Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2829
Mărime: 428.90KB (arhivat)
Publicat de: Constantin Oancea
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1)Prezentarea generala a intreprinderii SC.Azomures.SA.:

AZOMURES S.A Targu- Mures este o societate pe actiuni infiintata conform legii NR 15/1990 si prin hotararea guvernului Nr 1200 din 2 noiembrie 1990.

De-a lungul anilor s-a dezvoltat în mai multe etape:

• Etapa I - În anul 1966 începe producerea de îngrășăminte chimice la Azomureș Tîrgu Mureș.

În această etapă exista pe platforma de îngrășăminte o instalație de amoniac, una de acid azotic și una de producere azotat de amoniu prill.

Pe lângă aceste instalații mai exista și o centrală electrotermică, o instalație de apă demineralizată precum și alte facilități necesare producției de îngrășăminte (ateliere de reparații mecanice, electrice și automatizări, laboratoare, stație CF uzinala, etc).

• Etapa a II-a - În anul 1968 se pune în funcțiune a doua fabrică de amoniac (prima fabrica Kellogg din România), o nouă fabrică de acid azotic și se extinde instalația de azotat de amoniu. În anul 1972 s-a pus în funcțiune o instalație de producere a argonului. S-a pus în funcțiune tot în etapa a II-a și a doua instalație de producere apă demineralizată.

• Etapa a III-a - În anul 1974 se pune în funcțiune o instalație de 900 t/zi de amoniac, o instalație de acid azotic, o instalație de azotat de amoniu prill, o instalație de uree, o nouă centrală electrotermică, o nouă instalație de apă demineralizată, un depozit de amoniac lichid de 15000 de tone. În anul 1975 s-a pus în funcțiune instalația de îngrășăminte complexe NPK.

• Etapa a IV-a - În anul 1978 s-a pus în funcțiune a doua instalație de amoniac Kellogg și a patra instalație de acid azotic.

• Etapa a V-a - În anul 1981 s-a pus în funcțiune Uzina de materiale fotosensibile, precum și o instalație de producere a melaminei.

Platforma chimica si sediul central al societatii sunt amplasate in extremitatea de vest a zonei industrial a municipiului Targu-Mures , la o distanta de 5 km de centrul orasului.Societatea AZOMURES detine o suprafata de teren de 147 ha.

Toate unitatile de productie au la baza licente de mare prestigiu mondial cum ar fi: stamicarbon,Kellogg,kaltenbach-thurning,grande-paroisse,montedision,norsk-hydro,konishiroku.

In cursul anului financiar 1998,societatea a fost privatizata de catre guvernul roman.In present ,actiunile societatii sunt inregistrate la bursa de valori din Bucuresti.

Capitalul social al AZOMURES S.A ,inregistrat la 31 decembrie 2002,a fost de 52.603.263 RON constand intr-un numar total de 526.032.633 actiuni cu valoare nominal de 0,10 RON fiecare.

După 1990, Azomureș trece prin mai multe perioade de restructurare, are loc și privatizarea la finele anilor 90 pentru ca în 2012 Azomureș să treacă în proprietatea companiei Ameropa.

Actionari semnificativi:

-S.C Eurofest Investiments L.L.C NEW CASTLE USA 55,97%

-ALTI ACTIONARI /OTHERS 24,98%

-AZOMURES HOLDINGS L.L.C WILMINGTON USA 19,05%.

1.1 OBIECT DE ACTIVITATE:

S.C. AZOMURES S.A. Targu Mures este o societate specializată în producerea şi comercializarea îngrăşămintelor chimice cu azot, fosfor şi potasiu şi a melaminei.

Azomureş are o capacitate de aproximativ 1,8 milioane tone fizice de îngrăşăminte chimice, este lider indiscutabil al industriei de îngrăşăminte chimice din România şi dispune de instalaţii de producţie fabricate de producători mondiali de mare prestigiu, cum ar fi: Stamicarbon, Kellogg, Kaltenbach –Thuring, Grande –Paroisse, Montedison, Norsh Hydro, etc.

Azomureş este unic producător de melamină în România. Platformele societăţii sunt organizate independent ca centre de profit separate în cadrul unei scheme financiare comune.

Preview document

Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 1
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 2
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 3
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 4
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 5
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 6
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 7
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 8
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 9
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 10
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 11
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 12
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 13
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 14
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 15
Analiza Surselor de Finanțare ale Întreprinderii SC Azomures SA - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza Surselor de Finantare ale Intreprinderii SC Azomures SA.docx

Te-ar putea interesa și

Portofoliu acțiuni

INTRODUCERE Prezentul proiect îşi propune o evaluare a două companii listate la Bursa de Valori Bucureşti. În prima parte a proiectului am...

Ai nevoie de altceva?