Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 7352
Mărime: 74.68KB (arhivat)
Publicat de: Marcela Zamfir
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andrei Marin

Extras din proiect

. Aspecte generale:

1. Tipul de societate şi modul de constituire

Datorită criteriului de confidenţialitate pe care această societate m-a rugat să-l respect, voi folosi în continuare o denumire fictivă a acestei companii, pe care – convenţional – o vom denumi pentru întregul proiect – SC PROD Company SRL.

S.C. SC PROD Company SRL s-a înfiinţat în anul 2005, luna martie, având un număr de 3 asociaţi.

• actul de infiinţare este actul constitutiv al societăţii comerciale

• durata societăţii este nelimitată şi incepere de la data dobândirii personalităţii juridice care este data înmatriculării la Registrul Comerțului Sibiu şi anume 02.03.2005,

• capitalul social al societăţii este constituit prin aportul în numerar al asociaţilor, părţile au stabilit în actul constitutiv un capital social de 10.710 lei, reprezentănd 357 părţi sociale a câte 10 lei pentru fiecare asociat, reprezentind 33,33% din capitalul social şi 33.33% cota de participare la beneficii şi pierderi ;

• domeniul principal de activitate comerţ cu ridicata al maşinilor unelte. Societatea mai desfăşoară şi alte activităţi printre care: activităţi de închiriere a utilajelor, maşinilor şi echipamentelor, întreţinerea şi repararea acestora.

Societatea este administrată de administratorul societăţii numit cu acordul celor trei asociaţi, hotărârile societăţii se iau cu acordul celor 3 asociaţi.

2. Structura organizatorică a agentului economic la care se realizează practica, administrarea şi conducerea societăţii

Activitatea principală a SC PROD Company SRL este comerţ cu ridicata al maşinilor-unelte. Ca activitate secundară întreținerea, repararea şi inchirierea maşinilor-unelte . Activitatea de baza se realizează prin vânzările en-detail şi en-gros şi prin distribuţie directă către beneficiari. Aprovizionarea cu mărfuri se face cu ajutorul autoturismelor proprii sau apelând la societăţile de curierat.

In anul 2005 S.C. SC PROD Company SRL avea un număr de 67 clienţi şi 17 furnizori de produse și servicii ajungând în anul 2009 la un număr de 688 clienţi şi 478 furnizori de produse şi servicii.

Patrimoniul SC PROD Company SRL constă din: 2 autoutilitare Dacia Logan VAN PACK şi un Citroen Jumper care se folosesc pentru transport şi aprovizionare, 4 autoturisme, care sunt folosite de agenţii comerciali şi directori, instalaţii tehnologice, scule, dispozitive, şi diverse utilaje pentru inchiriat . Iniţial, societatea a avut un număr de 3 angajaţi, în prezent, numărul angajaţilor ajungând la 16.

Societatea comercială SC PROD Company SRL este organizată în 3 departamente în funcție de procesele pe care le desfaşoară şi după funcţiile pe care le îndeplinesc. Activităţile legate în mod direct de vânzare, întreţinere şi reparaţii constituie funcţiile de bază ale organizaţiei, o mare parte a funcţiilor de susţinere sunt externalizate (contabilitate, resurse umane, curăţenie, protecţie şi pază, etc.). Funcţiile de bază sunt îndeplinite de personalul care lucrează în departamentele de aprovizionare, distribuţie şi întreţinere şi reparaţii.

Recrutarea forţei de muncă se face prin intermediul anunţurilor din ziare, prin apelarea la firme specializate in acest sens sau prin anunţarea locurilor vacante la Agenţia Judeteană a Ocuparii Forţelor de Muncă. Selecţia se face pe baza de interviu. După selecţie fiecare angajat este supus unei perioade de probă de doua luni. Acesta se află in relaţii de subordonare cu directorul general şi de colaborare cu celelalte departamente.

Departamentul de aprovizionare este însărcinat cu asigurarea în condiţii optime a necesarului de mărfuri şi piese de schimb. Totodata acest departament se ocupă şi de întocmirea actelor necesare transportului mărfurilor şi de recepţia mărfurilor şi pieselor de schimb. Relaţiile pe verticală sunt de subordonare directorului general, iar relaţiile pe orizontala sunt de colaborare cu: desfacerea şi intreţinere şi reparaţii, pentru stabilirea stocurilor necesare din fiecare produs.

Departamentul desfacere întocmeşte periodic rapoarte în funcție de produs, mărimea comenzii şi client , intocmesc facturile în funcţie de comenzile clienţilor şi răspund prompt şi amabil la solicitările venite din partea clienţilor. Personalul se află in relaţii de subordonare cu directorul de vânzări şi directorul de marketing şi de colaborare cu ceilalţi.

Departamentul de intreţinere şi reparaţii constată defecţiunile, intocmeşte fişele de repaţii pentru utilajele primite, repară utilajele primite, transmit departamentului de aprovizionare necesarul de piese de schimb. Sunt subordonate directorului general.

Structura şi organizarea firmei este flexibilă şi eficientă în situaţii diferite. Sarcinile pe care trebuie să le indeplinească fiecare angajat sunt clar stabilite şi cunoscute de mai multe persoane din societate pentru a putea fi inlocuit in orice situaţie. Societatea nu are foarte mulţi angajaţi şi aceştia sunt coordonaţi foarte bine de managerii companiei.

Baza tehnico - materială este structurată in linii mari pe cele doua activităţi ale firmei comerţul şi prestările de servicii, dar există şi elemente comune aparţinând celor doua activităţi. Pentru activitatea de comerţ societatea are un spaţiu inchiriat in care se afla depozitul, birourile şi atelierul de reparaţii. Are la dispoziţie 7 mașini atât pentru aprovizionare cât şi pentru distribuţie. Birourile sunt dotate cu mobilierul şi aparatura necesară (calculatoare, imprimante, telefon, fax, internet), depozitul dispune de rafturi, expozitoare pe care sunt depozitate mărfurile şi cutii etichetate pentru mărfurile neexpuse şi piesele de schimb. Pentru activitatea de prestări servicii societatea este dotată cu seturi de chei, şurubelniţe, cleşti, truse de scule, testere, aparate de măsurat, compresor şi alte scule, dispozitive şi verificatoare necesare desfăşurării activităţii.

Planul de recrutare constă în: studiul politicii de personal, culegerea de informaţii privind corespondenţa oameni-posturi, analiza informaţiilor care permit definirea nevoilor de recrutare, planificarea acţiunilor in vederea recrutării.

Selecţia şi recrutarea personalului se bazează pe urmatoarele elemente: studii, atestate de certificate sau diplome; vechimea in munca; postul deţinut anterior; calităţile, cunoştinţele, aptitudinile persoanelor in cauză.

Incadrarea salariaţilor societăţii se face pe baza de contract de munca , cu respectarea prevederilor Codului Muncii şi a regimului de asigurari sociale.

Societatea are in prezent 15 salariaţi cu contract de muncă pe perioada nedeterminată.

Se preferă recrutarea internă a forţei de muncă. Avantajele recrutării interne: societatea cunoaşte mult mai bine punctele forte şi punctele slabe ale candidaţilor; atragerea candidaţilor este mult mai uşoara; selecţia este mult mai rapidă şi mai eficientă; se permite obţinerea calificării specifice societăţii respective doar prin recrutarea din cadrul acesteia a unui candidat; probabilitatea de a lua decizii necorespunzatoare este mult diminuată; timpul aferent orientării şi indrumării pe posturi a noilor angajaţi este mult diminuat; motivarea personalului creşte, iar ambianţa morala se imbunătăţeşte; recrutarea personalului este mult mai rapidă şi mai puţin costisitoare; sentimentul de apartenenţă la organizaţie, de loialitate sau de ataşament faţă de aceasta creşte.

Preview document

Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 1
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 2
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 3
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 4
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 5
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 6
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 7
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 8
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 9
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 10
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 11
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 12
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 13
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 14
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 15
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 16
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 17
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 18
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 19
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 20
Analiza economico-financiară a firmei SC Prod Company SRL - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Analiza Economico-Financiara a Firmei SC Prod Company SRL.doc

Te-ar putea interesa și

Modalități de înființare a unei întreprinderi din domeniul agroalimentar cu aplicație la SC Rarăul SA

CAPITOLUL I LOCUL SECTORULUI AGROALIMENTAR ÎN ECONOMIA ROMÂNIEI 1.1. Importanţa sectorului agroalimentar din România Economia agroalimentară se...

Strategii de Marketing în Cadrul SRL Conaprim Grup

Introducere Actualitatea temei. În procesul actual de evoluţie al economiei multe aspecte ale marketingului strategic încă nu sunt pe deplin...

Dezvoltarea Spațiului Rural cu Ajutorul Activităților Alternative

Introducere Structura, intenţiile şi scopul acestei lucrări sunt axate pe analiza şi cercetarea problemelor actuale şi de perspectivă, în ceea ce...

Diagnosticul Financiar al Firmei SC Transali Company SRL

DIAGNOSTICUL FINANCIAR AL FIRMEI Capitolul 1 – Cadrul organizatoric al sistemului financiar şi contabil al întreprinderii 1.1. Prezentarea...

Ai nevoie de altceva?