Mediul internațional în afaceri - Canada

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 6157
Mărime: 198.25KB (arhivat)
Publicat de: Ozana Peter
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ovidiu Rujan

Cuprins

  1. I. Scurt istoric.3
  2. II. Economia.4
  3. III. Reglementări în comerţ.8
  4. IV. Lumea competitivate Tabloul de bord 2009.10
  5. IV.I Topul personalizate.13
  6. IV.II Competitivitate factor ranking.14
  7. V. Concluzii.19
  8. Bibliografie.20

Extras din proiect

I. SCURT ISTORIC

Canada este a două ţară ca mărime din lume, aflându-se în nordul continentului America de Nord. La est se află Oceanul Atlantic, la vest Oceanul Pacific, la nord Oceanul Arctic, iar la sud se învecinează cu Statele Unite ale Americii. În Canada există 34 de grupuri etnice: englezi, francezi, scoţieni, irlandezi, germani, italieni, chinezi, ucrainieni, doar 40% din populaţie fiind de origine canadiană. Limbile oficiale în Canada sunt engleză şi franceză. 85% din populaţia vorbitoare de franceză locuieşte în Quebec. Cultură canadiană prezintă numeroase influenţe franceze, engleze, americane, imprimate de locuitorii săi. Frunză de arţar este un simbol naţional al Canadei, datând încă din secolul al XVIII-lea, ea fiind prezenţa pe steagurile actual şi precedent, pe monedă de un cent, şi pe stemă. Canada este cunoscută şi pentru pădurile sale vaste şi lanţurile de munţi întinse, şi pentru faună bogată, cu elani, castori, urşi polari, urşi grizli şi numeroase raţe şi gâşte canadiene. Şeful guvernului este primul ministru al Canadei, actualmente Stephen Harper din anul 2005.

Suprafata şi vecinii: Cu un teritoriu de 9.093.507 km2, Canada este al doilea stat ca întindere din lume si cea mai mica densitate a populatiei dintre tarile puternic industrializate, cu numai 3 locuitori/km2.

Populaţia: pe 1 octombrie 2009, Canada a populaţiei era estimată la 33.873.400. În al treilea trimestru, Canada a populaţiei au crescut cu 133.500 (+ 0,40%). Deşi în jos uşor din 2008, această era cea mai puternică creştere demografică pentru această perioadă a anului 1990. Aproape 90% din populaţia Canadei trăieşte într-o bandă cu lăţimea de cca. 100 mile de-a lungul frontierei cu SUA, fiind concentrată în marile centre urbane din centrul şi vestul Canadei: Toronto (4,7 mil.), Montreal (3,4 mil.), Vancouver (2,02 mil.), Ottawa/Hull (1,07 mil.) şi Calgary (0,93 mil.).

Organizarea administrativă: Canada are 10 provincii (Newfoundland, Prince Edward Island, Nova Scoţia, New Brunswick, Quebec, Ontario, Manitoba, Saskatchewan, Alberta, British Colombia) şi 3 teritorii autonome: Yukon, Northwest Territories şi Nunavut.

Clima Canadei este caracterizată de patru anotimpuri - primăvară, vară, toamnă şi iarnă - cu variaţii mari de temperatură, de la peste 40 grade Celsius în timpul verii până la - 33 grade Celsius în timpul iernii.

Monedă naţională: Valută canadiană este bazată pe sistemul decimal (100 cenţi = 1CAD). Canada tipăreşte bancnote de 5, 10, 50, 100, 500 şi 1000 dolari canadieni. Monedele canadiene sunt: doi dolari ("toonie"), un dolar ("loonie"), 25 cenţi ("quarter"), 10 cenţi ("dime"), cinci cenţi ("nickel"), un cent ("penny"). Vizitatorii straini pot schimba bani la orice institutie financiara canadiana sau case de schimb, situate in aeroporturi sau la punctele de frontiera terestre. Vizitatorii straini sunt sfatuiti sa obtina cecuri de calatorie in dolari canadieni, care pot fi cumparate in tarile lor de origine. Unele bănci canadiene percep o taxa modestă când încasează cecurile de călătorie emise de altă bancă. Cursul de schimb la 3 iulie 2003: 1 USD = 1,35 CAD. În Canada sunt acceptate de către marea majoritate a agenţilor comerciali sau de prestări servicii principalele cărţi de credit internaţionale: Mastercard şi Visă.

În mediul de afaceri canadian, întâlnirile de afaceri sunt deschise, democratice şi toţi participanţii pot să-şi exprime, fără oprelişte, punctele de vedere proprii. Stilurile de negociere sunt oarecum similare celor din SUA, dar ritmul acestora este puţin mai lent în Canada.

În accepţiunea canadienilor, negocierile se desfăşoară după o agendă acceptată în prealabil de ambii parteneri, pentru a permite o pregătire corespunzătoare. Negocierile se desfăşoară astfel încât să conducă direct la un plan concret de acţiune. Pentru iniţierea unor contacte preliminare, se recomandă studierea paginii web a companiei canadiene vizate şi transmiterea informaţiilor şi ofertelor preliminare către departamentul de marketing al acesteia. Prin reciprocitate, oamenii de afaceri canadieni apreciaza existenta paginii de web a partenerilor, de unde se pot documenta asupra activitatii firmei si produselor oferite.

II. ECONOMIA

Canada este una dintre cele mai bogate naţiuni ale lumii in functie de FMI, ea face parte din G8 si alte „bogate cluburi”, cum ar fi membră a Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) şi G8. Un factor important in dezvoltarea tarii era acordul de liber schimb cu USA ca s-a semnat in 1989, precum si la nafta tratatul din 1994. Aceste acorduri leaga mai multe tari cheie precum Mexic, Israel, Chile si Costa Rica. In ianuarie 2008, in tara s-a convenit de asemenea, comertul liber ca asociatie.

Canada este a doua şi cea mai mare ţară din lume de terenuri (dupa Rusia), şi este binecuvintată cu resurse naturale, ulei şi cherestea de celuloză şi hartie. Potrivit USGS, Canada este tot pe locul doi ca fiind una dintre cele mai mari rezerve petroliere din lume. Canada este şi una dintre cei mai mari exportatori de răcoritoare, produse de bază inclusiv seminţe şi grâu în special.

Canada este o economie de piaţă, în care intervenţiile guvernamentale sunt ceva mai prezente decât în Statele Unite, dar semnificativ mai reduse decât în majoritatea naţiunilor europene. În mod tradiţional, Canada are un PNB per capita mai mic decât cel al vecinului sudic, dar mai ridicat decât al principalelor ţări vest-europene. În ultimul deceniu, urmând o perioadă de turbulenţe, economia Canadei s-a dezvoltat rapid, pe fondul unui şomaj scăzut şi al unor excedente bugetare în creştere la nivel federal.

Elemente principale ale Canadei pe anul 2008 sunt prezentate în tabelul nr.1.1, din care putem observa că prezintă date acceptabile faţă de anul 2007 dar mai productive pentru unele sunt în anul 2009, date prezentate pe parcurs.

Preview document

Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 1
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 2
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 3
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 4
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 5
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 6
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 7
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 8
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 9
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 10
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 11
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 12
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 13
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 14
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 15
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 16
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 17
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 18
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 19
Mediul internațional în afaceri - Canada - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Mediul International in Afaceri - Canada.doc

Te-ar putea interesa și

Globalizarea Afacerilor în Transportul Aerian Internațional

CAP.I ABORDĂRI CONCEPTUALE 1.1. Globalizarea - noţiuni generale Transportation is the industry that connects other industries It’s the key to...

Posibilități de Creștere a Competitivității Produselor și Serviciilor în Cadrul SC Lorben SRL Tecuci

Capitolul 1. Analiza nivelului competiţiei şi competitivităţii în România Relansarea economică a României, noţiune îndelung dezbătută şi utilizată...

America de Nord

America de Nord este un continent din emisfera nordică, situat aproape în exclusivitate în emisfera vestică, mărginit la est de Oceanul Atlantic,la...

Evaluarea performanțelor personalului în cadrul SC Conpet SA

OPORTUNITATE Fără oameni nu se pot face afaceri. În centrul tuturor afacerilor stă omul. Toate celelalte resurse, terenuri clădiri, mecanisme,...

Rolul parcurilor naționale din Canada în turismul mondial

CAPITOLUL 1. ROLUL PATRIMONIULUI NATURAL AL CANADEI ÎN TURISM 1.1. Aşezarea fizico-geografică a Canadei Canada - ţara lacurilor strălucitoare, a...

Avantaje concurențiale

Firma noastra, VINTERRA S.A., o companie tânãrã cu un potential extraordinar, bazându-se pe fondatorii sãi experimentati si o echipa de...

Sistemul Bancar Canadian

Capitolul 1 Sistemul Bancar din Canada 1.1 Scurt istoric Sistemul bancar din Canada a început să existe printr-un sistem bancar local odată cu...

Analiza evoluției indicatorilor de performanță din bilanțul contabil pentru Royal Bank of Canada

În această lucrare am surprins analiza evoluției indicatorilor din bilanțul contabil pentru banca Royal Bank of Canada, originară din statul...

Ai nevoie de altceva?