Management logistic - producție motociclete

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2890
Mărime: 2.98MB (arhivat)
Publicat de: Claudiu D.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I. Identificarea gamei de produse.

Noi, compania “URAL Motorcycles” analizând piata motocicleteor din România am ajuns la urmatoarea concluzie: piaţa motocicletelor din România e bine dezvoltata dar, este o nişă la care nimeni nu atrage atenţia şi pe care si ne vom axa. Vom atrage o mare atenţie clientilor rurali şi le vom oferi o gama larga de produse, sigur ţinând cont şi de amatori si iubitori de motociclete de tot tipul. Principalul scop strategic, sau cum am menţionat mai sus, nişa pe care ne vom axa, vizează motocicletele cu ataş şi cele cu un nivel mic al gazelor de eşapament.

În momentul de faţă Ural (PK IMZ) este singurul producator mondial de motociclete cu ataş care are omologare pentru Comunitatea Europeana şi SUA şi ofera produse moderne cu un design clasic la preţuri competitive.

Gama de produse

“УРАЛ” – este singurul tip de motocicletă în proiectul căreia din momentul conceperii este încorporat ataşul, ceea ce il face diferit de alte tipuri de motociclete.

Prima motocicletă a fost produsă cu 70 de ani în urmă de către inginerii de la „BMW”, ulterior fiind copiată şi modificată de către specialiştii talentaţi din Rusia.

Motocicleta “УРАЛ”este una dintre puţinele minuni tehnice care a supraveţuit inventatorilor iei. Este proiectată pentru condiţii rutiere şi climaterice dificile şi în ciuda componentelor de producţie straină este înzestrată cu “mentalitate rusească”.

Seria 2WD – Gear-Up

Este construită în stilul “Military” şi deţine capacităţile corespunzătoare. Se adaptează perfect atât la condiţii rutiere dificile cât şi pe şosea.

Tracţiunea pe spate este conectată la axul cardanic care transmite momentul şi la roata de ataş, datorită căreia motocicleta inainteză cu uşurinţă obstacole ca pante abrupte şi suprafeţe cu aderenţă scăzută.

Acest tip de motocilcetă nu cunoaşte noţiunea de sezonalitate. Prin urmare poate fi utilizată cu siguranţă anul întreg.

Fiind mijloc de transport cu tracţiune integrală, “УРАЛ – Gear-Up” exclude toate alternativele de genul ATV-urilor sau cele pentru zăpadă. Este recomandată de către cunoscători pentru călătorii, vânătoare şi pescuit.

Seria 2WD – Patrol

“УРАЛ – Patrol”este unic prin universalitatea sa. Este potrivit atât pentru traseu cât şi pentru drumurile cu condiţii grele de circulaţie şi se deosebeşte printr-o manevrabilitate înaltă.

Se evidenţiază prin capacitate de trecere ridicată, oferită de roţile de 19 inci şi de tracţiunea integrală.

Conectarea şi deconectarea tracţiunii roţii de ataş este facilitată prin intermediul unei manete, ceea ce confera comoditate şi rapiditate.

SeriaTourist

Este un model de epocă care se poziţionează în şirul motocicletelor clasice. Se produce pe linia “ИМЗ”şi respectă în totalitate tradiţia de notorietate a motocicletelor “УРАЛ”.

Acest model suferă modificări în fiecare an pentru a aduce clientului un produs sigur şi calitativ. Componentele motociletei sunt fabricate în colaborare cu specialiştii de peste hotare: generator – DENSO, 500W, 14V; acumulator de producţie japoneză – Yasa; amortizoare – SACHS; procesorul sistemului de aprindere – DUCATI. Motorul este cu 2 cilindri în 4 timpi cu sistem de racire cu aer şi cu demaror electric.

SeriaUral-T

Motocicletele din această serie sunt construite pe platforma celor „călite” în urma războiului, în consecintă „Ural-T” a moştenit ergonomia, universalitatea şi din plin design-ul laconic.

Se evidenţiază printr-o stabilitate înaltă şi o capacitate de trecere ridicată. Motorul este conceput după principiul cilindrilor plasaţi opuşi simetric, întâlnit la puţini producători, deoarece necesită o meticulozitate sporită în proiectare.

Acest model s-a dovedit cel mai fiabil în timp, devansân pe cele ale concurenţilor străini.

Preview document

Management logistic - producție motociclete - Pagina 1
Management logistic - producție motociclete - Pagina 2
Management logistic - producție motociclete - Pagina 3
Management logistic - producție motociclete - Pagina 4
Management logistic - producție motociclete - Pagina 5
Management logistic - producție motociclete - Pagina 6
Management logistic - producție motociclete - Pagina 7
Management logistic - producție motociclete - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Management Logistic - Productie Motociclete.docx

Ai nevoie de altceva?