Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2249
Mărime: 615.11KB (arhivat)
Publicat de: Miranda Timiș
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Carrefour la nivel global

Al doilea distribuitor al planetei, dupa americanul Wal-Mart Stores, si numarul 1 in Europa, Carrefour foloseste aproape 400.000 de colaboratori si satisface de 40 de ani, ca partener al vietii cotidiene, milioane de clienti. Dupa ce a fuzionat cu Promodes in 1999, gigantul, condus Daniel Bernard, a devenit de trei ori lider planetar: grupul este prezent in 30 de tari si realizeaza 49% din vanzari (68,7 miliarde EUR cifra de afaceri in 2002) in afara Frantei; poseda cel mai mare numar de hypermarketuri din lume (779), frecventate zilnic de 7,5 milioane de clienti; in al treilea rand, este primul distribuitor agroalimentar al planetei.

Carrefour in Romania

Piata supermarketurilor si a hipermarketurilor este in plina expansiune. Aceasta inseamna ca si structura consumului in Romania sufera un proces de modificare. Produsele sunt tot mai „tintite“, iar obiceiurile consumatorilor se schimba. Hypermarketul e deja o lume la noi.

Primul hypermarket Carrefour din Romania a fost deschis la Bucuresti in anul 2001, cand a patruns pe piata româneasca cu hypermarketul din comuna Chiajna. Suprafata primului Centru Carrefour din România este de 10.000 metri patrati , iar valoarea totala a investitiei s-a ridicat la 75 milioane de euro. Gama de produse numara 55.000 de articole. Astazi functioneaza 4 hypermarketuri Carrefouri in Bucuresti: Voluntari, cartierul Militari, centrul comercial Orhideea- Grozavesti si Baneasa (in ordinea deschiderii).

Carrefour Romania a investit aproximativ 180 de milioane de euro in cinci hipermarketuri. Francezii au intrat pe piata romaneasca in 2001, o data cu inaugurarea magazinului din Militari, pe 27 iunie. Aceasta este de altfel si cea mai mare unitate a companiei din punctul de vedere al suprafetei de vanzare: peste 10.500 de metri patrati. Investitia s-a cifrat la 50 de milioane de euro.

Doi ani mai tirziu, francezii au alocat 38 de milioane de euro pentru Carrefour Orhideea. In 2004, au urmat lansarile hipermarketurilor din cartierul bucurestean Colentina si din orasul Brasov etc.

Compania a avut o strategia agresiva de marketing pentru a-si pastra pozitia de lider de piata pe segmentul hipermarketurilor, dupa valoarea vanzarilor. Carrefour a lansat un card de fidelizare a clientilor, in parteneriat cu institutia financiara BRD Finance, specializata pe credite de consum. BRD Finance a dezvoltat carduri co-branded si cu alti retaileri de pe piata, printre care se numara retelele Real Hypermarket, Praktiker, Rombiz sau Staer. Reprezentantii Carrefour au afirmat ca un sfert din platile clientilor din magazinele retelei se efectueaza prin carduri bancare, procentajul fiind in crestere.

Preview document

Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 1
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 2
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 3
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 4
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 5
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 6
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 7
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 8
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 9
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 10
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 11
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 12
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 13
Economia întreprinderii - Carrefour Orhideea - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Economia Intreprinderii - Carrefour Orhideea.doc

Te-ar putea interesa și

Prezentarea funcțiunii comerciale din cadrul societății comerciale Carrefour România SA

CAPITOLUL I . PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE CARREFOUR ROMÂNIA S.A. Grupul Carrefour Franţa este cel mai mare retailer din Europa şi al...

Ai nevoie de altceva?