Idee de Afacere - Gasoline Express

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 31 în total
Mărime: 1.73MB (arhivat)
Publicat de: Silviu Oprea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Toma Marinel
este o idee de afacere preluata dupa o companie, proiect prezentat la economia investitilor la facultatea de afaceri

Extras din proiect

Diagnostic juridic Prin diagnosticul juridic încercăm să luăm in discuţie aspectele juridice legale privind activitatea firmei . Pentru a realize acest diagnostic vom parcurge mai multe etape ce include analiza unor elemente specific din domenii precum dreptul societaţii comerciale,dreptul comercial, dreptul civil ,dreptul fiscal şi alte drepturi.Prin aceasta ordonanţa se prevedea şi că societăţile comerciale din domeniul rafinării şi distribuţiei petrolului şi produselor petroliere vor fuziona cu S.N.P. „PETROM” S.A., in final urmand ca acestea să fie absorbite de aceasta.

S.N.P. Petrom S.A. Bucureşti s-a fost înfiinţat ca o persoană juridică română, cu sediul în Bucureşti, Calea Victoriei nr. 109, sector 1, prin reorganizarea Regiei Autonome a Petrolului „PETROM” Bucureşti de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 49/15.09.1997.

Petrom este în prezent deţinut în proporţie de 51,01% OMV AG (OMV Aktiengesellschaft), 20,64% Ministerul Economiei 20,11% Fondul Proprietatea S.A. (fond ce administrează diverse participaţii în cadrul mai multor companii din România, creat de Statul Român pentru a despăgubi persoanele expropriate abuziv în urma naţionalizărilor din perioada regimului comunist) 2,03% BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare) 6,21% Alţi acţionari (aproximativ 500.000 de persoane fizice şi juridice din România şi din străinătate) Petrom este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Prima dată de tranzacţionare a acţiunilor Petrom a fost 3 septembrie iar preţul de închidere din ziua respectiva a fost de 0,0720 lei, urmănd ca in in anii următori să aiba o evoluţie ascendenta ajungănd ca in present acţiunulie Petrom cu simbolul SNP să fie printre cele mai cotate.  În anul 1996 a fost înfiinţată Compania Română de Petrol, ca societate comercială pe acţiuni, constituită prin reorganizarea RAFIROM, PECO şi PETROTRANS, care au fost comasate şi şi-au încetat activitatea. În anul 1997 Compania Română de Petrol a fost împărţită, 8 dintre rafinării funţionând pe cont propriu, restul activelor intrând în proprietatea Societăţii Naţionale a Petrolului (SNP) Petrom.

Astfel SNP Petrom a moştenit două rafinării (Arpechim Piteşti şi Petrobrazi Ploieşti), toată fosta reţea de distribuţie PECO, sistemul de conducte al PETROTRANS şi dreptul exclusiv de a extrage ţiţei din câmpurile petrolifere din România

Conținut arhivă zip

  • Idee de Afacere - Gasoline Express.ppt

Ai nevoie de altceva?