faptul de a fi unic şi a fi o mireasă ca tine care să reflecte tot ce însemni tu. Şi aici intervine un element important, foarte important, adică rochia de mireasă. Să găseşti acea rochie de mireasă care să-ţi spună că veţi face echipă bună într-o seară de neuitat. Acea rochie care să te facă unică, să te pună în valoare, să înscrie o nouă poveste cu o nouă prinţesa în cartea “Nunţilor de vis”.

Cum “vedeta” ceremoniei este mireasa, acordându-se atenţie prin atracţia pe care o reprezintă ne-am gândit să oferim mireselor modele unice, modele cu stil, modele extravagante.

Culese parcă din paginile brodate de istorie şi basm sau mai îndrăzneţe de pe copertele revistelor moderne, rochiile îmbină stilul extravagant (excentric, nonconformist, original) cu stilul elegant retro, cu cel romantic şi cel clasic, reuşind să transforme o simplă rochie într-o “rochie a rochilor”.

Oricât de dificilă ar fi situaţia economică a tării, fiecare mireasă doreşte să strălucească în ziua nunţii. Mai mult, există femei a căror personalitate le cere o rochie de mireasă creată special pentru ele, femei care ţin la identitatea lor şi înţeleg că nici un individ nu seamănă cu altul, deci fiecare femeie este unică.

Compania noastră are un număr de 32 angajaţi, deţine un depozit şi trei centre de desfacere amplasate în diferite cartiere ale Iaşului: Tudor, Podu Ros, Păcurari.

Depozitul firmei situat în apropierea oraşului, în Valea Lupului, Şoseaua Păcurari nr.103, a fost preluat în urma unui contract de vânzare-cumpărare; are o suprafaţă de 156 mp iar în cadrul acestui depozit 6 dintre angajaţii firmei lucrează aici.

Punctele de desfacere au suprafeţe aproximativ egale, a câte 63 mp, acestea fiind preluate prin contracte de închiriere; magazinele sunt amplasate astfel: Tudor – Iulius Mall, Podul Ros şi Păcurari – parterul unor blocuri. Fiecare magazin va avea în cadrul său 3 angajaţi – 2 consultanţi în vânzări şi un croitor - care se vor ocupa de bună desfăşurare a activităţii.

Analiza barierelor la intrare şi la ieşire

S.C. Art Mariaj S.R.L. este o firmă nou înfiinţată pe piaţa ieşeana a rochilor de mireasă. Intrând pe o piaţă deja existenta, barierele la intrare sunt de natură: autorizaţiilor de funcţionare, actelor necesare pentru a fi în legalitate, puterea marilor concurenţi deja existenţi pe piaţă, fiind nevoită să practice un preţ relativ mai scăzut decât principalii competitori.

În cazul retragerii de pe piaţă a societăţii noastre, barierele la ieşire sunt constituite din: modelele de rochii de mireasă greu vandabile din cauza faptului că în acest domeniu tendinţele sunt în schimbare continua, imposibilitatea/recuperarea parţială a capitalului investit atât în materiile prime, cât şi în decorarea şi amenajarea magazinului.

Segmentarea pieţei

S.C.Art Mariage.S.R.L se adresează tuturor femeilor, atât din judeţul Iaşi cât şi femeilor din întreaga tara, cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 65 de ani, cu venituri medii şi mari peste 1500 ron.

Segmentare:

Segmentarea geografică: Regiunea – Ex: persoanele din regiunea polară au un acces şi un interes mai mic pentru astfel de produse faţă de persoanele din regiunile mai populate cu climat cald.

Mediul – Ex: persoanele din mediul urban sunt de obicei în pas cu modă şi cauta produse cât mai inovatoare faţă de populaţia din mediul rural care nu prezintă un interes atât de mare asupra modei.

Segmentarea demografică: Vârsta: femeile tinere prezintă un interes mai mare pentru rochiile de mireasă mai trendy, pe când cele mai în vârstă prefera rochiile clasice.

Venit: rochiile de mireasă create din diferite materiale sunt accesibile atât persoanelor cu venituri mari, cât şi celor cu venituri medii şi mici.

Religie: unele persoane nu accepta astfel de rochii fiind ferm convinse că rochiile de mireasă trebuie să fie albe sau după modelul clasic.

Segmentarea psihografica: Personalitate

- Stilul de viaţă: pentru persoanele care sunt deschise la nou, nonconformiste, care le oferă posibilitatea să aibă o rochie unică. Produsele noastre se adresează femeilor cu diferite tipuri de personalitate: introvertite şi extrovertite. De asemenea, nu contează temperamentul său stilul de viaţă al acestora, produsele adresându-se atât persoanelor colerice, sangvinice, flegmatice sau melancolice, cât şi persoanelor libertine sau sedentare.

În schimb, contează foarte mult grupul de apartenenţa al femeilor ce vor fi interesate de produs, pentru că acesta trebuie să fie unul select, de o cultură, respectiv educaţie şi civilizaţie relativ ridicate.

Segmentele pe care firma crede că le-ar putea exclude din piaţa tinta ar fi: persoanele din sistemul monahal, văduvele persoanele cu venituri mici, persoanele care sunt la a doua sau a treia căsătorie, persoanele trecute de o anumită vârstă.

Firma noastră doreşte să schimbe mentalitatea femeilor care au trecut de o anumită vârstă şi nu considera de cuviinţă să mai îmbrace o rochie de mireasă în momentul căsătoriei. Astfel considerăm că în rândul lor puterea de cumpărare ar putea creşte.

Obiective

Obiective generale:

- Creşterea notorietăţii pe piaţa rochiilor de mireasă pe parcursul următorului an.

- Atragerea unui număr de cel puţin 1500 de vizitatori în magazinul nostru în următoarele 3 luni.

- Creşterea vânzărilor cu 30 % în următoarele 3 luni.

- Extinderea pieţei cu 30 % în următoarele 6 luni.

Preview document

Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 1
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 2
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 3
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 4
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 5
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 6
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 7
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 8
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 9
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 10
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 11
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 12
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 13
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 14
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 15
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 16
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 17
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 18
Proiecte Economice în Comert, SC Art Mariage SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Proiecte Economice in Comert, SC Art Mariage SRL.doc

Ai nevoie de altceva?