Asociația Română Anti-SIDA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4138
Mărime: 120.24KB (arhivat)
Publicat de: Aristide Bogdan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe Teodorescu

Cuprins

  1. 1. Executive summary
  2. 2. ONG-ul
  3. 3. Definirea situaţiei problematice
  4. 4. Obiectivele proiectului
  5. 5. Categoriile de public
  6. 6. Planul de acţiune strategică
  7. 7. Instrumentele de PR
  8. 8. Calendarul proiectului de PR
  9. 9. Bugetul proiectului de PR
  10. 10.Monitorizarea şi evaluarea proiectului de PR

Extras din proiect

Executive summary

Înregistrata oficial în Bucuresti, la 10 aprilie 1992, ca organizatie non-guvernamentala, ARAS a fost înfiintata de un grup de tineri voluntari care si-au propus drept misiune: informarea si educarea tuturor categoriilor de populatie asupra pericolului reprezentat de SIDA si asupra mijloacelor de prevenire a infectiei cu HIV.

Principala problemă cu care se confruntă ONG-ul ARAS consta in o inteţtie scazută a publicului ţinta de a interacţiona cu persoane contaminate cu virusul HIV. Asociatia doreste sa implice in activitatile sale din ce in ce mai multi voluntari competenti, in masura sa ofere asistenta morala si sa empatizeze cu persoanele bolnave.

Atingerea obiectivelor propuse se va realiza prin informarea publicului tinta de existenta asociatiei, de actiunile acesteia si, de asemenea, prin activitatile interactive ce se vor desfasura pe intreaga perioada a campaniei.

Pentru a ne putea indeplinii obiectivele, am folosit instrumente de PR care vizeaza atat mediul on-line, mass-media, cat si media neconventionala. Vom initia o campanie ce se va desfasura in perioada 14 februarie 2013 – 14 mai 2013 ce va include: discursuri, activitati educationale, activitati de informare, dezbateri, conferinte, implicarea unor personalitati empatice, etc.

Activitatile ce se vor desfasura sunt realizare de voluntari tinand cont de varsta si de cunostintele fiecaruia. Persoanele reprezentative pentru targetul ONG-ului sunt impartite in trei categorii. Acesta este facuta in functie de varsta, gradul de educatie si disponibilitate.

Urmarim ca la finalul campaniei ONG-ul ARAS sa isi mareasca numarul de membrii activi, sa modifice perceptia si atitudinea populatiei reticente si discriminatoare spre o implicare pro-activa in favoarea persoanelor contaminate cu virusul HIV.

Prezentarea ONG-ului

Descrierea ONG-ului

ARAS a fost primul ONG românesc axat pe servicii legate de infecţia cu HIV/SIDA şi una dintre primele organizatii non-guvernamentale alcătuite din voluntari.

SIDA Helpline, primul serviciu naţional de informare cu privire la HIV/SIDA îi apartine ARAS. Deşi la inceputurile sale, in 1993, era o linie telefonica de informare şi suport cu apel la tarif normal in reţeaua naţionala de telefonie, dar si cu program limitat, la mai putin de 10 ani distanţa a devenit linie verde, cu program permanent (2002).

Experienţa acumulata ne-a permis să oferim training pentru alte ONG-uri. ACCEPT, Fundatia „Alpha transilvana” din Targu-Mureş, din care ulterior s-a desprins un nucleu ce a dat naştere actualului SMURD (Serviciul mobil de urgenţa, reanimare si descarcerare), sunt doar câteva exemple.

A creat primele grupuri de suport din ţară pentru adulţii cu HIV/SIDA (1995).

A încurajat si sprijinit aparitia mai multor organizaţii ale persoanelor cu HIV/SIDA („Noi şi ceilalţi”, „Fundiţa rosie”, „Sănatatea 2000”, „Sens pozitiv”, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) sau ale foştilor consumatori de droguri injectabile: „Integration”).

ARAS s-a aflat la originea primei campanii de marketing social din tara, în urma căreia, în parteneriat cu PSI Romania, a fost creată marca accesibila de prezervative “Love Plus”.

A introdus in România consilierea pre- si post-testare HIV si este promotoarea instruirii profesionale in domeniu, destinată profesioniştilor din sanatate (medici, asistenţi medicali si moaşe) si acreditată ca educatie medicală continuă.

Este iniţiatoarea activitatilor de informare pentru grupuri vulnerabile greu-accesibile, în chiar locul in care acestea trăiesc sau lucrează; a desfaşurat primele programe de reducere a riscurilor asociate drogurilor injectabile şi primele programe de reducere a riscurilor de infecţie cu HIV/alte infecţii cu transmitere sexuala pentru persoanele care practică sexul comercial etc.

Modelul serviciilor ARAS de prevenire si cel al serviciilor sociale pentru persoanele cu HIV/SIDA au fost urmate si reproduse, de-a lungul anilor, de tot mai multe organizaţii. Serviciile oferite de asociaţie sunt acreditate de statul roman si recunoscute la nivel internaţional. In acelasi timp, asociaţia contribuie la elaborarea de documente strategice in domeniul HIV/SIDA (Strategia naţionala HIV/SIDA, Strategia naţionala antidrog).

Istoric:

1992: ARAS organizează prima sa campanie estivală de informare, pe litoralul Mării Negre, implicând circa 100 de voluntari; de atunci, acest tip de campanie s-a desfasurat cu regularitate in fiecare an.

1993: Primul serviciu SIDA Helpline, deschis pe baza de voluntariat.

1995: Se conturează primul grup de autosuport pentru persoanele cu HIV/SIDA. Are loc demararea programului ARAS de asistenţa psihosociala, destinat adulţilor si vizand respectarea drepturilor acestora si integrarea sociala. Primele quilt-uri românesti, dedicate copiilor care au murit de SIDA in orfelinate, au fost desfaşurate in cadrul unei ceremonii internaţionale de profil, la San Francisco. Şi acest gen de eveniment va fi reiterat anual de ARAS, in spaţii publice din România.

Preview document

Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 1
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 2
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 3
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 4
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 5
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 6
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 7
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 8
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 9
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 10
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 11
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 12
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 13
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 14
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 15
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 16
Asociația Română Anti-SIDA - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Asociatia Romana Anti-SIDA.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Integrarea Socială a Persoanelor Seropozitive

Introducere HIV/SIDA a devenit una din cele mai importante probleme cu care se confruntă întreaga lume atât pe plan medical, cât şi pe plan...

Prevenirea și Combaterea Consumului și Traficului Ilicit de Droguri

Capitolul I. Consideraţii generale în domeniul dependenţei I.1. Scurt istoric privind apariţia şi folosirea drogurilor Tentaţia de a ajunge la...

RPV prezervativul Love Plus

Fisa de identitate: a. constituirea societatii PSI (Population Services International) a fost fondata în 1970 cu scopul de a aduce un suflu nou...

Ghid Practic Pentru Orele de Consiliere

I. INTRODUCERE De ce este importanta prevenirea primara a consumului de droguri? Este cunoscuta preocuparea crescânda a adolescentilor si...

Discriminarea dependenților de droguri

Introducere Discriminarea a fost prezenta in intreaga lume de la inceputul vremurilor si a ramas adanc inradacinata in felul omului de a privi...

Probleme Medico-Sociale ale Maladiilor Sexual Transmisibile

Capitolul I Introducere. Actualitatea temei în lume şi în Republica Moldova În lucrarea dată sunt prezentate principalele probleme...

Sistemul de management al responsabilității sociale - studiu de caz - compania Cardinal Motors

1.1 Evolutia conceptului de responsabilitate sociala Se poate afirma ca primele dezbateri la nivel academic despre Responsabilitatea Sociala a...

Proiect Voluntariat - Prevenirea Consumului de Droguri

I. INTRODUCERE Mai raspândit decât molimele Evului Mediu, traficul si consumul de droguri constituie un pericol grav la adresa umanitatii cu...

Ai nevoie de altceva?