Prezentarea generală a firmei Sigma SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 6879
Mărime: 44.33KB (arhivat)
Publicat de: Titus Flaviu Mitroi
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moise Tuturea
UNIVERSITATEA”LUCIAN BLAGA”SIBIU MASTER:MANAGEMENTUL SISTEMELOR INTEGRATE-CONSTANTA DISCIPLINA:MANAGEMENT STRATEGIC

Extras din proiect

Pct.I.Analiza strategica la o firma reala sau imaginara , cu date reale sau imaginare.

PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI SIGMA S.R.L.

I.Prezentarea generala

S.C. SIGMA S.R.L. a luat fiinta in anul 1994 ca firma de distributie/reprezentare in zona Constanta-Dobrogea a produselor firmei engleze INTERNATIONAL- firma renumita pentru calitatea si numarul divers de vopsele marine produse- cu filiala in Bucuresti –INTERNATIONAL DYE Romania SRL. Activitatea a inceput prin prezentarea celor 2 actionari tuturor partenerilor pe care ii avea INTERNATIONAL DYE Romania SRL in zona, prin organizarea unei expozitii de prezentare a firmei si produselor INTERNATIONAL.

Activitatea efectiva a inceput in 2001.Din 2002 firma INTERNATIONAL a solicitat tuturor reprezentantilor promovarea produselor prin campanii de produse/grupe de produse. Acest lucru a facut necesara angajarea a 2 salariati –consultanti pe probleme tehnice, cu abilitati si cunostinte profunde legate de calitatea si folosirea produselor comercializate.

Participarea la licitatii ,la aceste campanii de promovare ale produselor, prezentarea la potentialii cumparatori ai vopselelor, a materialelor de informare si a explicatiilor bine sustinute, au dus la cresterea numarului de cumparatori ai firmei S.C.SIGMA S.R.L. Un alt avantaj foarte important a fost ca intotdeauna vopselele au fost insotite de documentatia tehnica si la cerere, de echipament tehnic si de securitate.

II.Analiza situatiei

1.Mediul extern

a)Economic

Intensificarea lucrarilor- de reparatii dar si de constructii noi- in cele 3 santiere navale din zona judetului Constanta si in mod deosebit numarul mare de comenzii de la armatori straini a insemnat cresterea cererilor de vopsele din gama de vanzare a produselor INTERNATIONAL.

b)Politico-legal

Imbunatatirea legislatiei financiar-bancare din Romania a determinat tot mai multe firme straine sa apeleze, pentru lucrari noi sau de reparatii de nave, la santierele navale din Romania si in mod deosebit la S.N. Constanta si DMHI Mangalia si astfel sa se apeleze tot mai mult la vopselele comercializate de INTERNATIONAL.

Deasemenea, inasprirea pedepselor pentru incalcarea Legii mediului si a Legii protectie muncii a stimulat agentii economici in a folosi vopsele ecologice care nu pun in pericol mediu inconjurator si sanatatea celor care le folosesc- astfel a crescut mult cerinta de vopsele marine produse de firme recunoscute pe plan mondial, ca INTERNATIONAL.

b)Tehnologia informatiei

Cresterea spectaculoasa din ultima perioada in domeniul tehnologiei informatiei a facut posibila intrarea foarte usoara pe piata a produselor INTERNATIONAL si prin paginile de prezentare de pe internet- inclusiv promovarea distribuitorilor.

2.Mediul industrial

a)Intensitatea competitiei

Avand in vedere politica firmei INTERNATIONAL DYE Romania SRL de a creste vanzarile prin cresterea numarului de reprezentanti in teritoriu, au existat si au aparut noi competitori pe piata, inca de la inceputul activitatii firmei S.C.SIGMA S.R.L..Printre acestia :

-SC Suszi SRL- care pe langa reprezentarea si vanzarea de vopsele INTERNATIONAL, pentru santiere navale mai era si reprezentantul firmei Drager- de aparatura si control pe linie noxe chimice;

-Clariant Safety SRL-firma domnului Teodorescu Dan-o persoana destul de priceputa la comert dar total necunoscatoare a vopseleor marine;

-S.C. Prodexpert S.R.L. care pe langa vanzarea produselor INTERNATIONAL si-a dezvoltat, in zona si activitatea de desfacere a echipamentului tehnic si de protectie pentru cei ce desfasoara actvitatea de sablare si vopsire nave. Totodata a inceput si prezentarea si comercializarea de aparatura de control a mediului de munca, colaborand cu firma de specialitate Prosalv Buzau.

Competitia a pus la linia de start , cu sanse absolut egale din partea firmei INTERNATIONAL DYE Romania SRL pe toti competitorii,insa pe traseu au disparut din peisajul reprezentarii INTERNATIONAL majoritatea.Au ramas in 2004 : S.C.SIGMA S.R.L. pentru vanzare( vopsele insotite de documentatie tehnica si la cerere : echipament tehnic si de securitate) si S.C. Prodexpert S.R.L pentru comercializarea echipamentului tehnic si de securitate necesar activitatilor de sablare- vopsitorie si a aparaturii de control a mediului de munca.

b) Furnizorul

Este unic pentru toti reprezentantii INTERNATIONAL care pune la dispozitie ,in mod egal:

-marfa de calitate sub marca firmei INTERNATIONAL ;

-preturi egale;

-mijloace de informare scrise, pe suport magnetic,training-uri;

-recompense pentru atingerea target-ului anual sau pentru performante deosebite.

c) Cumparatorii

Cumparatorii sunt firme, din ce in ce mai numeroase, care au ca profil de activitate sablarea si vopsirea la nave noi sau in reparatii.De aceea S.C.SIGMA S.R.L. incearca sa-si castige cat mai multi clienti, nu numai din zona Constanta, ci si-a extins activitatea in toate santierele navale din Romania punand la dispozitie produsele din gama larga oferita de furnizor.

d) Evolutia si transformarea in timp a clientilor

Clientii sunt nu numai santierele navale cunoscute ci si:

-Firme de reparatii si constructii navale noi, care lucreaza ca subcontractori in S.N.;

-Santiere mici private, aparute pentru satisfacerea unor hobby-uri a noii paturi sociale a oamenilor cu multi bani- constructii de yahtinguri( care folosesc inclusiv in domeniul vopselelor marine, numai produsele firmelor recunoscute pe plan mondial- ex. INTERNATIONAL)

3.Tendinte de mediu

In anul 2000 si chiar 2001 exista pericolul patrunderii pe piata reprezentantilor internatioanl a unora dintre cumparatorii sai (inceputul actiunii de utilizare a reprezentantilor autorizati in teritoriu pentru cresterea vanzarilor).Intre timp insa , piata s-a asezat sub acest aspect iar acest pericol incepe sa scada din ce in ce mai mult si prin aparitia in contractul de reprezentare a unor clauze destul de greu de indeplinit de o firma la inceput.

Pentru cresterea vanzarilor , in conditiile in care produsele INTERNATIONAL au preturi mari , pentru beneficiarii cu putere mica de cumparare sau incepatori ,s-a trecut la vanzari in campanii speciale, in care preturile sunt considerabil scazute.

S.C. SIGMA S.R.L. urmareste tendintele legislative in domeniile in care sunt , de regula, utilizate produsele sale .In felul acesta poate face propuneri catre INTERNATIONAL DYE Romania SRL in ceea ce priveste luarea unor masuri ce pot stimula cresterea vanzarilor sau pot determina luarea unor masuri care sa vina in intimpinare( obtinerea certificatelor de produs, a F.D.S.-fisa tehnica de securitate si a restului de documentatie tehnica, etc).

4.Analiza strategica la nivelul firmei S.C.SIGMA S.R.L.

S.C.SIGMA S.R.L.ofera clientilor sai produsele firmei INTERNATIONAL ,produse necesare in constructii si reparatii la toata gama de nave marine si fluviale.

Produsele sunt de cea mai buna calitate , realizate in fabrici ce au implementat sistemul calitatii ISO 9001.Aceste produse satisfac necesitati variate si,in general,clientii cunosc marca,o apreciaza si o folosesc.

S.C.SIGMA S.R.L., prin personalul sau,cunoaste foarte bine produsele pe care le vinde si astfel poate veni cu propuneri pentru utilizarea acestor produse de catre clientii deja existenti dar si de catre potentialii clienti.

Preview document

Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 1
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 2
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 3
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 4
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 5
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 6
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 7
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 8
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 9
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 10
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 11
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 12
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 13
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 14
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 15
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 16
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 17
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 18
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 19
Prezentarea generală a firmei Sigma SRL - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Generala a Firmei Sigma SRL.doc

Te-ar putea interesa și

Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma

Capitolul I: STADIUL ACTUAL AL S.C. Doxar Grup S.R.L. 1.1. Descrierea firmei 1.1.1. Prezentare generală-denumire, obiect de activitate, an de...

Ai nevoie de altceva?