Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3097
Mărime: 722.79KB (arhivat)
Publicat de: Antim Munteanu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Popescu

Extras din proiect

1. Evoluţia societăţii:

1994 este anul înfiinţării S.C. SERGIANA PRODIMPEX S.R.L., societate al cărui principal obiect de activitate este producţia de carne şi preparate de carne. Unitatea de producţie din comuna Poiana Mărului – situată sub Masivul Piatra Craiului, la 35 km de Braşov - a devenit nucleul de dezvoltare al întregului grup de firme reunit sub titulatura SERGIANA GRUP.

Astăzi marca SERGIANA POIANA MĂRULUI este semn de identitate pentru mai mult de 100 de produse din carne, 8 reţete proprii înregistrate în catalogul mărcilor din România, iar nivelul mediu al producţiei zilnice depăşeşte 15 tone de preparate. Întreaga producţie se realizează în unitatea de procesare a cărnii din Poiana Mărului. Construită pe o suprafaţă de 4.000 mp, fabrica înglobează investiţii de peste 7 milioane de euro, doar la nivelul anilor 2004 - 2008. Societatea investeşte deopotrivă în tehnologie şi resurse umane; a devenit furnizor, de formare profesională, iar primii absolvenţi ai cursurilor de calificare au fost 24 dintre angajaţii fabricii.

Sursa de materie primă pentru unităţile Grupului Sergiana este complexul propriu de creştere şi îngrăşare a porcilor, EUROPIG S.A., situat în Ţara Făgăraşului, la 55 km de Braşov, în comuna Şercaia. Complexul ocupă o suprafaţă de 22 de hectare, însumând 32 de hale cu o capacitate totală ce depăşeşte 50.000 de capete/an. Complexul Europig mai include o fabrică de nutreţuri concentrate şi un abator de sacrificare pentru porci şi bovine. Abatorul a fost pus în funcţiune în 2005 şi înglobează investiţii de peste 3,5 milioane de euro, fiind construit şi dotat conform normelor UE. Consecinţa directă a acestor investiţii este licenţa de export obţinută de Europig. Sistemul HACCP (sistem preventiv de urmărire a calităţii produselor din punct de vedere al siguranţei alimentare) este în curs de implementare în unităţile de producţie ale grupului: fabrică, fermă şi abator.

Propria reţea comercială însumează 29 de magazine alimentare, dintre care 21 sunt localizate în judeţul Braşov, iar restul în municipiile Sibiu, Sfântu Gheorghe (Covasna) şi Bucureşti. Mai mult de 1000 de societăţi au ales să revândă produsele noastre. Reţeaua de distribuţie SERGIANA operează în judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Vrancea, Dolj, Alba şi în Bucureşti.

În domeniul alimentaţiei publice, pe piaţa braşoveană, Grupul Sergiana se exprimă prin trei restaurante: Ceasu Rău, Casa Tudor şi Sergiana. Oferta restaurantelor tradiţionale demonstrează că bucătăria românească şi accentele specifice Ardealului suportă de la egal, la egal, competiţia cu gastronomia de import. Toate sunt exemple de succes şi atestă că firma are resurse şi expertiză în direcţia dezvoltării de noi proiecte HoReCa. Dovada este cel mai recent brand: Nec’s Line. Acesta este semn de identitate pentru un lanţ de fast-food-uri. Primele 2 au fost inaugurate în 2006. Oferta Nec’s reuneşte meniuri specifice atât pentru pizzerii şi bistrouri, cât şi produse de tip fast-food.

Grupul Sergiana a accesat şi a derulat, sau derulează, şase granturi de dezvoltare – trei în cadrul Programului RICOP şi trei în cadrul Programului SAPARD. Aceasta demonstrează o bună capacitate de direcţionare a resurselor proprii şi acumularea de experienţă în ceea ce priveşte accesarea programelor de finanţare şi managementul proiectelor. Efortul de dezvoltare suportat de societăţile grupului este definit de faptul că, anual, mai mult de 80% din profit este reinvestit. Dimensiunile Grupului Sergiana depăşesc nivelul de 600 de angajaţi, iar cifra de afaceri se situează anual peste 500 de miliarde de lei vechi.

Internationale Fleischwirtschaftliche Fachmesse 2007

Preview document

Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 1
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 2
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 3
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 4
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 5
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 6
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 7
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 8
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 9
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 10
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 11
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 12
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 13
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 14
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 15
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 16
Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Contabilitatea de Gestiune la SC Sergiana Prodimpex SRL.docx

Te-ar putea interesa și

Creditul pe Termen Lung

Introducere Creditul, în general, reprezintă schimbul unei valori monetare prezente contra unei valori monetare viitore. Locul şi importanţa...

Ai nevoie de altceva?