Analiza Managementului Firmei Body

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5893
Mărime: 102.04KB (arhivat)
Publicat de: Domnica Grecu
Puncte necesare: 6
FACULTATEA DE JURNALISM ŞI ŞTIINŢELE COMUNICĂRII UNIVERSITATEA BUCUREŞTI

Extras din proiect

B.O.D.Y. este o firmă ce prestează servicii de fitness, gimnastică aerobică, masaj şi saună. Sala este poziţionată chiar lângă staţia de metrou Eroii Revoluției. Clădirea este ȋmpărţită astfel: la etajul 2 se află sala de fitness cu vestiare şi băile care să o deservească, la etajul 1 sala de aerobic cu toate dotările necesare (vestiar şi baie), iar la parter: salonul de masaj şi sauna, grupuri sanitare, recepţia şi un minibar.

Obiectul de activitate al firmei este prestarea de servicii de fitness, aerobic, saunã şi masaj persoanelor care doresc sã aibã o condiţie fizicã excelentã, care doresc sã se relaxeze şi sã scape de kilogramele în plus sau de celulita inesteticã, precum şi persoanelor care suferã de diverse afecţiuni care pot fi tratate sau vindecate prin aceste mijloace.

Obiectivele firmei B.O.D.Y. sunt stabilite pe o perioadă de trei ani şi cuprind:

1. realizarea unei cifre de afaceri de cca 35 000RON în anul 3 de funcţionare;

2. creşterea cotei de piaţă până la 15%;

3. crearea unei clientele fidele, care să fie mulţumită de serviciile oferite de firma noastră;

4. creşterea permanentă a calităţii serviciilor oferite clienţilor.

Calitatea serviciilor: reptezintă princiul fundamental al politicii firmei pentru satisfacrea totală a cerinţelor clienţilor. Acest principiu a propulsat şi menţinut firma pe piaţă. Astfel vrem să arătăm că pentru noi calitatea serviciilor nu este un simplu obiectiv ci chiar condiţia existenţei şi dezvoltării ei.

Pentru a realiza obiectivele firmei voi adopta o strategie de marketing care se va axa pe: politica de produs, de preţ şi de promovare. Politica de produs urmărește oferirea unor produse de calitate şi competitive, care să fie mereu adaptate inovaţiilor şi noutãţilor în domeniu (apariţia unor aparate mai performante, noi tehnici de masaj, noi tipuri de uleiuri şi creme etc). Politica de preţ urmărește practicarea unor tarife competititve care sã aibã cel mai bun raport calitate/preţ. Clienţii fideli care îşi fac abonamente lunare, trimestriale sau pe alte perioade vor primi reduceri de preţ proporţionale cu durata de timp pentru care opteazã sã îşi facã abonament. Politica de promovare se va axa pe publicitatea prin media, pe relaţiile publice, promovarea prin intermediul internetului.

Orarul firmei este unul prelungit, pentru a mulţumi atât nevoile clienţilor care merg la serviciu după-amiza, cât şi clienţilor care lucrează ȋn tura de dimineaţă: astfel de luni până vineri de la orele 9:00 până la orele 23:00, iar sambata de la orele 9:00 până la orele 17:00. Pentru a satisface cât mai bine cerinţele clienţilor sala pune la dispoziţie un personal competent şi bine pregatit pentru posturile pe care le vor ocupa. Astfel vor fi 2 persoane la recepţie care vor supraveghea şi sauna, 1 maseur, 1 profesor de aerobic şi 2 instructori de fitness, 3 persoane ȋnsărcinate cu curăţenia si 2 barmani, deci ȋn total personalul va cuprinde 11 persoane. La cererea clienților, sala are contract și cu un nutriționist care să-i sfătuiască din punct de vedere alimentar, pentru a avea o dietă echilibrată, care în combinație cu mișcarea vor avea un rezultat uimitor.

Firma va avea şi un colaborator, un contabil autorizat care sã ţinã contabilitatea firmei. În ce priveşte managemetul firmei, încheierea contractelor cu furnizorii, organizarea, coordonarea, controlul echipei, gestiunea firmei, eu sunt cea care mã ocup de toate acestea. În plus, ca şi manager, voi avea preocuparea de a dezvolta firma şi de a-i asigura profitabilitatea prin intermediul unui management performant.

Organigrama firmei este următoarea:

În mod sigur, importanța exercitiilor fizice nu mai trebuie explicată. Oamenii știu cât de sănătos este să faci mișcare și mulți cunosc deja foarte bine sentimentul de relaxare și de poftă de viață care apare după un antrenament fizic. Unele persoane, cele cu munca de birou în special, chiar simt adesea o nevoie acută să iasă din rutina zilnică și să îsi dezmorțească puțin oasele, ridicând greutăți sau alergând, pur și simplu.

Preview document

Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 1
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 2
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 3
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 4
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 5
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 6
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 7
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 8
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 9
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 10
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 11
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 12
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 13
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 14
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 15
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 16
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 17
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 18
Analiza Managementului Firmei Body - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Analiza Managementului Firmei Body.docx

Alții au mai descărcat și

Semiotica dansului sportiv

Un rol foarte important in comunicarea nonverbala il au semnele legate de miscare, gesturi, mimica si postura care pot fi intilnite in dans. Primii...

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Orientarea managementului marketingului spre performanță

Prezentare L'Oréal Paris, marcă franţuzească de renume mondial în domeniul produselor cosmetice, oferă atât femeilor cât şi barbatilor din...

Ai nevoie de altceva?