Schimbările globale ecotoxicologice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 13 în total
Mărime: 972.16KB (arhivat)
Publicat de: Dorin Kiss
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristina Modrogan

Extras din proiect

Schimbările climatice reprezintă o amenințare pentru biota marina din cauza CO2 atmosferic crescut ce provoacă încălzirea oceanelor, acidificarea, hipercapnia si scaderea concentratiei de carbonat.

Acesti factorii au efecte toxice asupra dezvoltarii nevertebratelor

Majoritatea speciilor marine este reprezentata de nevertebratele care se reproduc. Acestea se bazează pe mediile bentonice și pelagice pentru a completa ciclul lor de viață.

Inca de la aparitia vietuitoarelor s-a constatat ca in apa oceanelor au aparut modificari din cauza poluarii, incalzirii, acidifierii si hipercapniei care au efecte negative asupra dezvoltarii biotei.

Impactul acidifierii oceanelor in ceea ce priveste gameții nevertebratelor marine, embrionii și larvele ce sunt în curs de dezvoltare, este negativ, ca urmare a efectelor directe ale pH-ului,suprimarea hipercapniei in metabolism deja este o amenințare majoră pentru calcifierea marina

Din cauza sensibilității lor ridicate la poluanți, nevertebratele marine si embrionii gameților au servit ca model in ecotoxicologia sistemului marin.

Testele biologice în special cele bazate pe echinoderm și dezvoltarea de moluște sunt instrumente-cheie de reglementare pentru monitorizarea toxicitatii.

Conținut arhivă zip

  • Schimbarile Globale Ecotoxicologice.pptx

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?