Amenajarea unei grădini private - Comuna Viziru

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 20 în total
Mărime: 1.33MB (arhivat)
Publicat de: Anghelina Iorga
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere
  2. Scopul lucrarii, suprafata si amplasament
  3. Studiul zonei in care se realizeaza amenajarea
  4. Descrierea speciilor floricole si arboricole utilizate
  5. Alegerea tipului de alei si de mobilier

Extras din proiect

Crearea de noi zone verzi, protejarea, conservarea si extinderea celor existente, reprezinta un mijloc important de combatere a actiunii factorilor poluanti, si de ameliorare a mediului de viata al oamenilor.

Spatiile verzi contribuie la îmbunatatirea calitatii vietii omului prin realizarea mediului si cadrului favorabil recrearii publice sau private în aer liber, prin îmbunatatirea si înfrumusetarea mediului antropic (localitati, unitati industriale) în care omul traieste si munceste, influentând pozitiv starea psihica si fizica a acestuia.

Scopul acestei lucrari il reprezinta realizarea planului unei gradini particulare. Rolul functional al gradinii este acela de realizare a unui spatiu natural de recreere si relaxare.

Aceste tipuri de spatii verzi reprezinta o categorie aparte, au suprafete variabile de la 40-50 m2 pâna la 400-1000 m2, prezentând un acces limitat si fiind de fapt spatii închise delimitate de împrejmuiri.

Spatiul ce trebuie amenajat este imprejmuit de gard din zid de caramida, iar pe suprafata respectiva se afla o locuinta situata in partea de nord-est a terenului, precum si in garaj situat in partea nord-vestica. Locul de amenajare al gradinii este partea central-sudica a terenului.

Gradina are o suprafata dreptunghiulara de 600mp, cu lungimea de 30m si latimea de 20. Este amplasata pe un teren plan in cadrul judetului Braila.

Terenul pe care se va realiza amenajarea se afla in comuna Viziru la 37 km sud de municipiul Braila și 15 km vest de Dunare.

Altitudinea este de 20–24 m. Relieful este relativ uniform, reprezentat prin câmpuri netede, întinse, având zone cu predominare culturi cerealiere.

Zona in care se realizeaza amenajarea se caracterizează printr-un climat temperat continental. Verile sunt călduroase și uscate, precipitațiile fiind reduse, cu caracter torențial și inegal repartizate, iernile sunt reci, fără un strat de zăpadă stabil și continuu.

In comuna Viziru temperatura medie anuală este de 11 grade C Valorile cele mai ridicate se înregistrează în lunile iunie, iulie şi august.Precipitaţiile medii multianuale sunt de 442,4 mm.

Conținut arhivă zip

  • Amenajarea unei Gradini Private - Comuna Viziru.ppt

Alții au mai descărcat și

Amenajarea unei grădini private

1.SCOPUL LUCRARII . SUPRAFATA SI AMPLASAMENT Scopul acestei lucrari il reprezinta realizarea planului unei gradini particulare. Rolul functional...

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Arhitectură Peisageră și Design Forestier

Cap. I. GENERALITATI 1.1. Definitia si obiectul disciplinei Arhitectura peisagera, numita si Arhitectura peisajului sau Proiectarea spatiilor...

Ai nevoie de altceva?