Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 5 fișiere: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3293
Mărime: 170.82KB (arhivat)
Publicat de: Doru Preda
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. 1. Introducere. 3
  2. 1.1 Compania Orange – prezentare generala .4
  3. 2. Criza de imagine actuala .6
  4. 3. Planul de comunicare pentru iesirea din criza. 8
  5. 4. Alegerea releelor de informare (canale de comunicare adecvate). 8
  6. 5. Alegerea tehnicilor specifice de PR. 10
  7. 6. Stabilirea strategiei de comunicare .13
  8. 7. Plan cronologic al activitatilor campaniei de comunicare pentru iesirea din criza de imagine .14
  9. 8. Criterii şi metode de evaluare .16

Extras din proiect

1. Introducere (context)

Pretudindeni putem observa cum orice organizatie se confrunta zilnic cu noi provocari, trebuie sa faca fata unor probleme noi, sa ia decizii care asigura dezvoltarea sau precipita declinul acesteia.

Relatiile publice se dovedesc un instrument original și eficace pentru a raspunde acestor provocari. Ele pot ajuta la rezolvarea unor probleme, lansarea unei idei, creșterea cifrei de afaceri, refacerea imaginii publice sau crearea unui climat favorabil organizatiei. Mai pot ajuta la determinarea oamenilor de a-și schimba comportamentul, la traversarea unei crize sau chiar la evitarea unei catastrofe. De aici reiese și scopul relatiilor publice, acela de a construi și mentine bune relatii cu toate categoriile de public cu care vin in contact.

Fie ca este vorba de o companie multinationala sau de o organizatie mica, folosirea unui plan de campanie poate aduce rezultate benefice, ajutandu-le sa-şi prezinte public punctul de vedere, sa lupte impotriva unui adversar sau a unei organizatii concurente.

Campania de relatii publice reprezinta totalitatea operatiilor coordonate de comunicare, derulate intr-o perioada de timp determinata, intr-un anumit areal, pentru indeplinirea unor scopuri şi obiective ale organizatiilor in raport cu anumite tinte ale comunicarii.

In acest proiect, ne-am propus sa realizam o campanie de relatii publice, intr-o situatie de criza de imagine a unei companii multinationale, pe care o vom prezenta ulterior. Cu alte cuvinte, ceea ce sustinem este faptul ca imaginea, este neconditionat implicata in credinte, atitudini, opinii, cunoştinte, comportament. In atare conditii, daca premiza invocata este corecta, vom putea - prin intermediul campaniei de relatii publice – sa ne concentram asupra reprezentarilor oamenilor (tintelor), in conditii de PR in sensul consolidarii sau modificarii acestora, pentru a determina schimbari de atitudine, comportament, opinie etc.

Planul campaniei de relatii publice este instrumentul ce face legatura intre organizatie şi publicul acesteia. El este primul care are ca misiune sa se adreseze exteriorului organizatiei, celelalte servind la punerea in practica a marilor orientari ale organizatiei, la definirea şi fabricarea produselor sale, produse care trebuie sa fie şi vandute. Planul campaniei de relatii publice este deci, interfata dintre activitatile interne ale organizatiei şi publicul sau. El va propune actiuni concrete ce trebuie realizate pentru atingerea obiectivelor, printr-o succesiune ordonata de operatiuni efectuate pentru gasirea solutiilor de comunicare in functie de preocuparile organizatiei; incepe cu o analiza şi continua cu un studiu, o planificare, o faza de executie şi una de control.

1.1 Compania Orange – prezentare generala

Orange este liderul pietei de telecomunicatii mobile din Romania, cu aproximativ 11.000.000 de clienti, la finalul lui 2009.

Orange Romania este filiala romaneasca a operatorului global de telefonie mobila Orange SA, divizia de telecomunicatii mobile a France Telecom. Orange Romania este detinut in proportie de 96,8% de France Telecom.

France Telecom are peste 193 de milioane de clienti, pe cinci continente. La sfarșitul lunii decembrie 2009, Orange Romania avea venituri de 1,055 miliarde de euro.

Rezultate financiare (milioane euro) :

Promisiunea brandului Orange este aceea de a crea un viitor mai bun și de a oferi o experienta de comunicare cat mai simpla și mai intuitiva. In practica, acest lucru s-a tradus printr-o serie de inovatii și investitii in dezvoltarea retelei, care le-au oferit celor 2,7 de clienti broadband din Romania, servicii care sa le transforme telefonul intr-un terminal cu multiple aplicatii și servicii mobile, accesibile printr-o simpla apasare de buton.

Preview document

Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 1
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 2
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 3
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 4
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 5
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 6
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 7
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 8
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 9
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 10
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 11
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 12
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 13
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 14
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 15
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 16
Campanie de comunicare anticriză privind imaginea și reputația Orange România - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • 1.docx
  • 2.docx
  • 3.docx
  • 4.docx
  • 5.docx

Alții au mai descărcat și

Gestiunea unei Crize de Imagine Coca-cola

1.Prezentarea generala a organizatiei Coca-Cola este bautura racoritoare care este savurata de sute de milioane de ori pe zi de oameni de pe tot...

Procesul Comunicării în Situatii de Criza

1. INTRODUCERE Comunicarea in situatii de criza este cea mai provocatoare si fascinanta practica a comunicarii. Informatia lipseste sau este...

Campanie de Comunicare

Cap.1.Prezentarea generala a societatii agroalimentare “Jacobs” Brandul Jacobs face parte din portofoliul Kraft Foods Romania, a doua companie de...

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?