Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru L'Oreal Paris

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1410
Mărime: 10.92KB (arhivat)
Publicat de: Irinel Ignat
Puncte necesare: 6
ŞCOALA NAŢIONALĂ DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE FACULTATEA DE COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Extras din proiect

Anul 2009 a adus celei mai mari companii din industria frumuseţii, L’Oréal, cea de-a 100 aniversare.

Aventura frumuseţii a început pentru L’Oréal în Paris, Franţa , în 1909, cu un singur brand, înfiinţat de chimistul Eugene Schueller, devenind, în timp, liderul mondial în industria frumuseţii.

Compania L’Oréal are convingerea ca toată lumea aspiră la frumuseţe. Astfel misiunea pe care o urmăreşte este de a ajuta femeile şi bărbaţii din întreaga lume să conştientizeze această aspiraţie şi să-şi exprima personalitatea la maxim. Acestea sunt lucrurile care dau sens şi valoare activităţii companiei şi angajaţilor acesteia.

Strategia L’Oréal se bazează pe investiţii continue în cercetare ştiinţifică şi dezvoltare. Datorită acestui lucru mărcile companiei oferă produse inovatoare, eficiente, practice şi cu o utilizare plăcută , fiind fabricate la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă.

Astăzi compania L’Oréal Paris este prezentă, la propriu , în toată lumea , începând cu Europa, continuând cu America de Nord, America Latină, Africa,Orientul Mijlociu, Asia de Est şi terminând cu Pacificul de Sud.

SISTEMUL DE INDICATORI ŞI SUBINDICATORI

EFICACITATEA ORGANIZAŢIEI

Concepţie modernă de organizare

Încă din 1914, L’Oréal a înfiinţat o reţea embrionară în Europa. De asemenea compania şi-a început povestea cu un singur brand şi a ajuns în prezent la 23 de brand-uri.

Expansiunea internaţională a explodat pur şi simplu în anii ’90, prin achiziţii strategice, care au permis grupului să-şi extindă dezvoltarea internaţională.

Compania L’Oréal este prezentă acum în 130 de ţări, printre care se numără şi România, adresându-se unui miliard de consumatori.

Cifra de afaceri semnificativă

Datorită exinderii, 90% din cifra de afaceri a grupului L’Oréal este realizată în afara Franţei.

În primul trimestru al anului 2008 L’Oréal Paris raporta o cifră de afaceri de 8,6 miliarde Euro, în creştere cu 1,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007. La începutul anului 2009 compania anunţa o cifră de afaceri de 17,5 miliarde Euro.

Această evoluţie pozitivă a fost susţinută de o creştere a vânzărilor în Europa de Vest şi de un nivel ridica al activităţilor din America de Nord.

Vânzările companiei au crescut în ultimul trimestru al anului trecut cu 12,2%. În Europa de vest, cifra de afaceri L’Oréal a urcat cu 2,7%, iar în America de Nord creşterea cifrei de afaceri a fost de 18,2%. De cealaltă parte, în celelalte regiuni ale lumii, compania a înregistrat o creştere de 24,2%. Numai în Europa de Est cifra de afaceri a progresat cu 30,3%.

La 30 septembrie 2009 oficialii L’Oréal anunţau o creştere a cifrei de afaceri cu 0,7% la 13 bilioane Euro. Creşterea se datorează în special noilor pieţe de desfacere din Asia.

Profit substanţial

Fără a lua în calcul profiturile excepţionale, profitul net s-a majorat cu 11,2%, până la 2,039 miliarde euro, adică 3,36 euro /acţiune, situându-se puţin sun previziunile medii ale analiştilor de 2,183 miliarde euro, adică 3,37/acţiune.

Poziţie bine definită pe segmentul de piaţă specific

Cel mai mare producător de cosmetice din lume, L’Oréal, a anunţat o creştere de 8,1% a vânzărilor sale, ca urmare a achiziţiilor, a creşterii solide pe piaţa est-europeană şi a cererii de şampoane, parfumuri şi seturi de machiaj.

Cu 23 de brand-uri în toată lumea, compania fabrică mai mult de 4,5 miliarde de produse în fiecare an, în anul 2008 înregistrând peste 600 de patente.

Politica activă de investiţii

3,4% din cifra de afaceri a companiei sunt dedicaţi în fiecare an cercetării şi dezvoltării. Astfel că Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare se bucură de un buget anual de aproape 600 milioane Euro.

L’Oréal a intrat în topul celor mai mari investitori în publicitate din lume, în anul 2007 aflându-se pe locul 3, detronând astfel compania General Motors.

Preview document

Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru L'Oreal Paris - Pagina 1
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru L'Oreal Paris - Pagina 2
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru L'Oreal Paris - Pagina 3
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru L'Oreal Paris - Pagina 4
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru L'Oreal Paris - Pagina 5
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru L'Oreal Paris - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru L'Oreal Paris.doc

Ai nevoie de altceva?