Managementul apei pe Brațul Sfântul Gheorghe

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 14 în total
Mărime: 1.99MB (arhivat)
Publicat de: Eugen Paraschiv
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vlad Maria

Extras din proiect

Sfantul Gheorghe este cel mai vechi brat, care transporta 22% din volum de apa si aluviuni.

Cea mai mare adancime pe acest brat este de 26 de m. Si acest brat a suferit transformari prin taierea unui numar de sase meandre, lungimea sa scurtandu-se la 70 de km navigabili.

La varsare formeaza o acumulare de nisip sub forma unor insule, Sacalinul Mic si Sacalinul Mare.

Din bratul Sfantul Gheorghe se desprind spre sud canalele Dranov si Dunavat, prin care se realizeaza legatura cu laguna Razim.

Localitati de-a lungul bratului: Nufaru, Mahmudia, Uzlina, Sf. Gheorghe.

Are un curs sinuos desfasurat pe 112 km, inaintand spre sud-est.

Problemele din ce în ce mai stringente asupra ecosistemeloracvatice europene au făcut ca Uniunea Europeană să susţinăprotecţia apelor ca fiind o prioritate majoră, elaborând în acestsens, după 5 ani de dezbateri, aceasta Directivă care stabileştepentru prima dată un cadru pentru protecția tutror apelor desuprafață interioare, a apelor tranzitorii, a apelor costiere șisubterane.

Directiva Cadru Apă a fost transpusă în legislația dinRomânia prin Legea Apelor 107/1996 modificată șicompletată prin Legea 310/2004, Legea 112/2006 și OUG3/2010.

Implementarea Directivei Cadru Apă va contribui la odezvoltare durabilă socio-economică prin asigurareanecesarului de apă pentru folosințe, atât din punct de vederecalitativ cât și cantitativ.

Conținut arhivă zip

  • Managementul Apei pe Bratul Sfantul Gheorghe.ppt

Alții au mai descărcat și

Monitorizarea calității mediului - Sfântul Gheorghe

Braţul Sfântul Gheorghe 1.Localizare Braţul Sfântu Gheorghe este cel mai sudic braţ al Dunării, până la vărsarea acesteia în Marea Neagră, în...

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?