Piața auto din România

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 5395
Mărime: 729.57KB (arhivat)
Publicat de: Florina Zaharia
Puncte necesare: 6
Academia de Studii Economice

Extras din proiect

Scurt Istoric

Opel Astra este una din masinile pe care romanii se inghesuie sa o cumpere, in special cand se gandesc la piata second-hand. Si pe buna dreptate, este o masina corecta din punct de vedere al costurilor si al avantajelor pe care le ofera.

Masina descinde din Opel Kadett, este un model de clasa compacta si reprezinta raspunsul constructorului din Russelheim la concurentii VW Golf, Ford Escort (actualmente Focus), Toyota Corolla, Renault 19 (actualmente Megane), Fiat Tipo (actualmente Bravo/ Stilo).

Dupa cum se stie Opel este o divizie europeana a gigantului General Motors. De aceea, pe mapamond, Opel Astra mai poate fi gasit si sub marcile: Vauxhall, Chevrolet, Saturn, Holden, (bineinteles tot subsidiare ale GM). Opel Astra, in prezent, se fabrica in Germania, Belgia, Polonia, Anglia, Ucraina, Rusia, Africa de Sud, India si Brazilia.

Modelele de Opel Kadett au fost de la A la E, iar Opel Astra a continuat lista de modele incepand cu Astra F. Astfel in prezent exista urmatoarele modele : Astra F , Astra G, Astra H si Astra J.

Acest proiect se axeaza pe modelul Opel Astra J. Ne dorim ca in urma campaniei de publicitate ce se v-a desfasura in urmatoarele sase luni sa crestem cota de piata pentru anul 2012.

Opel Astra F

Opel Astra F si-a facut debutul in 1991. A fost vanduta ca hatchback in 3 sau 5 usi, berlina (sedan) si break (caravan). O versiune cabrio a fost de asemenea oferita (construita de Bertone in Italia). Productia ei a continuat pana in 2002. Masina si-a continuat viata pana in acest an, fiind oferita in Europa centrala, de est, si Turcia (1998-2002) sub numele de Astra Classic.

Opel Astra F a fost oferita si pe piata sud-africana, incepand cu 1992, fiind licentiata de firma Delta. Opel Astra F a beneficiat de o revizie destul de mare in 1995, odata cu lansarea motoarelor Ecotec de catre Opel.

Opel Astra G

Opel Astra G a fost lansata in 1998. Ca si generatia predecesoare Opel Astra G a beneficiat de mai multe versiuni de caroserie: hatchback cu 3 usi, hatchback cu 4 usi, break (caravan), berlina (sedan). In plus aceasta noua versiune de Opel Astra a fost furnizata si in varianta coupe si cabrio (ambele fiind opera lui Bertone).

Sasiul lui Astra a fost perfectionat de Lotus. In urma acestei actiuni s-a obtinut MPV-ul (Multi Purpose Vehicle) Opel Zafira.

Printre alte motorizari diesel (1.7 DTI, 2.0 DTI, 2.2 DTI) si pe benzina, masina beneficiaza si de o versiune echipata cu instalatie GPL direct din fabrica. In Brazilia exista o versiune de motorizare ce permite alimentarea cu benzina sau combustibil local pe baza de alcool (flexpower) care furnizeaza 127 cp la 5200 rpm (2000 cmc, 8 valve).

Opel Astra G/B inca se fabrica in Polonia (la Gliwice), Brazilia si Rusia (produsa de joint-venture-ul GM-AvtoVAZ) si este destinat pietelor cu putere scazuta de cumparare.

Opel Astra H

Opel Astra H a fost lansat in 2004, in Europa. A inceput cu o versiune de hatchback in 4 usi, la care s-a adaugat hatchback-ul de 3 usi (numit GTC). Mai nou, au aparut berlina si break-ul.

Fiecare tip de motorizare de pe Opel Astra H beneficiaza de o setare speciala a suspensiei efectuata de catre Opel.Versiunea de top a lui Opel Astra H este OPC. Aceasta versiune dispune de un motor de 2 litri, turbo, 240 cp, 320 Nm cuplu motor. Dotarile suplimentare ale acestei versiuni sunt: kit-ul sport interior, jenti de 18", cutie in 6 trepte, instalatie xenon etc.

Opel Astra J

Noul Opel Astra, generatia J, a fost lansat oficial in anul 2009 la sfarsitul lunii septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta substituie generatia anterioara, Astra H, care a intrat in productie in 2004 si va mai ramane acolo timp bun, transformandu-se in Clasic III, iar Astra Clasic II va iesi din productie dupa cei 12 ani in care a fost produsa in sute de mii de exmplare.

Opel Astra este o masina care intotdeauna a avut succes si totodata este si o alegere buna pe care poate sa o faca o persoana care isi doreste o masina compacta hatchback. Pretul este intr-adevar un factor important in aceasta ecuatie, iar Astra se situeaza undeva in partea superioara, pretul de pornire este de 14.250 euro cu TVA inclus, cel mai mic pret de pe segment o gasim in curtea Kia cu al lor Cee'd, care porneste de la 11.722 euro cu TVA inclus, la cealalta extrema se situeaza Golful cu un pret de pornire de 14.850 euro cu TVA inclus.

Noul Opel Astra are un design exterior inspirat de modelul de clasa mai mare a producatorului german, Insignia, asta poate si datorita faptului ca Insignia a castigat titlul de Car of the Year 2009, dar si Astra se poate mandri cu o clasare pe podium iesind pe locul 3 la editia 2010 a aceluiasi concurs.

Comparandu-l cu modelul precedent, pentru noul Astra designerii au adoptat un stil putin mai agresiv si mai putin angular, rezultatul a fost o masina frumoasa, care are o fata impunatoare si un spate atragator.

Preview document

Piața auto din România - Pagina 1
Piața auto din România - Pagina 2
Piața auto din România - Pagina 3
Piața auto din România - Pagina 4
Piața auto din România - Pagina 5
Piața auto din România - Pagina 6
Piața auto din România - Pagina 7
Piața auto din România - Pagina 8
Piața auto din România - Pagina 9
Piața auto din România - Pagina 10
Piața auto din România - Pagina 11
Piața auto din România - Pagina 12
Piața auto din România - Pagina 13
Piața auto din România - Pagina 14
Piața auto din România - Pagina 15
Piața auto din România - Pagina 16
Piața auto din România - Pagina 17
Piața auto din România - Pagina 18
Piața auto din România - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Piata Auto din Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Atitudinea Consumatorilor privind Publicitatea Pieței Auto din România

INTRODUCERE Aceasta lucrare isi propune sa analizeze din punct de vedere al avantajelor si dezavantajelor publicitatii pietei auto din Romania, si...

Analiza multinaționalelor pe fondul crizei financiare

Introducere Una dintre cele mai mari forţe de presiune cu care se confruntă evoluţia ţărilor şi a uniunilor de comerţ internaţional este...

Criza economică în România

Capitolul I.Aspecte generale ale crizei economice in Romania Criza economica pe care Romania incepe sa o traverseze este cu precadere o criza...

Analiza pieței de autovehicule - studiu de caz pe Logan

INTRODUCERE Lucrarea de faţă cu titlul „Analiza pieţei de autovehicule. Studiu de caz pe LOGAN” este structurata in doua părţi. Prima parte...

Criza economică mondială și efectele asupra României

INTRODUCERE Anul 2009 atât de imprevizibil, precum capitalismul însuşi. Mânaţi de prosperitate şi de instinctul de a evolua rapid, oamenii au fost...

Tranzacții comerciale - privatizarea Automobile Craiova de către Ford

1. Caracterizarea generala a privatizarii 1.1. Definirea privatizarii Privatizarea consta in transferul activelor care sunt in proprietatea...

RPV Toyota Avensis

Nu putini sunt cei care întorc capul dupa o masina “tare”. La fel suntem si noi “infectati cu microbul automobilismului”, iar aparitia ultimului...

Asigurări Auto

1.Introducere Productia este o conditie esentiala a existentei societatii umane. Pentru a trai si a evolua, omul trebuie sa produca si sa creeze...

Ai nevoie de altceva?